2019 júniusi babák (beszélgetés)
Gadó Klara hematológus, immunológus professzor. Háziorvostól kértem beutalót és telefonon bejelentkeztem.
De nekem egyelőre vegyes a tapasztalatom vele, 20 perces kiselőadást tartott, minek kezdtünk egy év után lombikba, majd utána a pgd hallatán visszakozott.
Mondjuk ezt mindenhol érzem, annyira félnek tőlünk, mint a tűztől, senki nem mer az eddigi terápián változtatni, nehogy abból legyen a baj (pl a vérzéseknél sem). Úgy tűnik, baromira komplikált eset vagyunk...
Szülés előtt nyilván abba kell hagyni a vérhigítót, de hol van még június?
Én eredetileg csak szakorvosi javaslatért mentem hozzá, hogy ne 11k léegyen a 2 doboz clexane, engem megnyugtat, ha szúrom és van egy olyan megérzésem, hogy ő sem meri elvenni majd.
En mthfr c677t hetero vagyok, és nőgyógyász azt mondta szurjam vegig, az a tuti (csak 0.2 amugy).
Hm
Gado doki ő hematalogogus? Hogy lehet bejutni hozzá tbre?
Én nem tudom mennyire bölcs dolog verhigitoval menni szülni....
Múlt héten voltan a soten Gadó professzornál a témában. Én MTHFR homozigóta vagyok, a Kaalis orvosom végig javasolta a clexanet. Gadó szerint magában az MTHFR nem mérvadó, kell hozzá homocisztein szint is. Nekem ott kiírta ezeket a kiegészítő vizsgálatokat, de először azt mondta, nem lesz szükségem a vérhigítóra végig.
Aztán mikor elmeséltük az egész lombikos utunkat (pgd lombik, lipid, ldn, etc), akkor úgy tűnt, mint aki megváltoztatja a véleményét, még mondta is, hogy hát akkor nagyin vigyázunk errea babára (miért, amúgy nem? Na mindegy).
Egyelőre kontrollig marad, aztán meglátjuk.
Olyan "jó ", hogy ebben sincs egyetértés az orvosok között! 😕
Ez Szolnokon volt h nem kapott.
Szentesen mindenkinek adnak.
Barinőm kecskeméti szintén kapott, uncsitesóim Győr ill Szeged, Pécs, ők is kaptak.
De jó!
Kicsit sok a 11k 2 dobozért, főleg, ha jövő júniusig kell.
Clean 0.4, egyelőre hasba a prolutex mellett.
Szerdán megyek hematologiara szakorvosi javaslatért, hogy kicsit olcsóbb legyen (mthfr homozigóta vagyok)
Neked meddig kell?
Nekem egészén szülésig...
Szerintem mindenkomek adnak.
Csak erdekes h barinőm volt uh, 7 hetes volt akkor de uh utám semmit nm mondtak neki h mit csináljon hova menjen, pedig mondta h kell papor uh-ról h baba van s mehessen védőnőhöz
Szerintem mindenki kap, max nem mindenki magas rizikós.
Én az ir/pm és trombózis hajlam miatt kaptam magas besorolást, illetve most már veszélyeztetett is vagyok a tegnapi vérzés miatt.