2011.05.18. örökösödési eljárás (beszélgetés)
Írásban lemondani róla, akkor a továbbiakban semmilyen kötelezettségetek nincs vele szemben.
Nem kaptok semmit, nem fizettek semmit.
Vagy pedig ő kifizet Benneteket...
Övé az elővételi jog.
Édesanyám meghalt 2010 októberében.
Örököltünk négyen egy házat Dombrádon. A 3/4 része a volt mostohaapámé, akitől 1986-ban elvált, a további 1/4 részen négyen osztozunk.(ami édesanyánké volt) Most jön a csavar, egyikőnknek sem kell mert apánk (csak az egyikőnknek édesapja), annyiféle variációval állt már elő hogy nem kell egyikőnknek sem ,szó szerint csak nyűg az egész. Május 18.-án lesz a tárgyalás, addig ki kell találjunk valamit, hogy mi legyen a további. Azért csak most írok mert 12. -én kaptam meg a papírt az idézésre. Semmire sincs már idő. Az örökséget visszautasító nyilatkozattal le tudok-e mondani a részemről? ezt mindenképp a tárgyalás előtt kéne tisztázni, hiszen nem is akarok elmenni a tárgyalásra csak ha ez lehetséges a visszautasító nyilatkozatot postán feladni. Ha vissza tudom utasítani az örökséget, nem-e a gyerekeimre száll az örökség hiszen ezt sem akarom. Nem akarok egyik testvéremmel sem kitolni. Apánk nem hajlandó elfogadni a felajánlásunkat, de a pénz az kéne neki belőle. Beszélni ne is kérjék, hogy tegyük meg mert lehetetlen. Tartózkodási helye ismeretlen.Röviden ennyi.
További ajánlott fórumok:
- Ma kapta meg párom az örökösödési illetékét, amit már pár nappal ezelőtt eltöröltek.Megtámadható, hogy elengedjék?
- Ebben az esetben, hogyan történik az örökösödés?
- Örökség, örökösödés, átíratás
- Végrendelkezés - örökösödés
- Apám három és fél éve meghalt. Megvolt az örökösödési tárgyalás azóta semmi. Örököltem egy házrészt de nincs a nevemen.
- Ért valaki az örökösödési folyamatokhoz?