Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Scoopfree automata macskaalom. Ismeri valaki? Esetleg használja ia? Minden véleményt szívesen veszek. fórum

Scoopfree automata macskaalom. Ismeri valaki? Esetleg használja ia? Minden véleményt szívesen veszek. (beszélgetés)

12. nay81 (válaszként erre: 11. - Borban)
2014. ápr. 9. 19:40

Sziasztok!

Részben értek egyet az előttem szóló "borban"-nal:

Az igaz, hogy nem kezelésmentes. Nem szagtalan.

Nem szagtalan, mert - ellentétben egy 5e Ft-os macskaalom-tálcával, aminek AJTAJA is van, nem csak teteje, itt erre képtelen volt gondolni a tervező, így a közel 30ezer forintos automata gépen a +7ezer forintért rendelhető tető alig tompít valamit.

Azt nem tudom, milyen macska kakil szagtalant, méginkább: mit kaphat enni, amiből szagtalan "végterméket" készít az állat.. nálunk igenis van szaga, és az első fél órában érezhető is.

Nyilván, ha egész napra az ember otthon hagyja a macskát a tálcával, akkor enyhül a szag(lsd. lentebb) de az, hogy 20-30 napig majd Te rá sem kell, hogy nézzél - ez nettó hazugság ÉS hülyeség.

A véleményemnek hangot adtam a Scopfree hivatalos ajnározó-szétdícsérő fórumán - furcsa mód, MÁSNAPRA törölték, az egyébként vulgaritástól mentes ám tárgyilagos panaszomat a termékről.

Ez az eset jól jellemzi az amerikai álomtermékek körülötti hype-technológiát (lsd. pld. a hasonlóan "felső kategóriás" kenőanyagot, ami autókkal tesz.. khm.."csodát". xD )

Ezeken túl, azonban, épp ma rendeltem 6 db alomtálcát a meglévő Scoopfree automata alomgéphez.

Miért ?

Mert:

- egyáltalán nincs annyi munka vele, mint a hagyományos, porolós-kavicsos almokkal, mert az alomtálcához mellékelt alom felső kategóriás, és az igaz, hogy kb. 25-30 naponta elég cserélni, NÁLUNK. Igaz, ez lehet 20 nap is, ha nagy a macsek, és "széjjelpisili" az almot: szilikonos jellegű alom, de azért ennek is limitált a folyadékelnyelő képessége.

- nálunk nem ragad a rácsra a macskaalom, egyszerű okból: nem fosik a macska, nem beteg, olyan tápot és húsfalatokat kap, ami neki való. Ha fostos macska lenne, tuti vinném 2-3 nap után az állatorvoshoz!

-tekintettel arra, hogy kb 5e Ft/alomtálca árra jön ki, ha 6 db-ot rendelünk egyszerre, ÉS tényleg jó minőségű a hozzáadott alom, mostanában úgy spórolunk az alommal, hogy fele-fele vegyítjük, külön vásárolt szilikonos alommal. Ez árban így olcsóbb, azonban a nem-scoopfree-s almot sokkal jobban ki tudja hordani a macsek a tálcából, mint a gyárit.

-mielőtt ezt megvettük, mindenféle almot kipróbáltunk a legolcsóbb T*sco-stól a legdrágábbakig, de tényleg ez az alom a top. Cica szereti, és mivel az alapból kék kövek felveszik a sárgás színt, ha telítődtek, és már nem vesznek fel több folyadékot, lehet tudni (és némileg érezni is), hogy mikor kell cserélni. A kemény kakát mi is zacskóval kiszedjük - vagy frissen, és akkor nincs szaga, plusz el sem kell nyelje az alom a nedvességet belőle, vagy keményen - de ilyenkor töredék szaga van, mint egy hagyományos alomnak.

Összegezve: bár az alapállítás, hogy teljesen szagtalan, az úgy ahogy van, hazugság, mégis, a termék egyszerűsége és jól kezelhetősége okán, én ajánlom vásárlásra.

Jó cicatartást :)

