4,5 évesem borzasztóan köhög, mi lehet a baj? (beszélgetés)
Nahh, az enyem hnap vegre megy oviba, aztan kiderul...
Allitolag egy oviteremben 23 fele baci, virus megtalalhato, szval azert igyexem, hgy az immunrendszere is allja a sarat. Tavaly nem volt beteg ill.csak alig.
A spiropent horgotágito, nem kopteto, horghurutnal szoktak adni, a nehezlegzes megszuntetesere szolgal.
A sinecod pedig kohogescsillapito es koptetovel egyutt nem szoktak adni.
Jajj de sokat aludtam én is hideg szobában nyitott ablaknál ülve a gyerekkel az ölembe.Kínok kínja volt. Már a harmadik heten azt mondtam a doktornéninek ha nem ír valami tuti dolgot akkor itthagynám egy két napra mert én élő halott vagyok. Aztan kiderült hogy asztma. Ilyen esetekben inhalátor.
Sinecodot nálunk nagyon ritkán írják fel úgy mint a Spiropentet sem mert sok gyereknél visszafogja a köhögést és tüdőgyulladást okoz.
Jobbulást és kitartást főleg éjjel a szülőknek
Szuper ! :)
Mi a nyakoldo?
Es az infrazast hgy?
Így-így!
A sinecodot éjszakára szokták adni, hogy csillapítsa a köhögést, tudjon aludni, nappalra pedig a köptetőt, hogy fel tudja köhögni.
Azért erőlködik, mert trutyi van a tüdejében, ami ingerli, de mivel napközben is sinecodot kap, ezért egyszerűen nem tudja felköhögni. Ezért adják köhögéses betegségeknél csak éjszakára a sinecodot. Nappalra olyat, ami felszakítja.
A fülét-torkát meg fogják nézni a fül-orr-gégén, de lehet, hogy 3 hét után nem ártana egy mellkasröntgen.
Jobbulást!
Érdekes, pedig a sinecod nagyon erős köhögéscsillapító.
A hurutos és száraz köhögést meg lehet különböztetni. Te milyennek hallod? Ha lefekszik és felpócolod a hátán párnával nem lesz jobb neki? Párásítod van otthon?
Lányom öt éves első kruppos rohama 10 hónaposan volt
Azóta rettegés a köhögés. Évente egy hét kórház, már rutinosan hívom a 104-et. Hála Istennek a tavaszt megúsztuk! Ami bevált: 1,-semmi mentholos és eukaliptuszos cuccot nem szabad használni 2, Hidegpárásító mindkét szobában 3, DROSETUX szirup + SINECOD cseppek 4, Magasra fektetni, szinte ülő pózban 5, kakukkfüves fürdő ( lefőtök egy lábas jó erős kakukkfüvet teának és a langyos fürdővízhez öntöm, belélegzi szépen a gőzt és a kis testéről csak óvatossan felitatom a vizet mikor kiszáll, hogy az illatanyagok a bőrön maradjanak)6, nem szabad szaladgálni és ugrálni, mert ilyenkor nagyon ártalmas 7, inhalátor 8, bizony van, hogy imádkozom, 9 ha semmi nem segít pakolok és irány a kórház ( van egy gyógyszer amit csak ott adnak és az pár nap alatt segít.Remélem tudtam nektek segíteni jobbulást!
Ezek a mostani bacik hamar mutalodnak es eleg nehez kiszedni belole a kicsiket. Nalunk pl.tavaly volt olyan, hgy igy hullamzott, aztan eleg volt egy rossz orrfujas, jott a fulgyulladas.
Kivi leszek,mit mond a doki, majd irj!
Sztem koptetot fog adni, ami felszakitja.
Anno mi is kaptunk sinecodot, de lofakkot sem hasznalt. Egy ismerosom kislanya is azt kapta, neki sem hat... Passz.
Ha lehet, nem azt kerem, nekunk az nem valt be.
Ugatosan kohog?
Jobb,ha elviszed mashiva is, en is vinnem.
Aztan irj,mit mtak!
Gyogyulast!
Mi is a 3. Hete nyomjuk itthon (4 eves lesz) alig volt oviban. Amugy nem lazas, de taknyolassal kezdtunk es kohoges.
A sinupretet adom, plusz immunerositot (immunotrofina) , fel ampulla ca-muscot rreggel, este, es most ambroxol tevat, 3x 2,5 ml. Na,meg a nagy adag c-vitamin es melle sok folyadek, kevesebb tejtermek. Remelem, javul.
Nektek is gyogyulast!
Lehet amugy az szakitja fel a trutyit. Felkohogi? Kopje ki.
További ajánlott fórumok:
- 4.5 évesem ha bekap egy vírust, rögtön köhög, hány, főleg éjjel. Mit lehet tenni a visszatérő köhögés ellen?
- Mit lehet szedni borzasztóan sok gyomorsavra Rennie-n kívül? És hányás ellen B6-on kívül?
- Borzasztó fejfájás, miközben a vérnyomás rendben. Mitől lehet?
- Havonta 1-szer, 2-szer borzasztóan fáj a húgom gyomra, mitől lehet?
- 4 éves kisfiam borzasztóan rágja a körmét, hogy tudnám erről leszoktatni.?Próbáltunk 1 ecsetelőt, de nem vált be.Lelehet erről szoktatni!?
- Borzasztó gyomorfájás - Lehet a Szűz Tea fogyasztása miatt?