9 hónapos még mindig 2-3x ébred és eszik éjszaka. Segítség!! (beszélgetés)
egy ötletnek jó. És te mit adsz rendes kajának?
Mert imádna velünk vacsizni :)
Sajnos ahelyzet csak romlik, persze találgatunk... a vizet max ugy fogadja el ha tápszert is teszek bele hogy ize legyen, rdekes emrt nappal emg tisztán emgiszik madj fél liter vizet. Este persze jól bekajál 200ml, mégis felébred 3 óra mulva, aztán smot emg 1,5 óránként ébredt és fél5kor rettenetesen sirva. 6 foga már kint van, azt most kizárnám... de nem értem mi volt. most még melegek sincsenek. Próbáltam én már vacsorára tejpépet, na az még addig se tartott ki.
Humana baby fit kaját eszünk mert bukós volt, a doki azt mondta hülyeség váltani 2es kajára mert annak enm nagyobb a tápértéke mert az újszülötteknek kell a nagyobb komplexebb tápérték int a anygobbakanak a fejlődéshez. Ennek ellenére kipróbáltuk, a PRO2t , az se jött össze :( Most próbálok papalant tenni alá, hátha kemény a matrac, mert mikor Balcsin voltunk és az utazóágyban az volt alatt, remekül aludt , 1x kellt.
Nálunk ugyan ez volt,1 êves korában sokat változott.
Azóta csak 1x vagy 1x sem êbred fel.
Előtte êjszakánként 2x,3x evett tápszert.
Viszont akkor váltottunk Milumil 12 hónapos tejitalra
majd követte a 24 hónapos rövid ideig.
az én fiam 9 hónapos koráig 50 (!) percenként ébredt, most 11 hónapos és 2-3x kel, aminek már örülünk :)
végigjártam vele az összes fellelhető orvost, mind azt mondta, ez is normális, vannak ilyen babák :)
most enni csak a fél 2-es ébredésnél kap, az előtte és utánit cumival váltottuk ki.
kitartás!
Milyen és hányas tápszert esztek? Próbáltad este rendesen megvacsoráztatni majd lefekvés előtt még a tápszert?
Esetleg tápszer helyett csak víz vagy cumi?
Nekem 2 hónapos kora óta nem ébred éjjel a kislányom amióta tápszeres lett (15 hónapos) viszont hiába eszik rendesen a reggeli és esti tápszert még mindig nem tudtuk elhagyni.
Őszi baba lévén, lehet nem bírja ezt a nagy meleg/hideg változásokat sem....
(az enyém júliusban született és nappal fél órákat aludt. Én meg attól őrültem meg! Az estéket kb. október tájékán kezdte végig aludni. Addig ő is simán felébredt, és irgalmatlan meleg volt. Állt a szobában a levegő, semmi kereszt huzat nem volt. A ventilátor amit tudott....
Szóval rájöttem én is, nem éhes volt többnyire inkább szomjas!! Mivel sokat ivott, pisi is volt, akkor meg az miatt keltünk fel :D
Csak találgatni lehet, ha egészséges, hogy mi az ami zavarja. Nálunk éjjel nappal szólt a rádió pl-ul, így nagyon gyorsan hozzászokott a zörejekhez, később még az égszakadás sem zavarta a mai napig!
Most 18 éves és remekül alszik éjjelente...)
Kitartás ...
Elképzelhető, hogy a különböző okok miatt túlaggódtad magad és ezért a pici is nyugtalanabb.
Régen azt mondták, hogy "ideges" anyatejet szopott. :)
Ha megnyugtatja őt az üvegből szopás, előbb-utóbb rászokik az ujjára is, vagy a cumira, ha meg akarja magát nyugtatni.
Ha jóltáplált, akkor bizonyára nem azért eszik, mert éhes. :)
Szerintem gyereke valogatja. A mi lanykank kb 4-5 honapos koraig 3-4 orankent ebredt ejjel, evett aztan visszaaludt. Majd egyszer csak nem ebredt ejjel fel enni, majd csak reggel. En meg akkor total beparaztam hogy most mi van.
Biztosan nalatok is lesz majd valtozas.
Olyan kicsi még, nem szentírás, hogy nem ehet éjszaka, meg nem ébredhet fel.
Örülj neki,hogy szereti a hasát. Akié meg nem eszik, annak az a baja :D
Hát, nem akarlak elkeseríteni, de egyszerűen lehet, hogy rossz alvó és kész.
Egy szobában alszik veletek?
Egyáltalán nem szopizik már?
Az én fiam 3 évesen is minimum 2-3x felkel éjszaka, 4-18 hónapos koráig pedig óránként-2 óránként kelt.
Mi mindent kipróbáltunk a homeopátiás szerektől kezdve a citromfű teáig (a végén a teát már csak én ittam, hogy ne legyek ideges ha megint felkel :)
Sírni semmiképpen ne hagyjátok semmi értelme, a babának is rossz, és nektek is.
Nálunk akkor javult a helyzet némileg, mikor külön szobába került,akkor jutottunk el oda, hogy "csak" 2-3x kel éjszaka, ami az előző 7-8 keléshez jónak számított.
Nem tartom ezt olyan nagy tragedianak.
Elhiszem, szeretnetek vegigaludni egy ejszakat.
Feltetelezem, nem 3 dl tapszert gyur be 2-3 orankent.
El fog mulni. Turelem.
Nem tomnem a szervezetet azzal a homeos izekkel.
Nem egyformák :) Majd kinövi.
Érzi a biztonságot, nem baj az.
További ajánlott fórumok:
- 16 hónapos kisfiam még soha nem aludta végig az éjszakát. Most már van, hogy 2óránként ébred, hogyan szoktathatnám le?
- Miért ébred fel egyre gyakrabban a fél éves babánk éjszaka?
- 6 hónapos kislányom kb. egy hete rendszeresen felébred éjszaka. Próbáltuk etetni, de nem éhes. Mi lehet a probléma?
- A kisfiam rengetegszer ébred éjszaka
- Mit csináljak, hogy a kisfiam ne ébredjen fel éjszaka a cumi hiányára?
- Mi lehet az oka annak, hogy a féléves kisfiam egyre többet ebred éjszaka?