2017 Oltások (beszélgetés)
Én nem oltatok kötelezőn felül semmit.
Mindenkinek szíve joga eldönteni, de én is azt tudom ajánlani keress egy jó védőnőt, vagy egy gyerekorvost aki elmondja pro-kontra véleményét mikor mit érdemes beadatni, nem adatni.
Már bocsánat, nem off akar lenni, de ez borzasztó, hogy mostanában a szülőre van bízva!!
Keressetek egy jó védőnőt, aki őszintén megmondja, mit érdemes, mit nem.
azért nekünk akkoriban a doki vállalta ezeket, nem is engedte, hogy a szülő kénye-kedvére döntsön.
Bukós a babád igaz? A rotát én nem adattam be, mert a kisfiam sokat bukott, a rota elleni pedig szájon ád adható, vagy bent marad vagy nem, ha bent is marad se ad teljes védelmet, ehhez képest nem olcsó.
Szerintem a többin ráérsz gondolkozni. A rota ellenit kell kitalálni hirtelen, 6 hónapos korig adják be de ha jól tudom több részes. Meningococcus ellen beadattam a Nimenrixet, ez se olcsó de veszélyes betegség ellen véd.
A bárányhimlő ellenivel még én se tudom mi lesz. Hajlok afelé, hogy be fogom adatni.
Ma kérdezte a gyerekorvos hogy milyen oltásokat kérünk a babának.Hát fogalmam sincs.Ő nem ajánlott semmit.
Tapasztalatokat és véleményeket szeretnék ezzel a témával kapcsolatban.
Milyen kötelező és nem kötelező oltások vannak most?
Melyiket érdemes a nem kötelezőkből beadatni(persze azért pénzfüggő is)
Elöre is köszönöm! :)
További ajánlott fórumok:
- Miért olvasok rengeteg mellékhatást az oltásokkal kapcsolatbam, de egy ismerősömnek sincs semmi baja ?
- Érdemes beadatni ajánlott oltásokat vagy csak a kötelezőket?
- Honnan tudjuk, hogy a járvány harmadik hullámának az oltások vetettek véget?
- Két Kínai oltás után milyen oltásokat kaphatok harmadiknak?
- Ki melyik oltást ajánlja a kötelező oltásokon kívűl?
- Mit csináljak ha a lányom nagyon fél az 5. osztályos oltástól? A gyerekek általában hogy viselik az oltásokat?