60 vagyok, pont annyinak is nézek ki és remekül érzem magam... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nekem a FB-on sincs fotóm, soha nem volt.
Aki ismer, ismer. Aki nem, az így járt.
És sokszor el is engedni az ilyet, mert nem ér célba a mondanivaló.
Okos enged😉
Csak energia-pazarlás.
Szeretek véleményt ütköztetni, csak ne menjen el személyeskedésbe és sértegetésbe.
Mindig az a mém jut eszembe erről, mikor két figura áll egy 6-os szám végeinél. Egyik kilencest lát, a másik hatost és minkettejüknek igaza van😃
Igaz. Szemtől szembe teljesen más a kommunikáció.
Itt a fórumokon nagyon sok a félreértés. Mondjuk nekem szokásom, hogy ha valami nem világos, félreérthető számomra, akkor rákérdezek. A tisztánlátás végett. De többnyire nem kapok választ. 🙂
Persze az is nyilvánvaló, hogy időnként a "csend beszél". A hallgatás többet mond minden szónál.
Általában ráérzek, hogy miért nem érkezik válasz a kérdésemre.
Sok múlik a "csomagoláson", mert egy építő kritika, ami jól megfogalmazott, az szerintem helyénvaló. De ehhez kell a másik fél befogadása is, hogy ne bántást lássa meg benne, hanem a segítőszándékot.
Főleg, hogy ilyen helyen, mint a hoxa, csak a szavakat látjuk, nem érzékeljük a hangsúlyt.
Ezért szeretek face to face beszélni emberekkel, mert látja a mimikámat, hallja a hangsúlyomat.
Gyerekeknek is ezt szoktam tanácsolni, ha valakivel problémájuk adódik ne messengeren tárgyalják, hanem személyesen.
Ha valaki úgy érzi, hogy rá nézve fenyegető az őszinte szó és a másik fél határozottsága - akkor értem, hogy miért "óvakodik" a "mindenre képes" embertől. Azért, mer fél, hogy alul marad.
Sajnos gyakran összemossák az őszinteséget a bunkósággal, a határozottságot pedig a felsőbbrendűséggel. Itt, a Hoxa fórumain gyakran tapasztaltam.
Azt pedig, hogy sokan nincsenek tisztában egyes szavak jelentésével, szintén tapasztalom.
Köszi!
Itt vagyok már "ezer éve", sokszor csak olvasgatom a fórumokat, néha írok csak, ha van kedvem.
Ehhez a "felvállaláshoz" kell szerintem egy bizonyos életkor, önismeret és tapasztalat.
Amikor egyszercsak fény gyúl az agyunkban, hogy
"hülye vagyok, hogy nem szólok vissza vagy kell ez nekem stb?"
Kicsit előrebb pakoljuk a saját igényeinket, kedveskedünk magunknak, miáltal elégedettebb vagyunk, jobban szeretjük magunkat és jön az, hogy harmóniában élünk.
Itt aztán tökmindegy, hogy 25, 45 vagy 72 évesek vagyunk.
Csak egy szám.
Az érzés számít.
A fórumindító abszolút pozitív személyiség, elégedett a magánéletével, a munkájával, feleségként és anyaként is helytáll.
Ez a harmónia.
Csak így tovább!
Én is ilyesmire törekszem.
Lassan már az őszinteség sokaknak fenyegető vagy ha valaki határozott és bevállalja a dolgokat.
Így külön valóban nem annyira kellemes a hangzása a szavaknak.
Múltkor az egyik kollegám némbernek nevezett és felháborodottan kikértem magamnak!
Ő meg nem értette, hogy miért....aztán utánanézett a jelentésének és bocsánatot kért...
Az anyja hívja így a menyét...no comment.
Gondoltam, hogy kizárt, hogy 60 éves lennél. 🙂
Utána néztem, hogy van-e valamilyen forrás erre a mondásra. Nem találtam idevágó meghatározást.
Pedig érdekelt volna, hogy honnan ered, és tulajdonképpen mi a jelentése.
Bennem valahogy ez a két szó együtt a mondatban : az "óvakodj" és a "bármire képes" továbbra is negatív érzelmet kelt. Mintha fenyegetőzés lenne.
De valószínűleg én értem félre. 🙂
Ebből legalább nincs vérre menő vita, hogy kinek van igaza. Majd még ízlelgetem ezt a mondatot. 😉
Szemtelenül fiatal vagy hozzám képest.
Jólesik, ha fiatalabbnak néznek, és meg is jegyzik, de nem foglalkozom vele.
Az a lényeg, jól érezzem magam, ne legyek beteg, ne fájjon sehol semmi.
A többit majd megoldom... szoktam mondani.
Gratulálok, jól is nézel ki!
És igen, pont erre gondoltam, hogy nem húzza meg magát, karakán ember.
Igen, a mondatra reagáltam, hogy óvakodni kell azoktól, akik vállalják.
És 48-at töltöttem novemberben.
És remélem, hogy leszek 60 is :-))
Nekem nincs negatív érzésem a mondattal.
Úgy értelmeztem személy szerint, hogy aki vállalja pl. a korát, az más területen is vállalja a véleményét, a tetteit, nem húzza meg magát, szókimondó, őszinte.
A 60 éves fórumindítótól elnézést, kicsit félrement a téma.
Az a lényeg, hogy remekül érzed magad a bőrödben. Maradjon is így még sokáig! 🍀
Tipikus példa arra, hogy ki mit lát bele egy-egy gondolatba. 🙂
Ha nekem óvakodnom kell valakitől, az negatív érzéssel tölt el. Óvakodni a rossztól kell.
Nálad pedig pont az ellenkezője jön le; bátor embertől azért kell óvakodni, mert őt nem lehet "hülyére venni". Igen, ez is egy megközelítés. Azért majd utána nézek, hátha találok erre valamit, hogy honnan ered.
Én a bátorságra gondoltam, hogy nem lehet hülyére venni.
Lehet igazad van, bennem a cím rögzült.:)
Szerintem ő nem 60 éves.
Úgy gondolom, ő csak arra reagált, amit írtál: "Óvakodj attól a nőtől, aki kimondja a valódi életkorát, mert az azt jelenti, bármire képes." , - tehát vállalja a korát - bármennyi is.
Ha nincs igazam, majd Jooéva megmondja a tutit. Ha esetleg errefelé jár.🙂
Egyébként én sem hallottam még ezt a fent idézett mondást. Nekem valahogy olyan negatív. Miért kell óvakodni? Bármire képes... Mire? Ölni? Vagy mire?
Köszönöm, kedvesek vagytok.
Csak úgy kikívánkozott ez a vallomás a sok "ennyi vagyok, de annyinak néznek" után. Jó érzés elfogadni a korunkat, meglátni a jót a mindennapjainkban.
További ajánlott fórumok:
- Pánikbeteg vagyok!
- Adnál nekem 5 forintot?/CSAK játék, mert kiváncsi vagyok mennyi gyűlne össze..:)../
- Hívő vagyok, de hiányzik egy közösség. Megnézek többet, és...
- Tényleg remekül fogyaszt a barnarizs, zabpehely, zabkorpa "trio"?
- 52 éves vagyok, nagyon jól nézek ki. Jól érzem magam...
- 40 éves vagyok, jól nézek ki, de a férjem nem igazán akarja...