11. borban
2014. márc. 16. 14:07
Nekem nincsenek jó tapasztalataim a scoopfree macskavécével. A eltakarítást szolgálni tervezett rácsra rendszeresen ráragad a macskakaki. Ha csak nyomokban akkor az a jobbik eset, bár onnan csak "lerobbantani" lehetséges, igazi kihívás letakarítani. A rosszabbik esetben a rácsra nem csak ráragad, hanem össze is darabolja a macskakakát és apró darabokban szétteríti (lehet kiszedegetni gumikesztyűs kézzel). És ha netán (mert hát előfordul) a macska a patentnál képlékenyebbet kakál, akkor jön a mázolás, értelemszerűen a rács szétkeni a macskakakát és iszonyatosan gusztustalan lesz, ráadásul dobhatod ki az egész 5000 forintos alomtálcát .. hányadék. A kezelésmentesség képzetét senki ne vegye be, mert az csak egy illúzió. Lehet 1-2 napig meg lehet úszni a takarítást, de abban senki ne bízzon, hogy a kedvenceit ezzel napokig magára hagyhatja. Nagy csalódás lesz belőle, mert a macskák többsége a piszkos helyre nem végzi a dolgát .. keres helyette mást .. szimpatikus szobanövények, esetleg a perzsaszőnyeg :D ... tehát, hogy a csalódásokat megelőzzem, véleméynem szerint a scoopfree egy nagy átverés, mert aztt az illúziót kelti, ami a legvonzóbb pontja LENNE, hogy hetekig kezelésmentes, ami gyakorlat alapján hamar kiderül, hogy nem. Ergo nem csak legalább annyi munka van vele mint a hagyományos perlites vécékkel, de egészen biztosan ötször annyiba kerül.
2011. szept. 27. 20:05
Mi használjuk, mostmár fél éve és imádjuk, én is a cica is, de legjobban a férjem (főleg amikor ő van otthon egyedül). Tényleg szagtalan, mi 3,5 hetente cseréljük a tálcát. Lehet, hogy elég lenne 4 hétig is, de nekünk nagy cicánk van. Nekünk ez óriási segítség, mert sokat utazunk és egész nap dolgozunk.
2011. márc. 30. 11:22
A fressnapf-ban veszem a pussy cat nevű 3,8L kiszerelésűt,ezt kedvezményesen egyet fizet kettőt kap akcióban.Vagy a tescoban a dorty márkájút amikor szintén 50%-ra árazza le.Elég gyakran megesik mindkét helyen,így beraktározok előre mindig.
8. G. (válaszként erre: 7. - 9bbc382386)
2011. márc. 30. 11:14
Melyiket használod és hol veszed?
2011. márc. 30. 11:01
Megnéztem az alom árát,egyáltalán nem annyiba kerül mint a szilikagél.Havi 800Forintba kerül az alom nekem,mert leárazásba veszem,vagy egyet fizet kettőt kap akcióban.
6. 9bbc382386 (válaszként erre: 5. - G.)
2011. márc. 30. 10:57

Az árát nem is néztem.

Egy macska naponta kétszer végzi a nagydolgát,zacskóval emelem ki,még az a leghigiénikusabb.

Esetleg ha megveszed,majd számolj be róla mennyire jó,csak mert kételkedem.

5. G.
2011. márc. 30. 10:36

Tehát akkor Nektek nincs személyes tapasztalatotok. Igen kicsit húzós az ára,de a későbbiekben a havi költsége 4 ezer ft és ha jó,akkor nincs több lapátolás.És legalább ennyibe kerül a szilikonos alom is.

Mindegy,gyűjtök még infót,hátha valaki használja is.

2011. márc. 30. 08:22

A macskámnak szilikagéles alomja van,amit 4hetente cserélek!Nincs szag,és nincs baja a macskámnak vele.

A lényeg,hogy ne legyen nyitott teteje egy macskavécének,mert a szag akkor terjed közvetlen a nagyvécé után(ez tapasztalat).Zárt vécé,bejáróval-szilikagéllel tökéletes megoldás.Nekünk ez vált be.A kisfilmen lévő vécé nem szimpatikus,hisz a melléktermék ott figyel valahol,és látható maga az alom mindig.

2011. márc. 30. 07:46

hát figyelj, én ezt a tálcát nem ismerem, ezzel nincsenek tapasztalataim, viszont az almot láttam már és ki is próbáltuk. a márkáját nem tudom de kék kristályos volt és legalább 1200 ft. a mi macskánk nem szerette, kikotorta, így vegyíteni kellett normál alommal.

mellesleg ha megnézed a reklámot nekem elég gyanús hogy csak néhányhetente kell üríteni...azért oké hogy el teszi valahova a dolgokat egy dobozba, de akkor is az ott van.

Plusz akkor több ilyen tálcát kell venni??? mert mindig kidobják az éppen koszosat:S

biztosan megéri ez? én inkább kiviszem naponta. nekünk ilyesmi van:

[link]

ilyen magasított, ebből nem kotorja ki az almot, és tetszik neki.

2. G.
2011. márc. 30. 07:08

[link]

Ezt találtam ma. Van egy cicánk és -mint senkinek--nekem sem tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé az alomtakarítás.

Ráadásul ugy néz ki,hogy a a finnyásabbik fajta a cicánk ha az alom tisztaságáról van szó.

Ha valakinek lenne tapasztalata a fenti alommal kapcsolatban,kérem jelezzen!

1. G.
2011. márc. 30. 07:05
Scoopfree automata macskaalom. Ismeri valaki? Esetleg használja ia? Minden véleményt szívesen veszek.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook