6éves lányomnak nagyon mozog az alsó 2foga. Próbáljuk kivenni vagy várjunk mig kiesik magától? (tudásbázis)
Én meg tudom, mi van a tájékoztatóban, és hogy mi van a gyakorlatban. :o)))
De erre tényleg kár több időt pazarolni! :o))
Contu! Olvasd már el, mit írtál a 8-ban!!!!
Azt írtad, hogy az iskolaérettség egyik jele.
Én meg azt, hogy a jele LEHET.
Mert ugye van olyan gyerek, aki már korábban váltja a fogait, míg pszichésen, vagy mentálisan még messze nem értett!
Őszintén szólva még nem láttam olyan elsőst, akinek csak tejfogai vannak.
Éppen a genetikai érésével függ össze.
Nem is akarom, csak ő még nem hallott erről és az hiszi másnak fogalma sincs.
Megjegyzem én is meglepődtem, de mint érdekesség igenis meg lehet említeni. Téma lezárva.
Akkor a fórumtársunk mondatát átfogalmaznáám, csak mint érdekesség:
A fogváltás az iskolaérettség egyik jele lehet. :o))))
De nem ér ennyit az egész, szóval béke Veletek! :o)))
Nem is azt írtuk ketten egymástól függetlenül, hogy ez az alap dolog az érettséghez, de képzeld, hozzátartozik és mint érdekességet írta a fórumostársunk, én pedig helyeseltem, hogy nálunk is elhangzott.
Bármennyire hihetetlen, akik iskolába mennek az oviból, váltják már a fogaikat . Éppen ma lett készen a csoportkép, mindenkinek hiányzik egy-két foga :)))
Akkor szerinted, ha még nem kezdődött meg a fogváltás, akkor nem lehet iskolaérett?
Vagy, akinél már megkezdődött, az azt jelenti, hogy iskolaérett? Mert ezzel azt mondod!
Az, hogy váltja a fogát, annyit jelent, hogy kb. 5-8 év körül van a gyerkőc. Az egy másik dolog, hogy kb. 6-8 év körül válnak a gyerekek iskolaéretté ..... de a fogból következtetni .....
A többi jel a meghatározó, a fogváltás huszadrangú az iskolaérettség szempontjából ...
Nekünk az alsó kettő még a nyáron esett ki, kimozgatta :)) Azok helyén már fel is nőttek teljesen az újak, szépen, egyenesen.
Ne izgulj.
Az evéssel kapcsolatban csatlakozom az előttem szólóhoz, érzi ő mi az az étel, amit nem tud megenni.
További ajánlott fórumok:
- Második osztályos lányomnak a Kincskereső kisködmön a kötelező olvasmány. Reális ez?
- Milyen laptopot válasszak 3 éves lányomnak?
- Név leendő lányomnak
- "Zabkása diéta"ma akadtam rá, ismeritek?Ha nem és érdekel, hétfőtől próbáljuk ki együtt!
- Ha kiderül, hogy a lányomnak halláscsökkenése van, mi fog történni?
- Tanácsot kérek, lányomnak mensi után 1 héttel gyógyszerszedés mellett újra megjött. ömlik, fáj 4. napja, mit tegyünk?