4 és fél évesnek diavetítővel mesélni? (beszélgetés)
mi is szoktunk vetíteni, kislányom 3,5éves, kisfiam 2 éves volt, mikor elkezdtük tavaly télen. persze kisfiam még csak rohangált a képhez, hogy mi az a falon, de kislányom hihetetlen volt, pár vetítés után kívülről fújta a meséket, esküszöm csak lestünk az apjával! így tanulta meg a Piroskát, és Boribont (milyen érdekes ez ma is mekkora sláger). nekünk a régi fajta fém van, és a régi kis filmjeink(férjemé és az enyém közösen,) mi is jókat nosztalgiázunk. én is láttam a Régióban, de ott is 900 vagy 1000FT /db-ja, mondtam is magamban, hogy ez rablás!
szóval csak ajánlani tudom, nálunk bevált! nagyon szeretik, és nálunk apa vetít, alig várják, hogy hazajöjjön a munkából, és ez egy nagyon szuper családi program, szorosabbá fűzi az apa-gyerek kapcsolatot, mivel nálunk ez apa "feladata" (ez is).
Én most hoztam fel a pincéből, kb. 1960-as gyártmány, nem a fémházas, hanem műanyag. Még filmjeim is vannak, a legdrágább 18 Ft volt anno, a legolcsóbb 4,80. Sajnos egy-kettő atomjaira hullott, mert megadta magát a celluloid. Érdekes volt újranézni a gyerekkel. Bár azt hiszem nehezen értette meg, hogy csak heti egyszer volt tévéműsor, s fekete-fehérben, az sem mesecsatorna.
Az új filmek változtak valamit?
Mi is sokat vetítünk, ha Anyuékhoz hazamegyünk. Majd 30 éves a gép is és a filmek is. De a Kislányom lelkesedése, olyan, mint az enyém 30 éve.
Új filmeket én is játékboltokban láttam A Régió nagykerekben valamivel olcsóbb, de nem sokkal.
Jó szórakozást! :)
ha nem zárlatos stb.
gondolom igen
már régóta szeretném az enyém 3 és fél éves...hosszabb mesék még nem kötik le.és nekem is kb. 4 évesen meséltek diavetítőről.
jobb mint némelyik mesecsatorna mesekönyv.
További ajánlott fórumok:
- Hány évesnek érzed magad?
- Hol lehet esetleg kapni illetve venni a régi hagyományos diavetítőt? (És persze filmeket hozzá)
- Hogyan kell befűzni a régi diavetítőt?
- Hol lehet kapni diavetítőt + diafilmeket? És milyet érdemes megvenni?
- Faliképet diavetítővel? "Ha van diavetítőd vagy tudsz szerzni, azzal nagyon egyszerű, beállítod a diavetítőt és körbe rajzolod"
- Milyen márkájú új diavetítőt érdemes venni?