6 hónapos kisfiam felcserélte a nappalt az éjszakával! (beszélgetős fórum)
Annyira igaz, amit írsz, mi is többször könyörögtünk beutalóért, de nem kaptunk, mert jól hízik a gyermek. Hiába mondtam, hogy ő nem bukik, ezért nem is fogy szerencsére, hanem folyamatosan nyeldekel, közben marja a sav, és borzasztóan szenved :( 1 hete váltottunk orvost (mert legutóbb teljesen részeg volt a dokink), kipróbáljuk a Nutritont, ha ez sem segít, adni fog beutalót gasztroenteorológushoz.
Megszakad a szívem amiatt, amit a kicsiről írtál! Nagyon-nagyon sajnálom!
Hát ha ilyen az orvos, azt le kell cserélni. Mi nagyon súlyos árat fuzettünk érte, mert nem cseréltünk akkor, amikor először lehurrogtak, hogy csak kraszülött, meg majd kinövi, meg hisztis elsőgyerekes anyuka. Nem azt akarom mondani, hogy mnindenkivel megesik az ami velünk,mert hála istennek nem, (ikreim voltak, és 4 hónapos koruk óta már csak egy kisfiunk van), de Te vagy az anyja, Te ismered, Te vagy vele 24 órában minden nap, ha gyanakszol valamire ne hagyd magad lezárni. Járj a végére az aggodalmadnak, és kérj a gasztrora egy beutalót.
Mi most költöztünk másik városba, új háziorvosunk lett. Ő is állandóan variál, hogy ide meg oda nem ad beutalót.. egyszer mondtam Neki, hogy nem muszáj nekem hozzá járni, van még kb 20 gyerekorvos a városban, azóta egy pisszenése sincs akadékoskodás irányába.. Muszáj sajnos így, mert amivel tudnak leráznak. :(
Kérlek, írjátok meg ötleteiteket/javaslataitokat, hogy hogyan tudnám orvosolni a problémát. Fontos tudni, hogy hasfájós és refluxos babáról van szó, ami azt jelenti, hogy 5 hónapos koráig örültünk, ha összesen 8-10 órát bírt aludni a fájdalom mellett, akkor nem is érdekelt, hogy éjjel vagy nappal. Az volt a lényeg, hogy pihenjen végre, a reflux miatt ez általában a karomban (függőleges helyzetben) valósult meg, sokszor 5-8 órás sírás után. 5 hónapos korában egyszer csak magától rendeződni látszott a helyzet, este 7-től aludt reggel 9-ig, 4 óránként ébredt csak enni. Aztán megint refluxos időszak következett, és elcsúszott az egész. Most ott tartunk, hogy hajnali 3 és reggel 8 között alszik csak el valamikor. Most is ébren van...
Leírom, hogy eddig mivel próbálkoztunk.
Esti szertartás (fürdetés, evés, büfi, csend sötétítés) nem vált be.
A férjemmel felváltva próbáltuk nappal ébren tartani, csak 1-1 órákat hagytuk aludni, de akkor sajnos már a fáradtságtól nem aludt el este, csak sírt a drágám. 3 napig próbálkoztunk, de a kimerültségtől erősödtek a refluxos tünetek, nem működött a dolog.
Egyébként kb. 10-11 órát alszik (csak enni ébred fel), csak éppen rossz napszakban.
Anyatejes baba, most kezdjük a hozzátáplálást, nagyon aktív, 1 hete megtanult ülni, és 3 napja a kiságyban is állandóan feláll a rácsba kapaszkodva. Tehát valószínű, hogy a mozgás is gátolja abban, hogy megnyugodjon. Szerencsére 5 hónapos korától már csak kb. 1-2 hetente van refluxos időszaka, ami 2-3 napig tart, lassan kinövi úgy látszik. Nagyon szeretném, hogy rendeződjön a helyzet, mert ez már tarthatatlan. Azt olvasom mindenhol, hogy csak pár hetes babák cserélik fel a napszakokat, tényleg csak mi lennénk a kivétel?
További ajánlott fórumok:
- Excel táblázatban hogyan lehet sorokat felcserélni (nem beilleszteni)?
- Billentyűzetemen felcserélődött a z és az y betű.Hogyan lehet visszaállítani?
- 2 hetes babám felcseréli a nappalt az éjszakával. Hogy lehetne átszoktatni?
- Ha a 2 hónapos kisfiam felcseréli a nappalt az éjszakàval, hogy tudom én visszacserélni?
- Mit tegyek ha felcseréli a nappalt az éjszakával?
- Mit tegyek, ha az 5 hónapos gyermekem felcserélte a nappalt az éjszakával?