7 hónapos a kisfiam és bújik a fogacskája. Mikor kezdjem el a fogápolását, és mivel? (tudásbázis)
Az első két fog után puha kefével lehet nekik mosni, én gabit használtam de 31 évesek,az ikreim de csak szűrővizsgálaton voltak még fogászaton.
Megszokták a fogmosást,gyönyörű egészséges fogaik vannak.Fontos a vitamin is főleg a d vitamin,a kacium,de ezt természetesen orvossal konzultálva.
Sziasztok!
Ez a dolog engem is nagyon erdekel, bar kislanyom 4 honapos megcsak, de szeretnek felkeszult lenni..Olyasmit, is hallottam, hogy szopizas utan az inyet is vegigtorlik ,ez igaz?
Amugy itt egy jo cikk errol: [link]
-Sziasztok!
Igaz,hogy az én gyermekeim már nagyok(9-3)de van bőven érdekesség az elmúlt időkben.A nagyobbikkal nem kezdtük igazán korán a fogmosit kb.2éves volt.Sajnálom is mert útálja és nem tudom a mai napig megszerettetni vele,de azért csak rábeszélem minden nap.A kisebbik már akkor próbálkozott mikor csak négy fogacskája volt,pici fogkeféhez hasonló gumiszerű cuccal,mikor egy éves lett kapott neki való fogkefét,és először csak vízzel próbálkoztunk,utána találtam kimondottan tejfogacskákra fogkrémet,azóta is ezt használjuk(Gabi),de már a Colgétet is kipróbáltuk(2-4éves korig).Nekem az a tapasztalatom,hogy jobb minél korábban rászoktatni,bár gyermekfüggő a dolog,hiszen erőszakkal nem érünk sok mindent.Uff,már fogjam le a klaviatúrát.
Sziasztok!
A piciknek lehet küldön kapni olyan fogkrémet, amit ha le is nyel, nem lesz semmi baja. Sajnos a nevét nem tudtam megjegyezni, mert a tévében az egyik baba show-ban hallottam. Az én kicsikéim már olyan aranyosan teszik a szájukba rendszeresen fürdés után, mintha tudnák, mire is való. A feltett képen láthatóak, akit érdekel.
:-)))
Na ezért a dumáért már érdemes volt fölkelnem!!
Szia!
A kisfiamnak elég korán kijöttek a gogai. Most 14 hónapos és 12 foga van. Mi akkor kezdtük el a fogkefét,amikor már 2-2 foga volt alul-felül. Rendes gyerek fogkefét vettem (colgate), a fogkrém pedig elmex-kind. Mi felnőttek is ezt használjuk,nagyon jó!Igaz,hogy nem olcsó, de a fogaknál a minőség a lényeg, főleg a gyerekeknél, nem igaz?
Ezt a baromságot meg hol hallottad?
A fog akkor lazul ki ha foginysorvadása van valakinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Persze pédával is elöl kell járni és együtt mosni...
Szerintem minél hamarabb,de először csak vizes fogkefével,vagy az említett tanulószettel,amit csak dícsérni tudok...kapható fogkefére szoktató készlet is,ami a fogkefe-rágóka kombinációja,funkcióját tekintve...a vizes fogkefe vagy a lenyelhető nenedent adig lényeges amíg lenyelheti,nem tudja kiköpni...aztán jöhet lehelletnyi fogkrém,nekem is bejött az elmex.kicsit drágább de nagyon sokáig elég,még két gyerek esetében is,tényleg picike kell belőlle,nem a fogkrém mennyiségétöl lesz tiszta a fogacska...
Hogy csak a maradandókat?ne haragudj,háborgok!!!!a fiam 6 éves és még a tejfogai vannak...mi lenne már belőllük ápolás nélkül?
A fogápolást a lehető legkorábban kezdheted!
Mi a 2. fogacska kibújásától mossuk a fogát napi 3x. Sőt, amikor egy hónapja voltam fogkővet leszedetni őt is vittem magammal és az orvos megnézte a fogait.
Azt mondta, 3 éves kórtól már lehet vinni fogorvoshoz hogy megszokja a rendszeres ellenőrzéseket. Annál csúnyább látvány nincs mint amikor egy kisgyereknek fekete a mosolya!!!
Nem kellene megvárni a maradó fogakat semmi esetre sem. Mielőbb meg kell tanulnia a babának, hogy kotorászol a szájában. És ha nem kezdjük el időben, mire suliba megy, fekete csonkok lesznek a foga helyén, amik ráadásul fájdalmasak is lehetnek, be is gennyesedhetnek. A tejfogacskák épsége is befolyásolja a rágás, így az emésztés milyenségét, hatással van a bélrendszer állapotára.
Ha a tejfogacska fogmosás miatt kiesik, elég masszív hiányosságok lehetnek a gyerek tápláltságában, vitaminozottságában. Kieshet, ha amúgyis laza, mert kinyomja a maradó fog. De addig ...
Miután van gyermekem, nem mondom azt, hogy minden étkezés után, mert az nálunk sem ment. De amikor csak tudod, töröld, mosd és mielőbb szoktasd rá a fog- és nyelvmosásra.
Nagyon szépen köszönöm a tanácsot.
Kellemes napot kívánok!
További ajánlott fórumok:
- Hathónapos kisfiam mostanig szopizott, mostmár szeretném bevezetni a szilárd kaját, mivel kezdjem és folytassam,?
- A kisfiam parlagfű allergiájára már most kezdjem adni a gyógyszert?
- Mi ilyenkor a teendő? 6 éves kisfiamnak ma reggelre előbújt a csontfoga, viszont egy fogacskája sem mozog.
- Hogyan kezdjem el 2 éves kisfiamnál a német nyelv tanítását?
- 8 hós kisfiamnak most tört át a 4. és 5. fogacskája, a napirendünk teljesen felborult és alig eszik, mit tehetek?
- Mikor bújnak ki az első maradandó metszőfogacskák? Sajnos 3 éves kisfiamnak nagyon fekete az első 4 fogacskája.