Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mit lehet játszani a gyermekemmel, ha itt a rossz idő? fórum

Mit lehet játszani a gyermekemmel, ha itt a rossz idő? (beszélgetés)

18. 96586135b9 (válaszként erre: 17. - Cippora)
2012. szept. 14. 13:07

Az én kisfiam is egy éves és ő is imád pakolászni. De ő is inkább kipakol. MOndjuk napok óta csak nézem, hogy pl az építőkockáit visszadobálja a dobozába. No jó nem mindegyiket, hagy ott azért nekem is egyet-egyet.

Szerintem itt azért különbségek vannak a babák között, hogy ki hány hónapos..vagyis, hogy miket tudnak:)

Olyan 2-3 éves korban van az, hogy jól eltudnak játszani is pl egymással,ha jól tudom. Addig meg egy-egy hónap is sokat számít..

2012. szept. 13. 13:33

Nekem a 15 hónapos lányom simán elpakol.Kivesz valamit a konyhaszekrényből,vagy több dolgot is,és ha megkérem,hogy fogja meg,rakja vissza a helyére,és most zárja be a szekrény ajtót akkor megteszi.Játéknak sem utolsó elfoglaltság ez :)

Persze ha a játékszoba egész tartalma hever össze-vissza azt én pakolom el,mert estére se végeznénk ha nem így lenne...

16. b8103f009a (válaszként erre: 12. - Mimi mami)
2012. szept. 13. 10:11
Nem kötözködés, csak kérdezett. Nincs gyereke, nem tudhatja, de ettől még érdekelheti, és teljesen logikus amit kérdezett. Én 1 évesen is pakoltattam a gyerekeimmel. Nem hülye az a gyerek, csak pici. Próbáld csak ki, megérti, ha azt mondod neki, pakolja is vissza a dobozokat, mert mindig rendet kell csinálni magunk után. Én nem tartom helyesnek, hogy a szülő pakoljon a gyerekek után, mert akkor ez lesz természetes a számukra. Játékosan is meg lehet ezt oldani, és közben is tanul a gyerek. Jól megdicsérni utána, meglátod annak is pont úgy örül, mint amikor kipakolhatja. Persze egy darabig még nem szépen rendbe rakja vissza őket, de később igen. Ez is fejleszt. Én mindig engedem a konyhában ténykedni a lányaimat. Amit nem gondolok balesetveszélyesnek, azt csinálhatják. Ugyanúgy részt vesznek a rendrakásban is már mászós koruk óta. Egy évesen mániájuk volt pl: mosógépet bepakolni, szennyest, tiszta ruhát válogatni,( igaz, h a hajtogatásnál volt amikor nekem dupla munkám volt, de ráértem gyesen:D ) Még a fiam is élvezte ezeket a dolgokat. De lehet gyurmázni, persze ilyen kicsinél figyelni kell, h nem egye meg, mi nagyon szeretjük az üvegfestést, rajzolni, festeni, mondjuk 1 éves ezekhez még talán kicsi, az enyémek eljátszottak egyedül is néha, kell is minden nap, hogy kicsit maga játsszon, feltalálja magát.
15. Ayna (válaszként erre: 14. - Csgybzs)
2012. szept. 13. 09:32
Semmi gond! Csak nekünk, érzékenyebb lelkületű, kisgyerekes anyukáknak, ez így jön le.
14. csgybzs (válaszként erre: 12. - Mimi mami)
2012. szept. 13. 09:25
Nem kötözködni akartam, kíváncsi voltam. Ezért is írtam, hogy lehet, hogy én nem értem meg a dolgot. Mert nagyon sokan panaszkodnak rendetlen kisgyerekre, akik nem pakolnak el. A "hibás visszacsatolás" érdekelt.
13. Ayna
2012. szept. 13. 09:22

Na ettől féltem. Annyira tudtam, hogy majd lesz valaki, aki nem fogja kibírni.

Így ezúton kérek szépen mindenkit, aki ma nem fér a nadrágjába, az ne itt vezesse le. Mert nem vagyunk rá kíváncsiak.

