A barátod (férjed) az exével barátok maradtak, (napi telefonkapcsolat). Mit teszel? Elfogadod? Tolerálod? Vagy helytelen? (beszélgetés)
Érdekes dolog, eddig úgy gondoltam, hogy nem tudnám tolerálni, elfogadni. Viszont nemrég átalakult bennem minden. 8 évig voltunk együtt az exemmel, és elváltunk egymástól pár hónapja. Nem működött már, igazándiból nem voltunk boldogok egymás mellett, mégis ragaszkodtunk valamiért egymáshoz. Tovább lépni nem tudtunk, ő nem tudta volna megkérni a kezem, én nem tudtam volna jó szívvel igent mondani, mert párként nem voltunk erősek, együtt. Ragaszkodtunk, mert 8 év alatt átalakultunk barátokká, de igazándiból már egy jó ideje nem működött köztünk a dolog.
Sokáig rágtam magamban mire ki mertem mondani, hogy ez nem egy jó kapcsolat tovább akarok lépni. Ő is így gondolta, közben lett egy barátnője is. Szoktunk beszélni, segítek a munkájában is ha kell, és találkozunk,mert egyenlőre még közös tulajdonban van a lakásunk. De őszintén mondom, hogy én lennék az utolsó akitől félnie kellene a barátnőjének! Nem véletlenül nem működött, nem véletlenül történt a szakítás..... De kulturáltan váltunk el. Nem hiszem, hogy minden nap beszélünk, de elég sűrűn, mert egyenlőre még vannak közös dolgaink.
Sosem értem hogy lehet egy kapcsolat után még barátként kezelni egymást. Eleve egy kapcsolat a barátságra épül nem? Ha azt felrúgják akkor hogy lehet valakit még barátként kezelni? Maga a "barátom" "barátnőm" szóban benne van a barátság és ha már nincsen sex akkor már csak sima barátnak tekintik. Rizsa szöveg ez a "legyünk csak barátok"
Ha egy kapcsolatnak vége akkor ott a barátságnak is vége és a másik csak azért bólint rá a rizsa szövegre, mert még reménykedik, és utána jön a szöveg hogy közös megegyezéssel szakítottunk (mint valami munkahelyen való felmondás a rendkívüli felmondás helyett) csak azért hogy egyikőjük se érezze azt hogy kidobták. Továbbra is mennek a kapcsolatfelvételek addig amíg újból ágyig nem jut a dolog és ott már könnyebb kimagyarázni magunkat. Speciel nálam ilyen nincs, olyankor számomra az illető halott. Ez csak saját vélemény
Az én férjem is tartja a kapcsolatot az exfeleségével...miért ne. Gyerek nincs de 4 év van Nem tudom, nem akarom kitörölni a férjem életéből azokat az éveket. De ha zavar valami azt megmondom a férjemnek. Munkaidőben tárgyalhatnak, az esti idő a családé és főként a gyerekünké. A találkozás viszont csak nyilvános helyen. Ja! Meg a közhelyes bizalom....
Semmi értelme féltékenykedni.Inkább tudjam, hogy az ex-szel találkozik, mint vki mással dugiban...
De.
Tuti
Szerintem, ha rég megy ez a napi szintű kapcsolat és mégis köztetek minden ok, akkor ez tényleg csak barátság. :)
Mondjuk én spec. nem tudnék barátkozni azzal akit nagyon szerettem, de elszakadtunk egymástól, de ez off :)
ilyenn pasi abszolut de nem kéne.
miért ragaszkodik az exéhez??
valmi oka van,az biztos.
egy kapcsolatba két ember fér bele én és a párom exeknek nincsen keresni valójuk körülöttünk.
Nem tartom "normális" dolognak a napi telefonkapcsolatot.
Természetesen soha nem lesznek egymásnak idegenek, de azért ez túlzás.
lehet azért nem alszunk fán, és falkában vadászunk, hogy az érzelmeinkhez ész és döntés is párosuljon.
:)
szerintem a ragaszkodásunk kifejezésének ezerszer jobb, és egészségesebb módjai vannak, mint a féltékenykedés.
Mivel utóbbi mint írtam, nem a másikról, hanem rólad szól.
További ajánlott fórumok:
- Helyesírásunk. Helyes vagy helytelen?
- Elsőre elfogadod a férfi meghívását vagy váratod néhány napot?
- Milyen hobbija van a férjednek, és ezt te hogy tolerálod?
- "tükörtojás ", avagy a férfi pocak : meddig tolerálod?
- Zsebpénz! Általános iskolás gyereknek kell -e zsebpénz?Mi a célja?Mire tanít a helytelenül adott zsebpénz?
- Tetanusz oltástól szilva nagyságú tályog alakult ki, orvos szerint a helytelen fertőtlenítés miatt, járt már valaki így?