A 40. hét betöltése után amnioszkópiát végeznek. Írnátok erről tapasztalatokat akinek már volt? (beszélgetés)
Sziasztok!
Mai friss élményem.40+1 napon vagyok ma. A belső méhszáj zárt. Nem fájt! Olyan érzés pont, mint a rákszűrés. Nem is véreztem utána.
Sztem attól is függ, hogy a doki mennyire ügyes.
Ma kérdeztem a védőnőmet hogy létezik-e ez itt és azt mondta nálunk nincs ilyen.
Szóval nem orvosa hanem kórháza válogatja :-D
Nekem 40+3 napnél még tiszta volt a víz, pontosabban a gyerekről levált a magzatmáz, ez látszott.
Aztán 40+4-nél elfolyt a magzatvíz egy része, akkor már enyhén zöldes volt. Doki nyugtatgatott, 1 óra alatt értünk kb. a kórházba. Megnézte a magzatvizet, aztán megvizsgált. 8 centi voltam, 2-3 perces fájásokkal. Csak ezért nem vitt a műtőbe, mert már nyomni kellett. De később mondta, hogy ilyen esetben ők nem kockáztatnak, azonnali császár, ha anyuka még nem áll készen a természetes szülésre. Szerencséem volt: a magzatvíz elfolyása után 2 és fél órával már a kezemben volt a gyerkőc!:))
császárral csak egy fél nappal előbb a tervezetnél:)
Hétfőn este fél 11-kor elfolyt a magzatvizem háromnegyed 12-kor született meg a kislányom és a műtét meg elő volt jegyezve kedd délelőttre:)
Ja, értem. Akkor csak biztosra akartak menni,hogy minden ok. (Láttam én is különböző méretű fémcsövet amit ehhez használnak.)
Akkor végülis hogyan szültél? :)
nem hiszem mert másnap délelőttre voltam kiírva császárra:)
Az volt a baj hogy én csak épphogy észre lehetett venni hogy nyitva voltam a doki is csak másodszorra vette észre és a műszerből is csak vastagabb volt vékonyabb nem és azzal akarta megpróbálni.Majd végül beírták a lázlapomra vagy mimre hogy magzatvíz nem vizsgálható.
Ez érdekes nagynéném túl hordta a kislányt majd két héttel és ő nála sem volt ilyen.
Lehet kórháza válogatja?
Én túlhordta a pindurit 4 nappal. Mindennel ijesztgettek.
Nem fáj, maximum icipicit kellemetlen.
Van, akinek közben folyik el a magzatvize.
Nekem már 5 perces fájásaim voltak, de még lefőztem a páromnak 2 adag kávét éjjelre, kényelmesen lezuhanyoztam. Nagy nehezen felébresztettem, elmentünk benzinkútra venni neki cigit, Tesco-ba... Ott a pénztáros be volt sz.rva hogy ott fogok megszülni. 4 perces fájásokkal értünk be, ott ismét néztek magzatvizet és egyszer csak hallottam, ahogy a lavorba szépen belefolyik a magzatvíz. Áááá annyira boldog voltam.
A doki annyit közölt véletlenül megsértette a burkot... Persze direkt repesztette meg, mert mosolygott :)
Szóval nem kell félni, aggódni.
A szüléstől se félj. Mindenki másképp éli meg.
Ja... És ne engedd, hogy megvárják a 10 napot a túlhordással. Ha nem vagy veszélyeztetett, akkor lépcsőzz, kocogj...
Nálam a doki meg akarta várni, aki aznap reggel vizsgált, mert akkor ügyelt volna (a pénz miatt), ahogy hazaértem vettem fel melegítőt és mentem lépcsőzni (fel a 4.-re majd vissza) :)
Másnap még elmentünk kirándulni pedig már megvoltak a jóslófájások :)
Este 11-kor jöttek a fájások. :)
Ezt kétlem, mert ha zárt voltál, meg sem tudták csinálni!
Az elsőt nekem sem, aztán kicsit nyíltam és sikerült. Kb mint a rákszűrés.
De olvastam olyat, hogy zárt méhszáj mellett próbálták a csövet dugni és úgy iszonyat!!
Hüvelyen keresztül végzik. Kacsával tágítanak, és felvezetnek egy kis lámpaszerű világító valamit, amivel a méhszájon keresztül megvilágítják a magzatvizet, hogy milyen színű.
Ha zöld, vagyis meconiumos, általában megindítják a szülést.
A magzatvíz vizsgálatkor a magzatburok teljesen ép marad, tehát nem vesznek magzatvizet, csak megnézik!
Dokija válogatja, olyat is hallottam, hogy csak akkor csinálják, ha valamennyire "nyitott" az anyuka, de olyat is, aki ezzel nem foglalkozott, és megcsinálta - akkor az fájdalmas, és vérzéssel is járhat.
Nekem mákom volt, mert a dokim UH-n megállapította, hogy tiszta a magzatvíz (betöltött 40+1 napon), aztán azt, hogy a gyerekről levált a magzatmáz (40+3 nap), másnapra (40+4) meg is lett a gyerkőc!:))
Nekem is csinálták a 40.hét betöltése után. Egyáltalán nem volt fájdalmasabb egy sima nőgyógyászati vizsgálatnál, pedig meg voltam ijedve rendesen.
2 naponta kellett mennem, majd pénteken közölték, hogy, amennyiben keddig nem indul be a szülés, be kell feküdnöm.
Hétfőn délután megszületett a Kisfiam! :)
További ajánlott fórumok:
- Miért gondolják a munkáltatók, hogy a 40 év felettiek nem alkalmasak az általuk hirdetett munkakör betöltésére?
- Tényleg igaz, hogy 2, 5 éves kortól mehetnek a gyerekek óvodába, és nem kell megvárni a 3. év betöltését?
- Iskolatitkári munkakör betöltéséhez milyen követelmények vannak?
- Miért írja ki a chat.hu, hogy "az oldal betöltése közben hiba lépett fel"?
- Miért áll meg a töltés Windows 7 betöltésekor?
- Milyen poziciók betöltésére jogosit a Vendéglátói érettségi képesitett bizonyitvány?