A családi pótlékot abban a hónapban kapjuk meg amire jár vagy utólag!!? (tudásbázis)
Igen ezt én is pontosan tudom. Lecsökkentették 20évre.Ezt találtam pontosan...
A tankötelezettsége megszűnését követően közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermekre tekintettel a családi pótlék annak a tanévnek az utolsó napjáig jár, amelyben a gyermek a 20. életévét. A gyermek 2010.12.12-án betöltötte 20. életévét. 2011-ben a tanév utolsó napja június 15. Ezért júliusban már nem jár a családi pótlék. A családi kedvezmény a teljes június hónapra jár még, de júliusban már nem jogosult rá , mert családi pótlékra sem jogosult.
Én úgy tudom 22 éves korig járhat (ha nappali tagozaton tanul)
Szeptemberben kell az iskolától igazolást kérni.
Nagyon szépen köszönöm...Már az állami kincstár adatlapján is jártam de sehol nem írták még az ügyfélfogadáson is voltam de a hölgy nem volt benne biztos.Jó tegnap nagyon meleg is volt, szegény kaphat fura kérdéseket....
Megkönnyebbültem ... még egyszer köszönöm szépen....
Szia! 100% hogy utólag fizetik.Itt a határozatom a csp-ről és szó szerint ez áll rajta:
"Az ellátás folyósítására utólag,postai úton történő kifizetés esetében a tárgyhónapot követőhónap 10. napjáig,fizetési számlára(bankszámlára,folyószámlára)történő utalás esetében 3. napján kerül sor."
A határozatom februári mert januárban szültem,úgy hogy biztos. :)
Ez 100%???
A lányom elmúlt 20, de iskolába jár decemberi születésű ezért a megkezdett tanév végéig jár a családi.Most kaptam de akkor augusztusba már nem szabadna kapnom.
Nem szeretnék visszafizetni, ezért fontos ez a kérdés.....
Köszönöm.
Ugyanúgy akár a fizetést.
Nem a tárgyhóban hanem a következőben!
További ajánlott fórumok:
- A családi pótlékot megkapta már valaki?
- Hallottátok, hogy el akarják venni a családi pótlékot a magas keresetűektől?
- Mire költötted a családi pótlékot, vagy a GYES-t?
- A gyes-t és a családipótlékot mindig egyszerre, egyösszegben kapjuk?
- Nagycsaládosoknak akkor is jár az ingyenes tankönyv, ha a családi pótlékot nem itthonról kapjuk?
- A családi pótlékot előre vagy utólag utalja a MÁK?