Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » 90 napos felmondási idő mellett hogyan lehet állást váltani? Ki vár rám 90 napot, 3 hónapot? fórum

90 napos felmondási idő mellett hogyan lehet állást váltani? Ki vár rám 90 napot, 3 hónapot? (beszélgetés)

júl. 31. 09:46

Minden állami szférára vonatkozó foglalkoztatási törvény überfos, de a legsz*rabb a Kit. Voltam köztisztviselő és közalkalmazott is, de a Kit-et messziről kerültem. Sosem lennék már egyik sem, csakis Mt-s.

Sztem próbáld meg, bár a fizetésed és felmondási idő hossza nincs összhangban, illetve nekem nem tiszta ez a 90 nap sem, behivatkoznád mi alapján van ez neked így?

22. fildus (válaszként erre: 20. - Semleges)
júl. 31. 09:18
Utolsó mondatod a topp :)
21. Channa* (válaszként erre: 18. - Mmacus)
júl. 30. 18:00
Köszönöm!
20. semleges (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 30. 17:52

Hát akkor ebben a témában "le vagyok maradva", de ennél nagyobb bajom ne legyen. Mondom ezt úgy, hogy az általad emlitettek egyikében dolgozom, 1 hónapos felmondási idővel. De azért nyugodj meg, kaptál itt tanácsokat.

Ha a munkahelyen is ilyen a modorod örülni fognak a távozásodnak.

19. gyöngy:) (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 30. 17:47
Jajj, már megint te?
18. mmacus (válaszként erre: 17. - Channa*)
júl. 30. 15:19
Kormányzati igazgatásról szóló törvény
17. Channa* (válaszként erre: 16. - Kacsahercegno)
júl. 30. 15:11
És mi az? Elárulod? Gondolom valami köztisztviselős cucc lehet. Még sosem dolgoztam ilyen szférában.
16. Kacsahercegno (válaszként erre: 15. - Channa*)
júl. 30. 14:54
Igen, az nyilvánvaló volt.
15. Channa* (válaszként erre: 10. - Kacsahercegno)
júl. 30. 14:48
Nem tudom, hogy mi az a Kit.
14. fildus (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 30. 13:42

Picit vegyél vissza mert a stílusod elég arrogáns!

Egyébként meg felmondhatsz, ha biztos vagy magadban, hogy találsz másik állást.

13. 94a06e9696 (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 30. 11:37

A jelenlegi béred teljesen indiferens, lévén mikor elmentél ide dolgozni gondolom akkor sem volt több. És hát a szerződés sem utólag íródott, ezért ezen kár mérgelódni.

Próbálkozni meg nagyon is lehet, rengeteg helyen nem elvárt az azonnali kezdés, kivéve a szilvaszedés, az nem vár :)

Persze mindez függ a képzettségedtől és a munkakörtől, a felelős posztoknál várnak simán, az "egy a sok közül"-ben nem annyira...

júl. 30. 11:19
Egy magasabb pozíciónál ez teljesen normális! És igen! Megvárnak a cégek! Csak emiatt nem utasítanak el! HR területen dolgozom, tapasztalatból mondom,hogy így működik!
11. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 30. 10:37

Kolléganőm tp-re ment.

Közben elment a leendő cégéhez dolgozni.

Zsebbe kapta addig az új munkahelyén a pénzt.

Államiból ment egy Rt-hez.

2 éve történt, megérte neki, tudjuk nem volt szabályos, de a szükség, törvényt bontott

10. Kacsahercegno (válaszként erre: 8. - Channa*)
júl. 30. 10:26
De a Kit. az más, ott kinevezési okiratod van ami a Kit.-re hivatkozik 😅 És ott 60 nap az alap.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Channa*)
júl. 30. 10:12

"Még sosem volt abból gondom, hogy ne vártak volna meg."

nekem meg a tapasztalatom az hogy megyek interjúra és amikor mondom hogy 90 nappal tudok kezdeni kiesnek a székből.

meeeeeenyi kérdezik? 90 nap? és köszönnek is el.

8. Channa* (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 30. 10:10

Azért kérdeztem, hogy benne van e a szerződésedben, mert sokszor csak a munkatörvénykönyvére hivatkoznak ennél a pontnál, ami szerint 30 nap a felmondási idő.

Ha viszont benne van konkrétan, akkor annyi és kész.

Ebben az esetben, max. kérelmet írhatsz, hogy tekintsenek el a felmondási időtől és annak letöltésétől, hátha bele egyeznek.

Ha csak a letöltéstől tekintenek el, akkor be tudsz lépni az új helyre. Lehet egyszerre 2 munkahelyed...

Nekem eddig még olyan volt csak, hogy a szerződésemben 60 nap volt a felmondási idő.

Interjún, elmondtam, hogy ennyi van a szerződésemben, így ha felvesznek, akkor tudok felmondani, és bár megpróbálom, hogy előbb tudjak jönni, de nem biztos, hogy sikerül. Még sosem volt abból gondom, hogy ne vártak volna meg.

7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Channa*)
júl. 30. 10:04

"Ez benne van a szerződésedben?

Le is kell dolgoznod a felmondási idődet?

"

hogyne lenne benne. szerinted mi alapján vasalná be a cég a 90 napot ha nem lenne benne?

és le kell dolgoznom?? de le ám!!! olyan emberhiány van hogy lasszóval fogják az új embereket de persze a kutya se jön ide ennyi pénzért. nincs meg a 250 nettóban... na ezért van hiány. és emiatt biztos hogy egy napot el nem engednek...

júl. 30. 10:03

Kit. szerint is 60 nap az alap lemondási idő, de a kinevezésedben eltérhettek tőle, az a mérvadó. De ez versenyszférában is előfordul, hogy hosszabbat szabnak ki.

Egyébként ez ne tartson vissza, meg kell próbálni. Azt is hogy így keresel állást, meg azt is, hogy megpróbálsz megegyezni a munkáltatóddal. Ha nagyon nem, és nagyon szar a mostani, akkor be kell vállalni hogy felmondasz, és 3 hónap alatt csak találsz valami mást.

5. zsoffka002 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 30. 10:02
tanácsot nem tudok adni, de SZOMORÚ - ilyen az ÁLLAM az országunkban! CSALÁDBARÁT!!!
júl. 30. 10:00

Ez benne van a szerződésedben?

Le is kell dolgoznod a felmondási idődet?

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Semleges)
júl. 30. 09:53

állami hely, írtam is. Kit szerinti jogállás. le vagy kicsit maradva, mióta Pintér Sanya NERtárs vette át a BM-et 99%ban állami bácsi munkahelyein a 90 napos felmondás a megszokott. Mindenütt. Olyan 180.000 munkavállalót érint ez, MÁV EÜ oktatás BM MÁK ÁSZ stb.

sose hallottál róla, és van 180.000 dolgozó ebben az országbna ebben a cipőben.

júl. 30. 09:50
Hol 90 nap? Az nagyon sok én még ilyet nem hallottam.
júl. 30. 09:42

90 napos felmondási idő mellett hogyan lehet állást váltani? ki vár rám 90 napot, 3 hónapot? Mert ugye alapszabály hogy nem megyek sehovam nem mondok fel, amíg nincs új hely. A semmire nem mondunk fel, ez evidens.

De ahogy bárhol is meghallják a 90 napot, már el is köszöntek. ennyit senki se vár rám.

és mivel szar állami helyről jönnék el, itt a közös megegyezéses távozás is kizárt. normál helyen meg lehetne beszélni hogy eljövök hamarabb nekik is nekem is jobb és könnyebb..

itt nem lehet...

Ötletek?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook