A barátom drogozik... (beszélgetés)
Sziasztok!
Sajna helyet kell foglalnom a téma asztalánál.Én is beleszerettem egy drogos pasiba.3.éve tart az kapcsolat..sok megszakitással..minden szakítás alkalmával vissza zuhant a mély gödörbe..konkrétan ilyenkor rám haritja a lelkiismeretet hisz annyira szeret h nem birja máshogy a kulonlétet..augusztusban szakitottunk legutobb..azota egy uj varosban lakik ahol 3full drogos(fű és más is)elosztoval es fogyasztokkal ismerkedett meg.Sumákol..gyengeakaratu..mindenki mas hibasabb mint o..eladott eztazt..rabiztak a lakastorlesztes befizeteset..150ezret..nem adra fel..eltunt..1-2hetet dolgozik..de o nagyon szeret ugye😂
En mar sokat megéltem emiatt..most kulon él es megmondtam hivja fel a drogambulanciat kerjen idopontot..elkiserem..de amugy meg baszodjon meg
Ez egy kezdődő kapcsolat. Elég gáz, ha a randin szívja a füvet, mert akkor az jobban feldobja, mint maga a randi.
És miért mondta a fórumindító, hogy nem zavarja? Szinte áldását adta rà.
Ja, és a legfontosabb: amíg a srác nem akarja letenni, addig segíteni se lehet rajta, ha még fejreállsz, akkor sem.
Oda - vissza leírták neked, hogy ez miről is szól. Pont az lesz a te végzeted is, hogy neki "szüksége van" ... neki, neki, neki és senki másnak. Senki és semmi más nem érdekli, csak a saját szükségletei.
Nem tudom felétek, hogy működik egy párkapcsolat, de mifelénk a működőképesek nem egoista és önző emberek szükségleteinek kielégítésére épülnek.
Tudod, mondhatta volna ő azt is neked, hogy ilyen - olyan addikciója van, de most hogy veled megismerkedett, azért, hogy legyen jövőtök le akar szokni és a te segítségedet kéri ehhez.
Nem ezt tette, hanem helyette megmagyarázta neked, miért is van neki erre szüksége.
Nem is érezte magát feszélyezve amiatt sem, hogy egy friss kapcsolatban így mutatkozott be neked, mint használó.
Gondolom te a megismerkedésetek elején, ahogy mindenki más is, próbáltad a legjobb formádat hozni. Ha az ő legjobb formája is az, hogy anyagoznia KELL és a hangsúly a KELL - en, a nagy 'önfeledt boldoságában' melletted is, már most ... akkor őszintén, mit a fenét vársz te tőle?
Már most is csak második vagy és sosem fogsz előrébb lépni nála.
Elégszer láttam én is az ilyen szüksége van rám szélmalomharcokat drogosok oldalán. Egyetlen egy sem végződött jól. Egyetlen egy sem ...
Ne haragudjatok, nem volt internetem.
A barátom nem csak füvezik... nagyon sok mindent csinál...
Nem hagyhatom magára, szüksége van rám.
Nem tudok már kilépni ebből a kapcsolatból, nagyon megkedveltem. :(
Szezon a fazonnal és relativizálás. Tipikus. A rákot soha, soha nem választja senki.
A drog minden esetben választás kérdése.
Nekem is azt mondta anno a drogfüggő srác, hogy csak füvezik, és nem vészes. És egyszer találtam nála egy fecskendőt. Akkor már szerettem. Szembesítettem vele, jöttek az ígéretek, hazudozások, pénzkunyerálás, balhék.
Nem ítélkezem senki felett, persze mindennek meg van az oka, azonban ez az Ő keresztje és hazugságokkal nincs joga más vállára tenni és mással cipeltetni.
Ja és amikor el akartam hagyni, öngyilkossággal fenyegetett nagyon durván. Emlékezni is rossz erre az időszakra, a legborzalmasabb volt. Egy drogossal lenni hosszú ideig egyenlő a lecsúszással.
A rákos beteg és a drogos nem ugyanaz. Nekem volt szerencsém drogoshoz, és abban az időben teljesen tönkretett. Anyagilag és, lelkileg is. Mert hagytam magam. Mert folyamatosan ígérgette, hogy leszokik, és szeret így meg úgy.
Nem szokott le. Ha szeretett volna, akkor fontosabb lettem volna neki, mint az anyag.
Milyen közös jövő lehet egy drogossal? A gyermekvállalás kizárva, mivel a drogos egy idő után nem tud dolgozni, örül, ha valamilyen módon összeszedi a szerre valót. Eljuthat arra a szintre, hogy minden mindegy, gátlástalan lesz. Arról nem is beszélve, hogy a szer hatása alatt nem teljesen ura a cselekedeteinek. Nagyon veszélyes is lehet.
És a füvezés is probléma. Ha meg átmenetileg nincs anyag, akkor is kell a bódulat... pia és gyógyszer. Kegyetlen ez, viszont a saját terhét nem rakhatja más vállára.
Egy drogos nem szeret senkit, csak az anyagot.
Kissé nagyon ellentmondó dolgokban akarsz hinni :)
Egyik oldalról a tudatos fellelősség vállalás, másrészről a ki vagyok szolgáltatva az ösztöneimnek és mindenféle külső hatalmaknak, és ha a fene-fenét eszik akkor se tudok másként működni ... igaz? :)
Mindig is imádtam a hasadt személyiségeket ... elkerülni :)
Egyébként ha nagyon kötözködni akarnék, te sem hallottál még a 'karma'-ról vagy max a kiskegyedben olvashattál róla valami marhaságot. A 'karma' nem éppen így működne elméletben sem, és rákot sem osztogatna azért, hogy te ebből tanulj meg valamit, vagy ezzel vezekelj a korábbi életeid során elkövetett bűneid miatt.
Ne keverjünk bele olyan dolgokat egy cáfolatba, indoklásba vagy bármibe, amiről igazán mi magunk se tudunk semmit. Ez csak egy javaslat, de talán jobb lenne megfogadni :)
További ajánlott fórumok:
- 6 hónapos terhesen elhagyott a barátom a legjobb barátnőmért
- Legjobb barátom megaláz
- Kaphat egy barátom valamilyen állami támogatást?
- Party drogozik a tesóm, mit csináljak?
- Hogy tudnék megbizonyosodni arról, hogy valaki drogozik?
- Hogyan tudom megvonni a láthatást, ha apuka iszákos, illetve rendszeresen drogozik?