8. osztályos központi felvételit írt ma a gyermekem (beszélgetés)
Nem 8.osztályos felvételi 10 évesen, hanem 4.osztályosoknak szóló felvételi, amivel 8 osztályos gimnáziumba juthatnak be.
A mi iskolánkban (és a környéken) olyan az általános iskola felső tagozata,, hogy ott egy jól tanuló gyerek csak szenved, mert a tanárok azokkal a gyerekekkel kénytelenek egész órán át foglalkozni, akiknek az olyan fogalmak, hogy házi feladat, tanulás, olvasás, semmit nem jelentenek.
Mi viszont ennél többet szeretnénk.
Az enyém egy "gyenge" suliban kiemelkedett, magasan. Hagytam, hogy gyerek lehessen, legyenek barátai. Ezért maradtunk a körzetes iskolában 8. osztály végéig. A középiskolát ő választotta, sikerült neki a környék legjobb középiskolájába bekerülni. Ott gond nélkül beilleszkedett, jól érezte magát a suliban, és a koliban is. Majd kiemelkedően érettségizett (6 tárgyól dicsérettel, a hetedikből pedig nyelvvizsgát érő eredménnyel. Igen, tudom, hogy csak öt tárgyból kell érettségizni.) Most boldog egyetemista, aki azt tanulja amit szeret, és úgy tűnik élvezi a tanulást.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy akkor is lehet kiemelkedően jó valaki, ha nem járt 8/6 éves gimnáziumba.
8. osztályos felvételit 10 évesen??
Vagy valamit félreértek?
Atya ég! :O Ha már most így megviseli, mi lesz vele később! :( Ne engedd, hogy ennyire elkeseredjen. Semmiről nem késtetek le!
Sajnos sok szülő abba a hibába esik, hogy hajtja gyereket. Megértem, hisz minden szülő jót akar, többet a gyerekének. De higgyétek el, ezzel nem tesztek jót! Én már végig csináltam. :(
A gyereket ezekben az iskolákban hajtják és komoly teljesítményt várnak el tőlük.
Hagyjátok ,hogy gyerekek legyenek!
Ha most nem sikerült annyi baj legyen, majd sikerül a hatosztályos, bár a mostani gondolkodásommal már oda se vinném. Elég lesz neki 14 éves korában, ha állandóan stresszelnie kell.Nem normális, hogy egy gyerektől annyit követeljenek, amennyit a mai világban követelnek.
Példának okáért a svédek, -de említhetnék más országot is-, hagyják a gyerekeket , hogy gyerekek legyenek, mégis jobban teljesítenek ,ha itt az ideje.
Húgom is ma írta,tudtuk,hogy nem lesz könnyű,tavaly is nagyon nehéz volt. A magyar jól ment,ahogy néztük a megoldást 4 hibája lesz,plusz ugye a fogalmazást nem tudjuk,reméljük abba max 1-2.
A matek... szerintem irreálisan nehéz egy 8.-os gyereknek,45 perc alatt,számológép nélkül.Nem is értem,mit gondolnak...
24 pontot számoltunk,úgy,hogy az utolsó 3 feladat nincs benne,mert ugye azoknál ha elszámolta,akkor is kap rá pontot,ha a megoldásmenet nehéz.30-35 körül remélem sikerült neki.
További ajánlott fórumok:
- 3. osztályos gyermekem "jegyet hamisított"?
- Milyen ötleteitek vannak arra, hogy az első osztályos gyermekemnek könnyebben menjen a gyakorlás?
- 8 osztályos gimnázium és felvételi
- Ha 4.osztályos gyermeked van és most készül felvételizni gimibe, akkor írd meg tapasztalataidat. (Főleg miskolciak érdekelnek.)
- A központi felvételire a felkészítés fizetős lesz-e az idén a 8. osztályosoknak?
- Központi felvételin nyolcosztályos gimibe hány pontot írtak a gyerekeitek írásbelin?