5D ultrahangos vizsgálatot hol csináltathatnék? (tudásbázis kérdés)
Én annak is örülök, ha a 3 megvan.
Nagytudású szembeszomszédom egyik múlhatatlan szólása, amikor megkérdeztem, hogy van a várandós felesége:
Jól van, de el kell mennie 8 dimenziós ultrahangra, mert lecsúszott a méhlepény.
No comment...
Igen, ezek a fontosak. De bánom is én, szép dolog a mozizás is, csak miért nevezik 5 dimenziósnak? 3 dimenziós felvételről van szó.
Vagy tényleg ez kell a népnek, hogy bibibi, én 4 dimenzióson néztem, bibibi én meg 5, és fokozzuk még?:DDD
Istenem, ha az emberi szem képes lenne 3-nál több dimenziót érzékelni...
Biztosan " maradi vagyok ". Végtatgja, szervei meglegyenek. Downra és még néhány genetikára kíváncsiak.
3D még oké. Minek mindenféle videó?
Magyarán nincs semmilyen 5. dimenzió, hanem egy 3 dimenziós mozgóképet láthatnak.
Ennyi erővel az összes 3D rajzfilmet mától 5D-snek kellene nevezni. Egyszerűbb lett volna, ha a dokik 3D tovàbbfejlesztett változatának nevezték volna el a 4D-t is, csak gondolom, kellett valami szenzációs megnevezés:D
Megtaláltam, végül is 5D-nek mondják a fejlettebb technológiát.
Sima guglis kereséssel meg lehet találni a legközelebbi helyet, ahol végzik.
Elvileg az idő már a negyedik dimenzió, egy UH pedig ne legyen már kvantumfizikai szintű kategória...
Wikipédia:
A fizikai tér dimenziója
A téridő, amelyben élünk, négydimenziósnak tűnik. Erre legcélszerűbb háromdimenziósként tekinteni, a negyedik pedig az idő. A tér egy bizonyos pontjából fel/le, balra/jobbra, és előre/hátra vagyunk képesek elmozdulni. Bármely más irányba történő elmozdulás felfogható ezen elmozdulások együttesének (lineáris kombinációjának).
Az időt egy negyedik dimenziónak lehet tekinteni. Kicsit eltér a másik háromtól, mivel csupán egy létezik belőle, valamint látszólag csak egy irányban lehet benne haladni. A szemünkkel érzékelhető nagyságrendű fizikai folyamatok nem szimmetrikusak az időre nézve. A szubatomikus Planck-skála szintjén azonban majdnem az összes fizikai folyamat időszimmetrikus (azaz az egyenletek, melyek leírják ezeket a folyamatokat, nem függenek az idő irányától), ez azonban nem jelenti azt, hogy a szubatomikus részecskék képesek az időben visszafelé haladni.
A húrelmélet és más hasonló nézetek azt állítják, hogy a térnek, melyben élünk, valójában sokkal több dimenziója létezik (a legtöbben 10, 11 vagy 26 dimenziót tételeznek fel), de az univerzum kiterjedése a plusz dimenziókban szubatomikus méretű.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek (is) ciki, ha az ultrahangos vizsgálatra az apuka is eljön?
- Segítsetek hol lehet inzulinrezisztencia vizsgálatot csináltatni, magánúton?(Orvosi konzultáció nélkül.)
- Milyen gyakran ismételnek meg ultrahang, CT vizsgálatokat panaszok esetén?
- Pajzsmirigy megvizsgálására melyik vizsgálat biztosabb, ultrahang vagy vérvétel?
- 12. heti ultrahang vizsgálatra jó szonográfus, genetikus
- Szombathelyen ki és hol végez 4D ultrahangos vizsgálatot?