5 kilónyi normál macskaalom mennyi ideig tart ki 1 macska esetén? (tudásbázis kérdés)
Mi most próbáltuk ki a szilikonosat és nagyon bevált teljesen szagtalan, a 3,8 literes egy hónapig elég.
8 literes kiszerelés kerül 2900 Ft-ba, de az egy macskának 2 hónapig elég. Valóban drágább egy kicsit, de negyed annyi munka sincs vele.
Nem kell csak a kakit kiszedni belőle, megkeverni egy kicsit és a pisi színét, szagát megfogja, de a víz elpárolog belőle. Semmi szaga nincs, pedig a sima csomósodóst nekünk is hetente cserélni kellett, hiába szedtük ki belőle naponta kétszer a pisit is.
A kaki is teljesen megkeményedik benne, és a WC-n is le lehet húzni, mert a szilikon feloldódik a vízben, nem dugítja el a lefolyót.
Egyelőre csak az egyik alomban cseréltem ki erre, de fizetés után a másik is le lesz cserélve.
Kiszedve a mellékterméket + összecsomósodott almot max. 2 hét.
A perzsa cicám első gazdája gondatlan volt sajnos, ezért eléggé tönkrementek a cica fogai, így nehezen rág! Pl. a tápot ált. egészben nyeli le (perzsáknak való Royal Canint is) és sokszor, de keveset eszik és sokat iszik is.
Szag ellen a takarítás mellett: Van 1 nagyon jó illatú alomszagtalanító termék, régebben használtam, de nálam zacsiban van levendula a wc tetején a fogó résznél. Próbáljátok ki. Vagy potpourri is jó a wc környékén. Persze, a rendszeres takarítás mellett. :D
Olyan problémám van a macskámmal, hogy észre vettem játszik az alommal, néha saját ürülékével. Az étellel is szokott játszani :(
Őrült cirkuszt képes hagyni maga után.
Ez normális?
hát ezen nem csodálkozom:))
én sem szeretnék koszos wc-t használni:))
3000 körül van egy csomag. (de még télen vettem, mindig úgy szoktam, hogy amikor akciós, általában fél évente, akkor veszek 6 zacskót, és az kitart a következő akcióig :D)
annyit kell figyelni, hogy van ebből a premiere excellent alomból kölyökmacskáknak való is, na az nem jó, mert nem csomósodik. (szerintem kölyökcicáknak is sz*r, de ez az én privát véleményem csak:))
de tényleg nagyon jó ez az alom (a felnőtt macskás), én már nagyon sokfélét kipróbáltam az elmúlt években, és messze ez vált be a legjobban.
Megírnád nekem privátban is akár, hogy mennyibe kerül??? Hugiméknál két macska van, ők a B*lamy nevezetűt veszik, de az csak 5kg és elég drága... Egy hónapban 2zacskónyi tuti kell.
Hátha a fressn*pf-os olcsóbb. Előre is köszönöm!
amúgy azt én sem értem, hogy miért lenne a macska büdös???
ők még kényesebbek a szagokra, mint az ember, úgyhogy ha bármi szag van, akkor az a gazdi hanyagsága, nem az állaté. :D
Ez nálunk is így van:)
Nálunk a perzsacicára sokan azt hitték, hogy plüss macska. Na mikor megmozdította a fejét, volt, hogy ugrottak egy nagyot:))) Olyan mint egy kis oroszlán:)))
igen, a hagyományos alom szerintem is max 1-1,5 hétig elég...
de amúgy van olyan alom is, ami tényleg tartósabb, és itt most ismét hadd reklámozzam a fressnapf premiere excellent nevű alomját, ami tényleg szuper! kiválóan csomósodik, a használt rész pogácsaszerűen, morzsolódás nélkül kiemelhető a tálcából. egy csomag 12kg, de nálunk a 2 macskának egy hónapig elég (vagy még kicsit tovább is). hagyományos alomból kellene vagy 40kg :S
Nagy szemekkel néztem én is, hogy van, akinek akár 5 hétig is kitart az 5 kiló.
Amikor egy macska normál állapotában van, vagyis nem tüzel és nincs melege, akkor is legritkábban hetente le kell cserélni az egész macskaalmot, mert már addigra szaga van és a baktériumok is szaporodnak benne. Minden nap, mikor kiszedjük a végterméket, fel is kell tölteni az almot, hogy ne legyen kevés, szóval 5 kiló per hét vagy max másfél hét, ahogy te is mondod.
Hozzánk bárki ha jön, akkor veszik észre, hogy macskánk van, ha magát a macskát meglátják, egyáltalán nincs szaga. És ami szagos, az az ürülék.
nálad a pont!
én egy hétre tippelnék.
abban is teljesen egyetértünk, h a legdrágább az almozás.
egy macskánál érdemes a legjobb minőséget venni, kevesebb gond és költség hosszabb távon.
1, másfél hétig elég szerintem. Én 25 kilósat veszek, antibakteriálisat, olyat, ami összetapadód, azaz a pisit is és a kaksit is egybe ki lehet szedni belőle, de így is kb 4-5 naponta le kell cserélni az egész almot. A macskawc aljába olyan 4-5 centi vastagságba kell tenni az almot. A macskatartásban a legdrágább a macskaalom. Hiaba a legdrágább tápokat veszed meg a cicádnak, az mégis elenyésző költség.
Eleinte folyamatosan cseréltük a macskaalmot, mert egyik se vált be, mindig másik félét vettünk, mire rátaláltunk a nekünk megfelelőre és még megfizethetőre. A legtöbb macskalmot kihordja a macska a tappancsával és az egész lakás tele van vele, tehát első célpont az volt, hogy ne hordja ki a macska, a második, hogy ne legyen büdös, a harmadik pedig hogy ha lehet, legyen antibakteriális. Megtaláltuk a nekünk megfelelőt. Sok sikert a próbálkozáshoz!
Nálunk amíg egy cicánk volt 20kg macskaalom kellett. Felnőtt cica volt, 8kg-os, kámeaperzsa. Rengeteget pisilt, herélt kandúr volt.
De ahogy az előttem szóló írta, rengeteg mindentől függ az alom mennyisége.
Nekünk 1 hónapig elég úgy,hogy minden alkalommal kivesszük a szilárd végterméket :)
Hetente teljesen kimossuk az alomtálcát.
További ajánlott fórumok:
- Hány kalóriát kell elégetni egy kilónyi súly leadásához?
- Szagtalan macskaalom
- Miért nem akarja használni a macskaalom tálat?
- Scoopfree automata macskaalom. Ismeri valaki? Esetleg használja ia? Minden véleményt szívesen veszek.
- Szombathelyen macska ivartalanitás normális áron jó orvossal?
- Vérkémiánál mennyi a macskák normál BUN értéke?