A Budapest pótlék nagyjából mekkora összeg? (beszélgetés)
Ahogy írtam is, ez egy 3 évvel ezelőtti hír volt. Azóta akár bővülhetett is a kör. Lehet, hogy más cégek is adnak, de azt már nem keresgéltem.
A lényeg, hogy FI kap, mert a szerződésében benne van. Azt, hogy mennyit, eldönti a főnöke.
Egy 3 évvel ezelőtti hírben ezt olvastam:
"A főváros a fenntartásában működő kulturális, köznevelési, szociálpolitikai ágazathoz tartozó költségvetési intézményeknél új bérelemként bevezeti az úgynevezett „Budapest-pótlékot”, "
"A határozat szerint a pótlék dolgozónkénti összegének nagyságáról az intézmény vezetője dönt, figyelembe véve az eltöltött jogviszony időtartamát, továbbá mérlegelve az intézményi átlagkeresettől legalább húsz százalékkal elmaradó alapbérre jogosult közalkalmazottak esetében a magasabb bértöbblet biztosítását."
Ebből egyértelműen az derül ki, hogy csak a főváros fenntartásában működő cégekről van szó, azon belül három ágazatban.
Ha a szerződésedben benne van, hogy kapsz Budapest pótlékot, akkor kapni fogsz, de hogy mennyit, azt annak az intézménynek a vetetője dönti el, ahol dolgozni fogsz.
Azt hiszem, így egyértelmű és világos.
Egyébként én sem tudtam erről csak a neten néztem meg.
Rákerestem, pl. ezt találtam.
"A Budapest-pótlék mértéke a nálunk munkaviszonyban eltöltött évek számától függően 2 év munkaviszony után a munkabér 0,5%-4%-a között mozog 2023. évben két alkalommal bruttó 75.000 Ft összegű jutalmat fizetünk minden munkatársunk részére
BKM juttatási csomag"
Munkahelyet váltottam a fővarosban,ahol a szerződésben benne van, hogy Budapest pótlék is lesz a béremben, de sehol sem tudok utánajárni,hogy ez mekkora összeg.
Ugye mint minden pótlék, ez is mindenkinek más, de Én még csak mintát sem találok sehol,ami alapján ki lehetne számolni.
További ajánlott fórumok:
- Légyszíves ajánljatok jó illatú női parfümöket! Leírom nagyjából, hogy milyet keresek.:)
- 1234 kcal fogyasztok nagyjából 1 nap. Mi a véleményed?
- Közeleg a műtét ideje. Már nagyjából be van pakolva, amiket...
- Mielőtt jön a takarítónő, mindig kitakarítunk. Nagyjából....
- Egy személyautóra nagyjából mennyi lehet a kötelező és a Casco?
- Aug 7-én adtam be árvaellátásra a kérelmem! Mekkora lesz nagyjából az összeg ha édesapámnak 27 év volt a munkaviszonya?