22 évesen határon van a cukrom. (5, 8) Mire figyeljek a táplálkozás terén? (tudásbázis)
hát akkor Neked sem könnyű :( azért az tényleg gáz ha olyan régóta fennáll a probléma és nem foglalkozak vele.
A meforal jó gyógyszer pedig, általában pár hónap alatt segít, legalábbis a ciklust rendezni, milyen dózisban szeded?
pajzsmirigyre én is szedek gyógyszert, bár nekem nem volt abban nagy eltérés, de jobbnak láttam beállítani rendesen
igen szedek gyógyszert, Mephoralt..Meg a pajzsmirigyem is alul működik, arra hormonokat szedek.
Magán dokihoz járok, de semmi eredmény...:(
Nekem októberbe diagnosztizálták.
Azelőtt is tudtuk, hogy nagyon magas, a dokik is tudták, de szóba se hozták..Pedig kisgyerek korom óta fen áll a probléma. Minden leletemen rajta volt akkor is ez a brutális érték. És senki nem foglakozott vele..
Vérzésem már évek óta nincs..:(
hát minden esetre azért nem árt ha odafigyelsz az étkezésre, h megelőzd a későbbi problémákat.
most jók az értékeid, de azért azzal csak jót teszel ha odafigyelsz, ne egyél sok cukrosat és fehér liszteset
ez szerintem még teljesen jó, főleg h a terheléses visszament az éhgyomrira
akkor van baj ha nem megy vissza és 7,8 fölött van
nekem is nagyon magas, és már a terhelt cukrom is rossz volt legutóbb.
tavaly márciusban derült ki a probléma, azóta diétázom és szedek gyógyszert, de sajnos nem reagálok rá...
nekem (már) nincs túlsúlyom, ezért is érdekes a dolog...
sajnos nem tudok tanácsot adni, én is értetlenül állok az esetem előtt... Te szedsz gyógyszert?
hm.. az nem jó.. nekem triplája a megengedett határértéknek az inzulinom...És jelentős túlsúllyal is küzdöm...:(
Nálad mióta áll ez a probléma fent? Javul az állapotod? Tudsz esetleg tanácsot adni?
ezek szerint Te is IR-es vagy... én is, nagyon durván
mondjuk én tízóraira már szoktam egy kis tejeskávét inni, akkor lehet vmennyi gyors felszívódású ch-t is enni úgy tudom
Sajnos nem..:( Én is imádom, de az endokrinológusom mondta, hogy az inzulinszintet nagyon befolyásolja, megnöveli...:(
Így nem lehet délelőtti órákban tejterméket fogyasztani, sem a cukrosoknak, sem azoknak, akiknek inzulin reziszatnciájuk van, mint nekem.
Reggeli, és délelőtti órákban a tejterméket a szervezet, teljesen máshogy bontja még le, és nagyom megemeli az inzulint..:(
Persze lehet enni, csak nem az említett időpontban:)