Scoopfree automata macskaalom. Ismeri valaki? Esetleg használja ia? Minden véleményt szívesen veszek. (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Részben értek egyet az előttem szóló "borban"-nal:
Az igaz, hogy nem kezelésmentes. Nem szagtalan.
Nem szagtalan, mert - ellentétben egy 5e Ft-os macskaalom-tálcával, aminek AJTAJA is van, nem csak teteje, itt erre képtelen volt gondolni a tervező, így a közel 30ezer forintos automata gépen a +7ezer forintért rendelhető tető alig tompít valamit.
Azt nem tudom, milyen macska kakil szagtalant, méginkább: mit kaphat enni, amiből szagtalan "végterméket" készít az állat.. nálunk igenis van szaga, és az első fél órában érezhető is.
Nyilván, ha egész napra az ember otthon hagyja a macskát a tálcával, akkor enyhül a szag(lsd. lentebb) de az, hogy 20-30 napig majd Te rá sem kell, hogy nézzél - ez nettó hazugság ÉS hülyeség.
A véleményemnek hangot adtam a Scopfree hivatalos ajnározó-szétdícsérő fórumán - furcsa mód, MÁSNAPRA törölték, az egyébként vulgaritástól mentes ám tárgyilagos panaszomat a termékről.
Ez az eset jól jellemzi az amerikai álomtermékek körülötti hype-technológiát (lsd. pld. a hasonlóan "felső kategóriás" kenőanyagot, ami autókkal tesz.. khm.."csodát". xD )
Ezeken túl, azonban, épp ma rendeltem 6 db alomtálcát a meglévő Scoopfree automata alomgéphez.
Miért ?
Mert:
- egyáltalán nincs annyi munka vele, mint a hagyományos, porolós-kavicsos almokkal, mert az alomtálcához mellékelt alom felső kategóriás, és az igaz, hogy kb. 25-30 naponta elég cserélni, NÁLUNK. Igaz, ez lehet 20 nap is, ha nagy a macsek, és "széjjelpisili" az almot: szilikonos jellegű alom, de azért ennek is limitált a folyadékelnyelő képessége.
- nálunk nem ragad a rácsra a macskaalom, egyszerű okból: nem fosik a macska, nem beteg, olyan tápot és húsfalatokat kap, ami neki való. Ha fostos macska lenne, tuti vinném 2-3 nap után az állatorvoshoz!
-tekintettel arra, hogy kb 5e Ft/alomtálca árra jön ki, ha 6 db-ot rendelünk egyszerre, ÉS tényleg jó minőségű a hozzáadott alom, mostanában úgy spórolunk az alommal, hogy fele-fele vegyítjük, külön vásárolt szilikonos alommal. Ez árban így olcsóbb, azonban a nem-scoopfree-s almot sokkal jobban ki tudja hordani a macsek a tálcából, mint a gyárit.
-mielőtt ezt megvettük, mindenféle almot kipróbáltunk a legolcsóbb T*sco-stól a legdrágábbakig, de tényleg ez az alom a top. Cica szereti, és mivel az alapból kék kövek felveszik a sárgás színt, ha telítődtek, és már nem vesznek fel több folyadékot, lehet tudni (és némileg érezni is), hogy mikor kell cserélni. A kemény kakát mi is zacskóval kiszedjük - vagy frissen, és akkor nincs szaga, plusz el sem kell nyelje az alom a nedvességet belőle, vagy keményen - de ilyenkor töredék szaga van, mint egy hagyományos alomnak.
Összegezve: bár az alapállítás, hogy teljesen szagtalan, az úgy ahogy van, hazugság, mégis, a termék egyszerűsége és jól kezelhetősége okán, én ajánlom vásárlásra.
Jó cicatartást :)
Az árát nem is néztem.
Egy macska naponta kétszer végzi a nagydolgát,zacskóval emelem ki,még az a leghigiénikusabb.
Esetleg ha megveszed,majd számolj be róla mennyire jó,csak mert kételkedem.
Tehát akkor Nektek nincs személyes tapasztalatotok. Igen kicsit húzós az ára,de a későbbiekben a havi költsége 4 ezer ft és ha jó,akkor nincs több lapátolás.És legalább ennyibe kerül a szilikonos alom is.
Mindegy,gyűjtök még infót,hátha valaki használja is.
A macskámnak szilikagéles alomja van,amit 4hetente cserélek!Nincs szag,és nincs baja a macskámnak vele.
A lényeg,hogy ne legyen nyitott teteje egy macskavécének,mert a szag akkor terjed közvetlen a nagyvécé után(ez tapasztalat).Zárt vécé,bejáróval-szilikagéllel tökéletes megoldás.Nekünk ez vált be.A kisfilmen lévő vécé nem szimpatikus,hisz a melléktermék ott figyel valahol,és látható maga az alom mindig.
hát figyelj, én ezt a tálcát nem ismerem, ezzel nincsenek tapasztalataim, viszont az almot láttam már és ki is próbáltuk. a márkáját nem tudom de kék kristályos volt és legalább 1200 ft. a mi macskánk nem szerette, kikotorta, így vegyíteni kellett normál alommal.
mellesleg ha megnézed a reklámot nekem elég gyanús hogy csak néhányhetente kell üríteni...azért oké hogy el teszi valahova a dolgokat egy dobozba, de akkor is az ott van.
Plusz akkor több ilyen tálcát kell venni??? mert mindig kidobják az éppen koszosat:S
biztosan megéri ez? én inkább kiviszem naponta. nekünk ilyesmi van:
ilyen magasított, ebből nem kotorja ki az almot, és tetszik neki.
Ezt találtam ma. Van egy cicánk és -mint senkinek--nekem sem tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé az alomtakarítás.
Ráadásul ugy néz ki,hogy a a finnyásabbik fajta a cicánk ha az alom tisztaságáról van szó.
Ha valakinek lenne tapasztalata a fenti alommal kapcsolatban,kérem jelezzen!