Köszi

"mimi mami" és "fifivirág", nektek meg tényleg nagyon köszi!

12. mimi mami (válaszként erre: 11. - Csgybzs)
2012. szept. 13. 09:18
Drágám ő nem fog nekem mindent szépen visszapakolni......hagy valamit maga után..egy éves....:)) De ez már kötözködés a szememben..úgyhogy el is köszönök..
11. csgybzs (válaszként erre: 10. - Mimi mami)
2012. szept. 13. 09:16
Biztos én vagyok az értetlen, de ha te pakolsz el utána, akkor mit tanul belőle?
10. mimi mami (válaszként erre: 8. - Csgybzs)
2012. szept. 13. 09:13
Mi lenne? Semmi, hagyom hadd csinálja akkor is. Így tanul. Majd elpakolok utána...
9. Ayna (válaszként erre: 7. - Mimi mami)
2012. szept. 13. 09:10
Sejtem. :D
8. csgybzs (válaszként erre: 7. - Mimi mami)
2012. szept. 13. 09:08
És mi van akkor, amikor már nem akarod, de a "múltkor lehetett" elven csinálja/csinálná....
7. mimi mami (válaszként erre: 5. - Ayna)
2012. szept. 13. 09:05
Mikor már nincs ötletem és nem tom mivel lekötni akkor szoktam engedni. Na meg, hogy a fiókomból kipakoljon:) Csak úgy csillog a szeme:))))
6. Ayna
2012. szept. 13. 09:05
Köszönöm! Mindketten tök jókat írtatok. Már előbbre vagyok, mint negyed órája. :)
5. Ayna (válaszként erre: 4. - Mimi mami)
2012. szept. 13. 09:04

:D

Szükség estén lehet ezt is bevetem.

4. mimi mami (válaszként erre: 1. - Ayna)
2012. szept. 13. 09:01
Ja és vannak olyan dolgok amit akkor csinál mikor én pl a konyhában vagyok. Ilyenkor engedem neki, hogy a kamrából az ételes dobozokat kipakolja:) Imádja:)))És leköti elég sokáig:) Pakolja és dobálja a dobozokat:)
3. mimi mami (válaszként erre: 1. - Ayna)
2012. szept. 13. 08:58

Szia! Az én lányom is egy éves:) ő is imádja a bújócskát, fogócskát és a labdázást. Hát én amit még szoktam vele mindennap játszani azokat leírom:

-nézünk állatokat és utánzóm neki a hangját, vagy,

-kiteszek több játékot egymás mellé (4-6) és megkérem, hogy adja oda azt amit kérek

- becsavarok egy labdát vagy egy tárgyat törölközőbe és kérem, hogy keresse meg

- ki és bepakolás dobozba, fiókba

- testrészeket mutatjuk a tükörben:)

- táncolunk zenére:)

- autót gurítunk és tologatunk szóval ilyenek....

Tudom ezek is csak rövidebb ideig kötik le a figyelmet, de olyan játékot nem nagyon tudok még, ami mellett hosszabban elülne:) De ez az én lányom:)

2012. szept. 13. 08:56
Bújócska rongyok,takarók alatt.
1. Ayna
2012. szept. 13. 08:52

Kedves Anyukák!

Miután az elmúlt hónapokban az időnk nagy részét a szabadban töltöttük, kicsit eltanácstalanodtam, hogyan fogom a mai, esős napot is legalább olyan izgalmassá tenni a kis 1 éves fiacskám számára, mint az ezt megelőző legalább 100 at. :) Mi rengeteget hallgatunk itthon zenét, táncolunk, néha egy kis mesét is nézünk a DuckTV - n. De ma még áramszünet is lesz.

Tehát itt fogunk ülni a sötétben. :( Esetleg majd labdázunk, építő kockázunk, fogócskázunk... stb.

De volna valakinek esetleg valami kreatívabb, szuper ötlete?

Köszönöm

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook