A csendháborítást hogyan lehet kezelni? (tudásbázis kérdés)
Nem olyan régen feljelentettem az alattam lakókat, két börtöntöltelék, 3 felnőtt, mindhárom gyereke az Asszonynak mástól van, a fiai b öröntölelékek lettek...
Birtokháborításért, mert kisajátították a lépcsőházat, állandóan a lépcsőházban füstölnek, ésn speciel asthmás vagyok, de ettől függetlenül ha rágyújt Valaki, mert nem tud egy emeletet lemenni, akkor szellőztessen ki...
Tavasszal-, és nyáron is, gyönyörű-szép, meleg napos időben is bavagdalta az ablakot, majd le is drótozta...
Én vittem a létrát-, és a csípőfogót, és leszedtem a drótokat, majd el is tettem bizonyítékként...
Előfordult, hogy a lépcsőházban Ő-, és a rohadt kommunista régivágású katonatiszt szomszédja, a többi lakó így nevezi, mert benne van 80 évesen az uralkodó stílus, rámtámadtak a lépcsőházban, és az alattam lakó börtöntöltelék elkezdett fojtogatni, mire feljelentettem...
Nekem, mivel tiszta volt a lelkiismeretem, egytlen tanút sem vittem a tárgyalásra, Ő meg odacsődített egy csomó hamis tanút, akik egyntetűen állították a hazugságot, és a rágalmakat, miszerint az Anyját a lépcsőházban vasráccsal vertem meg, Ők mindannyian látták, de érdekes, a vénasszony a mai napig él-,és vírul, hol van a testi sértés lelete??, össze-vissza hazudoztak a tárgyaláson, alulmaradtam velük szemben, és rákényszerítettek a rágalmaikkal, hogy vonjam vissza a keresetet, mert nbagyon megbánom, és úgy is én, Aki igazat mondott, jövök ki rosszul a rágalomhadjáratból...
Bárhová megyek lakni, mindenhol van legalább egy hülye lakó, Aki megkeseríti mások életét, mert nyugdíjas, ráér, nincs semmi gondja, miközben az Autista Gyermekemmel megjártam a hadak útját, elhelyezése után a nulláról kellett újra kezdenem az életem, fennt van a cikk, hogy mi mindenen mentünk át, az Autizmus fórumon...
De Aki ráér, és nem talál más elfoglaltságot, az mások életét keseríti nap-, mint nap, és azt sem tudja dolgában, hogy mi a gond...
Olyan helyen is laktam, ahol a falam túloldalán egy nagyot halló ember lakott, de az előző lakó, miután kiderült, hogy üvölteti a tévét, elismerte, hogy próbált rá hatni, hogy tetessen be nagyothalló készüléket, de Őt is úgy vágták ki, mint macskát ......
Aztán őmiatta is az előző lakóval együtt fordultunk az Önkormányzat szabálysértési osztályára, ahonnan kijöttek, meghallgatták a zajt, majd átmentek Őhozzá is, és el is ismerte, hogy előző lakó is papuccsal szokta verni Neki a falat, a hülye, és mégis azt írták le a végzésben, hogy próbáljunk meg békében együtt élni, ennyit az igazságszolgáltatásról...
Üdv.!!
hívd ki újra a rendőrséget. és addig amíg be nem fejezi...
