21 hónapos gyermekem miért öklendezik és rossz az étvágya? (tudásbázis kérdés)
Igazából a háziorvoshoz én is elvittem kedden, mivel hétfőn volt egy kis egy napos láza. Azt mondta a dokinő, hogy apró hólyagok vannak a torkában vmi kis vírus miatt, de nem vészes 1-2 nap alatt elmúlik. Amúgy akkor nem is látszott betegnek, csak lázas volt, orra se folyt, semmi, tisztán vette a levegőt alvás közben is. A manduláit csak látta volna, ha gáz van velük, vagy nem? Antibiotikumot nem kaptunk, sőt semmi gyógyszert nem írt. De akkor lehet, hogy mégse múlt el még az a valami és irritálja a torkát?
Azért parázok ám ennyit, mert ő még a 2 héttel ezelőtti légúti nyavalya előtt sosem volt beteg...
Szia.
Latom senki nem reagalt...
Esetleg piros a torka?
En el tudom kepzelni, hogy a fajos torok miatt nem akar lenyelni etelt es emiatt oklendezik...
Okosabbat nem tudok en sem. :-(
Az en lanyom 3 es fel eves mult, vannak "felvett szokasai" neha... Pl. most gyakran hunyorog. Regebben mas fura dolgokat csinalt, de egyszer csak elhagyta azokat. Mintha sosem lettek volna.
Hatha a Te gyerkocod is igy lesz! Sok sikert!
Kislányom 21 hónapos. 1-2 hónapja nem valami jó az étvágya, sokszor gyűjtögeti a szájában a falatot, nem akar rágni, nyelni. Azért a reggeli-ebéd-uzsonna-vacsora mindig megvolt, hízott is megfelelően, csak 2x annyi ideig tartott az evés, mint előzőleg. Kb. 2 hete kezdte el, hogy csak úgy spontán öklendezik, sokszor olyankor is, mikor étel sincs a közelben. Hányni nem szokott. Mikor kezdődött, beteg volt, fájt a torka, ráfogtuk erre, hogy valószínűleg a váladék miatt csinálja. A betegség elmúlt, az öklendezés és a rossz étvágy megmaradt. Elkezdtem neki Vitacolant adni étvágyjavítóként (gyógyszertárban ajánlották). 1 hete megint volt egy 1-2 napos betegség, ettől nem változott az étvágya semmilyen irányban. A szemfogai is most jönnek, valószínű, hogy ez sem tesz jót a dolognak, de azért öklendeznie csak nem kellene. Volt valakinél ilyen? Hogy oldódott meg? Volt vmi betegség is a háttérben, vagy esetleg a fogzás miatt?
Előre is köszi a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan csináljak étvágyat az 5 éves gyermekemnek?
- 4 eves lanyom borzaszto rossz etvagyu segitsetek mit csinaljak hogy jobb legyen az etvagya es normalisan egyen
- A 6 éves gyermekem 17 kiló és nagyon rossz evő, tud valaki valami megoldást, hogy megjöjjön az étvágya?
- Soha nem dorgálom meg a gyermekem, ha rossz jegyet...
- Ha nagyon anyás a gyermekem, nem lesz neki rossz lelkileg, hogy beirattam ovodába?
- Mit lehet játszani a gyermekemmel, ha itt a rossz idő?