5 érdekes tény a terhességről (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: 5 érdekes tény a terhességről (Napi érdekes)
Köszönöm szépen.
Egyrészt olvastam másrészt tanultam. ☺️
Tetszik, hogy olyan dolgokról is olvastál, amikről nem mindenki tud, megnéztem az adatlapod, ráadásul fiatal is vagy.
Ezekről én tudtam, fiam igazolt 44 hétre született, de ez esetemben a terhesség visszatartó injekciónak volt köszönhető, túl jól funkcionált. :)
Legyen sok-sok örömöd a gyermekeidben, sikerüljön őket is érdeklődő gyerekekké és majdan érdeklődő felnőttekké nevelned!
"Ha a hasnyálmirigy édes ízt érzékel, megindítja az inzulintermelést!
Nem tudtam kideríteni, hogy ez valóban így van e, de ha igen, akkor a cukorbetegeknek az édesítőszer sem javallott..."
Igen erről már olvastam, hogy az édesítőszert is cukorként érzékeli, de azért nyilván a valódi cukor, és az íz másként funkcionál.
Mivel érintett vagyok, inkább a teát is inkább fahéjjal "édesítem".
Ez az ízérzékelés nagyon érdekes!
Nem tudtam róla!!! :)
De azt is egy éve olvastam, hogy a hasnyálmirigyben vannak édes ízt érzékelők! Mint a nyelven!
Ha a hasnyálmirigy édes ízt érzékel, megindítja az inzulintermelést!
Nem tudtam kideríteni, hogy ez valóban így van e, de ha igen, akkor a cukorbetegeknek az édesítőszer sem javallott....
Ugrás a teljes írásra: 5 érdekes tény a terhességről
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- A terhesség jelei
- Toxoplazmózis és terhesség - Tévhitek és tények
- Igaz, hogy ha terhesség alatt a kismamának a pociját éri valami (pici ütés, nyomás, bármi...) az tényleg meglátszik majd a babán?
- Terhesség alatt tényleg nem szabad hajat festeni?
- Lehet, hogy tényleg terhesség?