4 éve szedek fogamzásgátlót, tegnap a levél felénél pecsételő vérzés jelentkezett, mi lehet az oka? (tudásbázis)
A trombóisra eleve van egy hajlam. Neked elöjött töle másnak soha semmi baja nem lesz. Neked biztos volt egy hajlamod rá alapból. Egyébként igen, van a trombózis veszély a fogamzásgátlónál,de azt mondják ez az egyik legritkábban jelentkező mellékhatás.
Barátnödnek ugyanez lehet valószinüleg volt egyéb hormon problémája (amiröl nem is tudott) és emiatt hizott meg. A legtöbb nönek semmi panasza nincsen a fogigátlótól.
Az a probléma hogy manapság bárkinek felirják pedig elvileg csak hormon vizsgálat után lehetne felírni. Egy nögyógyász sem kéret elötte hormon vérvételt. Én is ezzel jártam meg...
Az ilyesminek sok oka lehet, nem biztos, hogy összefügg a gyógyszereddel. A tested jelez valamit, a biztonság kedvéért én elmennék nőgyógyászhoz.
Tudom, hogy a fórumok általában arról szólnak, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak, de hogy kiderüljön, Nálad miről van szó, érdemes lenne orvoshoz fordulnod. Tudom, azt majd csak jövő héten, de addig a hozzászólások meg is nyugtathatnak, de biztos akad(na) olyan is, aki meg jól rádijeszt...
Szerintem tüszőrepedés, akkor szokott lenni ritkán egy kis vérzés.. van gyógyszer, amelyik a peteérést gátolja van amelyik a beágyazódást, lehet a tied az utóbbit, tehát ugyanúgy megreped a tüsződ félidőben, és akkor néha előfordul egy kis vérzés.
Aztán lehet másról van szó, egy kis hormoningadozás.. Nekem is volt ilyen mikor gyógyszert szedtem, de nem volt semmi gáz.
További ajánlott fórumok:
- Mitől lehet, hogy a fogamzásgátlót 3 hónapja kezdtem el és pecsételő vérzésem van?
- Milyen hamar jelentkezhetnek mellekhatasok, fogamzasgatlo szedese utan?
- Állandóan pecsételő vérzésem van a fogamzásgátlótól, pedig már többet is kipróbáltam. Mit tegyek?
- Szoptatás alatt jelentkező pecsételő vérzés, volt másnak is ilyen?
- Pecsételő vérzés fogamzásgátló miatt?
- Több fogamzásgátló kihagyása-pecsételő vérzés