50 körüliek, emlékszik valaki erre a régi mesekönyvre (mesére)? A címe kellene. (tudásbázis)
Te ugyesebb vagy mint en,mert en is ilyen vagyok...; de hiaba kutakodtam,nem adott ki semmit a kulcs szavak megadasaval se.
Viszont igy mar mikor a cim megvolt,es rakerestem,a kepek ismerosek voltak.
Koszi megegyszer!
Nekem is rémlett a mese, de a címére én sem emlékeztem. Viszont olyan vagyok, hogy ilyen esetben már saját magamat felidegesítem, hogy nem jut eszembe, így addig kutakodtam a neten, míg ráleltem :D
Örülök, hogy segíthettem!
Nagyon köszönöm a segitseget!
Honan tudtad????
Ezt nem hiszem el!
Ez lesz az!
Megnéztem a google ban a képeket,ugyanaz a mesefigura!
Szovjet-magyar mese,Györffi Anna az illusztrator!
:) Hát ez az, hogy nekem is...
Szerintem a két kis képet is azért vágtam ki anno 45 éve, hogy valamiért emlékezzek rá..
Rémlik, hogy ezután, haragudtam, a vidrákra, és féltem is tőlük.
De nem regény volt, mert azt gyerekként biztos nem olvastam még..Hacsak az oroszok, vagy mások nem dolgozták fel a Lutrát egy kis mese formájában.
A képet megnézted?Az ismerős?
Nem,nem,az!!Irtam is.
Az tul egyszeru lett volna...
Jaj de jo,köszi,te vagy az egyetlen reményem!!!
Igen,en is többmesés ,képes mesekonyvre emlékszem!
Senkinek se ismerős?:(
Ja ,és nem a Lutra,Fekete István regénye, az biztos.
Sziasztok! Remélem,még Ti is emlékeztek régi mesékre. Már régóta kutatom, hogy melyik mesében volt az,hogy egy vidra garázdálkodott. Lehúzta a kacsákat a mélybe a lábuknál fogva. A neve talán Ardiv,azaz visszafelé olvasva vidra volt. Nem a Lutra,az Biztos,hanem egy képpel illusztrált mesekönyv. Kivágtam belőle gyerekkoromban egy illusztrációt, amin egy asszony szatyrokat cipel,és mellette, kacsák beszélgetnek. Még ma is megvan....Mi lehet a címe, nem ugrik be valakinek?
Az biztos,hogy egy kepes,illusztralt mesekonyv volt,de hogy az egesz konyv ertol szolt,vagy csak 1 volt a tobbi kozt nem tudom.Rémlik még,Mintha valaki beleirta volna a vidra nevet a homokba( foldbe) csak forditva igy: ARDIV.
Ha esetleg beugrana valakinek a mese címe,nagyon megköszönném!Teszek fel képet, ami megmaradt a könyvemből,hátha így ismerősebb.
További ajánlott fórumok:
- 80-as évek termékei, meséi stb., amik már eltűntek! Emlékszik valaki?
- Aki szívesen emlékszik vissza a hetvenes -nyolcvanas évekre, mi volt jobb, és mi rosszabb, mint manapság?
- Szeretném megkérdezni emlékszik véletlenül valaki arra a torna kazettára (magnó) ami a 80-85 körül volt divat?
- Édesanyád milyen könyvből, mesekönyvből olvasott kiskorodban?
- Régi mesejátékok (cseh, orosz...) ki emlékszik címekre?
- Zenei vetélkedő címét keresem, az Rtl Klub-on ment a '90-es évek végén, talán, valaki emlékszik rá?