Miért kellene beleőrülni? Sosem őrültem bele. Étel, ital lesz, süti lesz, ajándék lesz, vendégeskedés lesz, pihenés lesz, és együtt lesz a család, ahogy kell és jó. Ennyi:)
Semmit nem teszek én sem erőn felül, ahogy előttem már leírták.
Én a karácsonyi nagytakarítási őrülten vagyok kiakadva. Rendszeresen takarítok, nincs kosz, mocsok. Mi a fenet takarítsak pluszban, azért mert karácsony van?
Így igaz. Gyakran hallom, olvasom, hogy karácsonyra elkészítjük ezt meg azt a különlegességet, amit még sosem próbáltunk, de biztosan finom, extra. Minek? Ünnepi készülődés épphogy nem kísérletezés ideje, hogy aztán esetleg nem ízlik, meg sem eszik, mehet kukába és netán nincs helyette más... :) Érdemes összegyűjteni azokat a vasárnapi ételeket, amelyeket alapvetően mindenki szeret, esetleg kis cicomával újszerűvé lehet varázsolni, jóízűen megeszik, ne szakadjunk bele a konyházásba. Olyasmikre gondolok, hogy különböző magvakat keverjünk a rántott hús bundájába, érdekes formájúra vágott zöldségek, illatos narancshéj, sütemények garmadája helyett könnyen elkészíthető gyümölcssaláta. Igazából ugyanaz, mint máskor, alig többlet ráfordítással. Nem ördögtől való a félkész tésztalapok, tekercsek, fánkok vásárlása, krémmel megtölteni néhány perc. Tapasztalatom szerint hiába van ötféle az asztalon, akkor sem esznek többet.
Nekem az a titkom erre, hogy erőmön felül nem vállalok be semmit, még akkor sem, ha azt diktálná a szokásrend, a társadalmi elvárás.
Ha nincs időm végigtakarítani csillivillire a házat csak azért, mert jön a karácsony, akkor nem fogom és nem is érzem miatta rosszul magam. Csak annyit és azt sütök, amihez kedvem van. A családomnak nincsenek ésszerűtlen elvárásai. Szerintem a legtöbb karácsonyi csapdába esett nő saját magának ásta a gödröt, amiben evickél.
Biztosan az a törvényszerű, hogy az adventi időszak rohanással, idegeskedéssel teljen, és karácsonyra teljesen kipurcanjunk? Öt tipp, hogy idén maximum a bejgli repedjen szét.