20-án múlt 4 hónapos babám még nem fordult semerre sem...nagyon elmaradt ezzel a fejlődésben? (tudásbázis)
Szia! kislányom 20-án volt 4 hónapos és szintén pocakos, és szintén 7 kg :)
Ne aggódj, a poci nem zavarja, Ő már elfordul oldalra, amikor felhúzza háton fekve a térdeit. Billeg jobbra- balra. Fordulni még nem fordul sehová. De majd a billegés meghozza a forgás gyümölcsét. Türelem, tudja ő, hogy neki mikor jött el a forgás ideje :)
Sok örömöt a kicsiben! :)
Sziasztok!
Nekem is két kisfiam van. A nagyobbik 4 hónaposan már rég megfordult, hét hónaposan állt, és egy éves kora előtt elindult. A pici 6 hónaposan fordult meg, 10 hónaposan állt fel, és elmúlott egy éves, mire elindult. A beszédről nem is beszélve, a pici most 21 hós, és csak néhány szót mond, a nagyobbik ennyi idősen szinte folyékonyan beszélt. Nem szabad összehasonlítani egyik gyereket sem. Még testvéreknél is nagyon nagy különbségek vannak.
Szioka nem szabad sürgetni eljön mindenek az ideje észre se veszed.
én is vártam még mindig nem fordult meg aztán kb 2hét alatt sorra csinálta a dolgokat.felült elkezdett mászni majd fel is ált .de minden baba más.
A lányommal, aki az első babám volt én is agyon izgultam magam. Hasra még most sem fordul, pedig már 27 éves. Egy évesen még le sem tette a lábát, nemhogy felálljon, 19 hónaposan indult el nagy nehezen. Viszont 8 hónaposan elkezdett teljesen tisztán beszélni, egy hét alatt kiteljesedett a szókincse, máj fújta is a kis versikéket.
A fiam már 2 hónaposan megfordult, csodálkoztam is rajta. Ő nagyon kis masszív baba volt, egy-két hetes lehetett amikor hasonfekve felemelte a kis fejét, és Piedone stílusban lecsapta a kiságy sarkába állított sárga kacsát.
Nagyon eltérő a babák fejlődése, persze mindig izgulunk, nehogy valami bajuk legyen, azért így utólag már jó visszaemlékezni.
Az én lányom majdnem 6 hónapos volt, amikor először átforult. Sehová sem vittem csak tanácsadásra. Most 6 éves teljesen egészséges, az egyik legjobb mozgású gyerek az óvodábn.
Kézilabdázni, jazz balettra és mazsorettre jár. :)))
Szia! Remélem tudok neked segíteni!
Mi is így voltunk a kisfiammal 4hósan és elvittem orvoshoz emiatt,kötöttek voltak a kis izmai és tornára kellet járni vele és nekem is kellett otthon tornásztatni,ösztönözni hogy forduljon!Szerintem jobb ha elviszed nem vezítessz vele semmit!...a torna csak jót tesz a babáknak! :)
ne,aggodjál,majd fog!
minden,baba más valaki 4hónapossan,az én fiam ,,5hónapos volt!
egyáltalán nem.:-)
De ha első gyerek teljesen megértelek, hogy izgulsz:-)
Az én lányom talán 5 hónapos volt, mire hasra, majd vissza is fordult. Én is hogy mások gyerekei már hamarabb, de mindegy. Aztán az üléssel is így voltunk... 7 hónaposan kétségbe voltam esve, de a védőnő mondta, jó, ha 8 hónaposan fel fog ülni. Végül összehozta 7 hónaposan , 2 napra rá már mászott és egy héten belül felállt.
Szóval ne izgulj, ha akar vmit, akár néhány nap is elegendő, hogy behozza a lemaradást. Lehet, hogy őt egyszerűen nem érdekli még.
Szia! Az én lánykám is nagyon jó súlyban volt (7 hósan kb 9,5 kg) és 7 hónaposan kezdett el forogni, addig se hasra, se hátra. 8 hónaposan felült, 3 nappal később felállt, 11 hónaposan pedig önállóan járt. Most 22 hónapos, és olyan jó lenne, ha csak egy ici-picit nyugton maradna:-)
Úgyhogy ne aggódj, bőven ráér még a Te babád is!
Szerintem se aggódj! Minden gyerek más ütemben fejlődik. Pl. az én gyerekem két hónap múlva lesz 3 éves és még csak most kezd el beszélni.Mások gyerekei már egy évesen mondókát mondanak.De viszont már nagyon rég óta szobatiszta,ellentétben a velünk egyidősekkel,még csak most próbálnak leszokni a pelusról.
Ne idegeskedj!!!!
Szia!
Nekem három fiam van, mind a három más időpontban fordult először oldalra. Az első 5 hónaposan, a második 4 hónaposan, a harmadik pedig 5 és fél hónaposan. Ma már mind a három fiú igazi örökmozgó. :-)
hali,
remélem is...csak hát nagy a pocikánk és ezért kérdeztem, hogy vajon ez visszafogja-e...7 kg-osak vagyunk...Ti?
További ajánlott fórumok:
- A barátnőm egy éve nem fizet tb-t.Azóta nem is vett igénybe semmilyen ellátást.Most mégis követelik rajta az elmaradt összeget.
- Mit lehet tenni az elmaradt tartásdíjak behajtására?
- Na elmaradt a világ vége, de úgy látom az emberek kezdenek bekattanni.
- Már nem mutat semmit a teszt... megállt volna a fejlődésben?
- 25 hós kislányomat hasonlítanám össze fejlődésben. Sára 38 hétre született 2870kg 47 cm -vel. Ki mit eszik, alszik?
- Tudna nekem valaki ajánlani Miskolcon gyógypedagógust, aki a motorikus mozgás fejlődésben tudna segíteni?