A Cataflam mellé lehet más fájdalomcsillapítót bevenni vagy gyulladáscsökkentőt? (tudásbázis kérdés)
A cataflam gyulladás csokkentő és fájdalom csillapító.
Qrva erős. Ha lehet, inkább ne...
én atibiotikummal szedem de ki vagyok ütve rendesen, mintha maratontfutottam volna olyan gyenge vagyok
jó lenne már jól lenni
Nem :S
A gyökérkezelendő fogam gyulladt be. A húzás is hamarosan utolér, csak még ezt éljem túl. :S:S
Van egy homeopátiás szer, ami a fogakra jó:
CHAMOMILLA VULGARIS
Állítólag a babáknak fogzására is jó.
Remélem azóta már jól vagy!
Én tegnap óta szedek cataflamot, de ez a hoemós bogyó elég sokat segített. Azt meg ma kezdtem el szedni.
Gyulladás- és fájdalomcsillapítót sokat adnak recept nélkül. (Ha a gyulladás csökken, logikusan csökken a fájdalom is, ezért írtam "egyben") Pl. Rubophen, Algoflex, Panadol recept nélküli, Cataflam, Fortedol, Algopyrin receptköteles.
Dalacin - mint a legtöbb antibiotikum - receptköteles. Hirtelen csak 1 antibiotikum, a Bioparox jut eszembe, ez nem vényköteles, ezt kiadják simán a patikában.
Értem-értem.
Én is azért kérdeztem,mert nem akarok mindent össze vissza bevenni.
Köszi a tippeket.:)
Lehetsz érzékeny a Dalacinra... innen nem tudom megmondani, ezért inkább azt javaslom ne vedd be, ha korábban panaszokat okozott.
A Dalacin valóban antibiotikum, és azért kell, hogy amikor jövő hét elején a fogász elkezd kezelni, ne terjedjen tovább a gyulladás - magyarul addigra ne a gennyes fogban munkálkodjon... (dalacin hatására nem lesz kórokozó és így sokl genny sem)
Igen,ezért is megyek el hétfőn.Már nem érdekel,kibírom.:)
És fontolgatom,hogy aznap a piercinget is kiveszem a nyelvemből véglegesen,mert tuti ez rontotta el a fogaimat.
Nekem van itthon dalacin,de attól nagyon beteg vagyok.Igaz,hogy a gyulladást lehúzza,de forog az egész gyomrom.
Eddig egy cataflamot vettem be,lehet mellé bevenni abból a dalacinból?:S (ha nagyon fájna)
Szia!
Cataflam mellé - egyszerre - ne vegyél be másik fájdalomcsillapítót... Viszont használj "torokfertőtlenítőt" (pl. septofort, glycosept...), kamillát és kellene a gyulladásra egy kis antibiotikum (én Dalacint szoktam felírni a betegeimnek). Ha van ügyelet a közelben, kiírják a receptjét... jegelés, öblögetés jót tehet.
Algopyrin, Algoflex forte, Rubophen, stb.. szedhető, de csak az egyik javasolt (nem egyszerre több). Mindenki másként reagál a gyógyszerekre, mindenkinek másik fájdalomcsillapító a jobb, sajnos nem tudom megmondani, hogy Neked melyik válna be a legjobban...
További ajánlott fórumok:
- Fiatalkori izületi gyulladás
- Volt már valakinek Bartholin mirigy gyulladása?Milyen tünetei voltak?
- Tetoválás előtt milyen fájdalomcsillapítót érdemes bevenni?
- Cipralex mellé lehet bevenni Cataflam tablettát?
- Foggyökérgyulladásra melyik a jobb fájdalomcsillapító, Cataflam vagy Voltaren Dolo?
- Lehet-e valamilyen fájdalomcsillapítót bevenni a terhesség alatt?