Gyes mellett ki lehet váltani a vállalkozóit? (tudásbázis)
Nincs mit ! Sziasztok, megyek vacsorát osztani ! További szép estét !
Zsuzsi :o)
Ha nem vesz ki jövedelmet, akkor nem terheli járulékfizetési kötelezettség. Vállalkozói adót kell fizetni, de azt csak az éves adóbevallás elkészítésével lehet kiszámolni, iparűzési adót kell fizetni, aminek a mértékét a helyi önkormányzat szabja meg, könyvelő díja, áfa (bár én másodállásnál majdnem mindíg alanyi mentességet javaslok)
A vállalkozói igazolvány kiváltása max. 15 ezer forintból kijön. Kell hozzá erkölcsi bizonyítvány, a szakképesítést igazoló bizonyítvány, az okmányiroda ad nyomtatványt, amit könyvelővel ki kell töltetni.
Természetesen van!
Mennyibe kerül ezt elintézni és mik kellenek hozzá?
Végeredményében mindegy, mert 8 órában lehet dolgozni, otthon meg kötetlen munkaidőben. Egyébként meg a szalon ajtajára nem írod ki nagybetűkkel, hogy mettől-meddig vagy ott.
Akkor mindenképpen neki kell kiváltani a vállalkozói igazolványt. Van végzettsége ahhoz, amit vállalkozásban végezne ? Mert csak akkor válthatja ki a vállalkozói igazolványt,ha van megfelelő végzettsége, amiről a bizonyítványt be tudja mutatni az okmányirodában.
Nem, gyes mellett 8 órában lehet dolgozni. Otthon dolgoznál ?
Ezt most találtam!
A családtámogatási törvény megengedi, hogy a gyermek egyéves kora után napi 4 óra időtartamban vagy az otthonában akár időkorlátozás nélkül is munkát végezhessen a gyesen lévő. Ilyen munkavégzés esetén (tevékenység személyes folytatása) a járulékfizetési kötelezettség fennáll.
Szóval csak 4 órában dolgozhatnék! Így nem éri meg!
Itthon a házunknál lenne.
Mezőgazdasági gépeket fog javítani.
Azt még nem tudom,hogy befektetné-e vagy sem.
Mivel foglalkozna a férjed ? Venne ki jövedelmet a vállalkozásból, vagy befektetné ? Nagyon sok a megválaszolatlan kérdés.
Tehát,ha a férjem váltja ki,akkor egyáltalán miket kell fizetnie és mennyit?
Abszolút nem vagyok jártas ebben.
Nagyjából 50.000.- Ft + könyvelő + helyiségbérlet (ha nem otthon dolgoznál) + rezsi
A járulékok kb mennyit tesznek ki?
Ha a férjednek van heti 36 órát meghaladó (fő) állása, akkor neki nem kellene járulékot fizetni, csak akkor ha jövedelmet vesz ki a vállalkozásból. Neked, mint írtam, ha személyesen közreműködsz, akkor kell fizetned a járulékot.
Én is gyesen vagyok{hosszabbított}és a férjem akar vállalkozást nyitni másodállásban.
Mi is gondolkoztunk ezen,hogy ha én váltanám ki a vállalkozóit jobb volna-e?
Szerintetek?
Igazad van, próba, szerencse. Bár mikor visszaadhatod. A kiváltás kb. 10-12 ezer forintból megvan, a visszaépés, meg ingyenes.
Kéz és lábápoló műkörömépítő vagyok, és egy teljes vendégkört vennék át, bízom benne, hogy menne, dehát próba szerencse, legfeljebb visszaadom a vállalkozóit, de a gyest nem akarom veszni hagyni! Köszönöm mégegyszer!
Igazán nincs mit. Akkor érdemes belevágni, ha tudod előre, hogy olyan bizniszt tudsz csinálni, ami a járulékfizetésen felül jócskán hoz hasznot. Ha elmész egy munkahelyre, mert ma Magyarországon gyes mellett lehet 8 órában dolgozni, akkor nincs járulék és akkor is megmarad a gyes.
igen igy van én megkérdeztem mert a gyes utsó hónapjaiban váltottam ki
Gondold meg, mert akkor is fizetned kell a járulékot, ha nincs bevételed.
Szia! Köszönöm szépen, akkor maradnak a járulékok, és 8 órában dolgozhatok, és megmarad a gyesem is?
Szia ! Ki lehet váltani, annyi kikötés van, hogy ha személyesen folytatod a tevékenységet, személyesen közreműködsz, akkor legalább a minimálbér után meg kell fizetni a járulékokat.
Nem fogják elvenni a gyest, nincs kikötés?
További ajánlott fórumok: