42 évesen milyen fogamzásgátló tabletta szedése javasolt? (tudásbázis)
..ha nem tévedek a Lindenitte 20 olcsóbb geerikuma.
Egy lánnyal beszéltem,akinek hajritkulást okozott,persze hosszú távon.
jok a tapasztalataim, nem verzek hosszan,nem hiztam tole,kisse nehez volt az elejen felhelyezni, baratnom megmutatta hogyan kell, azota ezzel sincs gond, de az alhasi fajdalmak megvannak minden masodik honapban.16 evig szedtem kulonbozo gyogyszereket, eddig ez a legjobb.
ja, szex kozben nem erzem, a parom sem panaszkodott eddig.;)
Mi eddig óvszerrel,ill. megszakított k.-el védekeztünk.Régen Anteovin szedtem, meg a Trirgolt, de attól szédültem.
Úgy hallottam ,menstruációs panaszokra is jó a fog. gátló.
Spirált viszont nem szeretnék, ódzkodom tőle.
A hüvelygyűrű milyen?
Azért itt tettem fel a kérdést, mert kiváncsi voltam, ki használ még tbl.-át, ha igen ,milyet.
Természetesen én is megyek a nőgyógyászhoz, és ott is meg fogom kérdezni.
Egyébként van olyan ismerősöm aki 45 évesen még gyógyszert szed ,és semmi baja tőle...
Ez érdekes kérdés.
Nálunk az sztk-ban a doki már 35 felett nem ír fel semmilyen fogamzásgátló tablettát. (Mondjuk én utálom a dokit, nem járok hozzá, mások mondták.)
Elmentem magánba egy dokinőhöz (akkor 40 voltam), ő azzal kezdte, hogy fogamzásgátló tablettáról álljak le, és mindenképpen a Mirena spirál irányába akart terelgetni.
Elmentem egy másik orvosnőhöz, ő pedig azt mondta, 45 éves koromig nyugi van, szedhetem a tablettát. (pedig magas vérnyomásos is vagyok).
Szóval, jó lenne tudni, hol az igazság.
További ajánlott fórumok:
- Miért van az, hogy mostanában egyre több nő esik teherbe fogamzásgátló tabletta szedése mellett?
- Lehetek terhes szoptatás alatt, fogamzásgátló tabletta szedése mellett?
- Van-e összefüggés a libidó és a fogamzásgátló tabletta szedése között?
- Milyen fogamzásgátlási módszert javasoltok? 3 hónapja szültem, szoptatok és nem igazán bírom a tablettákat, na meg a spirált sem.
- Van olyan, akinek fogamzásgátló tabletta szedésének abbahagyása után akár 60 napig sem jött meg a mensije?
- Mennyi időnként tartsunk szünetet a fogamzásgátló tabletta szedésekor!?