én is azt szoktam :DDDD
Nekem mindenhol van gondom, Bp-en élek, itt az alsó szomszéd hallgatja napi szinten a basszust, van amikor feltekeri, van amikor lehalkítja, albérlők, panelban lakunk, és az ugye köztudottan jobban vezeti a zajt. Már gondoltam rá, hogy simán csak megőrülök, és egy elmegyógyintézetben majd nyugtom lesz. Már kb 200-szor szóltunk neki, mi a válasz az volt, h érti…aztán másnap kiderül reggel fél 5-kor (!!!) hogy mégsem. Szóltunk a közös képviselőnek, kb 1 éve, mire ő közölte h nem tudja ki a tulajdonos a lakásnak. (el is hiszem, szegénynek még ezt is tudnia kelleneJ) végül el kezdett a közképviselő levelezni az önkormányzattal, aminek ugye se füle, se farka…
A másik, nyaranta lemegyünk anyámhoz, és ott lakunk nála, a szomszéd telek mindig csendes volt, aztán pár éve a tulajdonos új barátokra tett szert, törik a magyart, és kicsit sötétebbek tőlünk (nem, nem Afrikából jöttek..) Non-stop bulival indítottak, amikor 4 napos hosszú hétvége volt, elviselhetetlen zajjal, kb 40-en, hiába szóltunk, meg sem hallották a zenétől, senkinek sem kívánom ezt. Azóta idegbeteg vagyok, a legkisebb zajra is felkapom a fejem, amire eddig nem figyeltem volna. Kihívtunk a rend éber őreit, de kb kétóránként, a végén engem igazoltattak. Hiába érveltem, megmondták h nem tudnak semmit csinálni. Menjek az önkormányzathoz, és indítsak birtokháborítási eljárást. Megtettük. Kaptam egy elutasító határozatot pár hét múlva. Azóta minden nyáron ez a helyzet, vad bulik, rendőrök ki, semmi sem változik, mi meg szívunk, volt már ellenzene, próbálkoztunk, d ezeknek mindegy. Be vannak rúgva, és az ember fél is tőlük, egyszer majdnem ránk támadtak, a kerítés mentett meg. Nekem családom van, és nem tudok semmit tenni, a pici gyerekem így nő fel. Nem tudom hogyan lehet ezt bizonyítani, mert ezek a zajértékek is nevetségesek, ami engem zavar, lehet mást nem…és tudjátok mit mondtak a vadak, h költözzünk el, én ott nőttem fel, sohasem laktam máshol, a szívem szakad meg, de nem tudom akkor jobb lesz-e ha elmegyünk, nem inkább a jogszabályokon kellene változtatni, h minket, békés embereket védjen, ne a vadakat?! Köszönöm, h elolvastak…
Kérdezd meg az Önkormányzattól. Nekik kell tudnia legjobban a helyi rendeleteket. Biztosan meg van szabva, hogy milyen állatot lehet tartani és hányat.
Vagy írjál a jegyzőnek egy panaszos levelet.
SEGÍTSÉG!
Családi házas övezetben lakom. Évek során "Status simbolum"-ként szinte minegyik házban van 1-2 kutya. Illetve a kertben.
Elég éjjel egy kóbor macsak, vagy kutya, rákezdik, ugatnak, vinnyognak, acsarognak.
Aludni már szinte lehetetlen. Éjfélkor kezdődik, aztán fél kettő körül, jháromkor, négy felé ..... kialvatlanul megy a gyerek az iskolába, álmosan megy a szülő dolgozni és ideges a nap végére.
Mit tehetek? Másokat is zavar, de nem mernek szólni, mert félnek, beverik az ablakukat téglával.
Van erre törvény? Van megoldás? Kérem, segítsetek!
Köszönettel: Aichi
Birtokvédelmi eljárást kell indítani az Önkormányzat szabálysértési osztályán. Vagy az a tulajdonos írja meg a kérelmet, akit zavar, vagy a közös képviselő. Minden esetben alá kell iratni a lakókkal (név, emelet, ajtó).
Nekem most van egy ilyen ügyem éppen (közös képv. vagyok).
A rendőrség tanácsolta ezt nekem, mikor egyszer kihívtuk őket, Kijöttek, de nem tudnak mit csinálni.
drága lelkem szomszédja ismét nem bírja ki halláskárosodás nélkül. folytatódik a hangoskodás lent.
egyébként nem is zavarna, ha a basszustól nem rezegne a padlózatom...
Vagy megszöksz, vagy megszoksz...én nem szeretném...
vicc colt ez a lelövös...a kuruc.info-n olvastam:) tetszett..:)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet kezelni egy bunkó eladót?
- Magas intelligenciájú, agyilag hiperaktív, viselkedészavaros kisfiút hogyan lehet kezelni?
- Hogyan lehet kezelni a pánikbetegséget?
- Hogyan lehet egy ilyen férfit kezelni? Érdemes egyáltalán küzdeni érte?
- Hogyan lehet lekezelni a piszkálódó kiskamaszokat?
- Mit lehet tenni, ha a községi hivatal hajnali 4-ig engedélyt ad a szomszéd kocsmának a csendháborításra?