A búzakorpa jótékony hatása a diétában
A búzakorpa szabályozza a bélműködést, a fogyókúra és a diéta fontos étrend-kiegészítője.
10 000 évvel, időszámításunk előtt őseink már rájöttek, hogy az Abesszínia hegyvidékéről származó vadbúzának a magjai ehetőek.
Hatása a szervezetre:
A búzakorpa élelmi rostokban gazdag étrend-kiegészítő készítmény, amelynek nagy része azonban nem emészthető ("ballaszt") poliszacharidokból áll. Ez azonban fontos a szervezet számára, mert jó hatással van az anyagcsere-folyamatokra, elősegíti a bélműködést, csökkenti az éhségérzetet. Ennek a tulajdonságának köszönhetően a fogyókúrás és diétás étrend kiegészítője is lehet. Az oldhatatlan élelmi rostok vízmegkötő képességének köszönhetően fejti ki jótékony hatását. A búzakorpa fogyasztása feltétlenül javasolt székrekedésben és aranyeres bántalmakban szenvedők részére.
A különböző kutatások kimutatták, hogy a búzakorpa csökkenti a vastagbél rák kockázatát, kedvezően hat a vércukorszint emelkedésére, elősegíti a vérzsírszint csökkenést, mérsékli az epekőképződést, és jó hatással van a szívműködésre.
Ajánlott a kedvező hatás eléréséhez napi 3-szori búzakorpa fogyasztás. Célszerű egy-egy kanál búzakorpát joghurtba keverve fogyasztani. Napjainkban, a rohanó stresszes életvitel következménye a rostszegény étkezés, amely maga után vonja az elhízás kockázatát, és különböző egészségügyi problémákhoz vezethet. A búzakorpa segít, a helytelen táplálkozás okozta gondok orvoslásában. Az élelmi rostoknak fontos szerepe van a kiegyensúlyozott bélműködés fenntartásában és hatásuk fontos a szénhidrát-zsíranyagcseréjében is. A búzakorpa 54 % növényi rostot tartalmaz és kiváló magnéziumforrás.
Szerző: Németh Ági
Megjelent partnerportálunk a CsaládiNet hozzájárulásával.
Írta: Hoxa, 2006. november 26. 12:27
Fórumozz a témáról: A búzakorpa jótékony hatása a diétában fórum (eddig 15 hozzászólás)