15 hetes kislányom nem szívesen fogadja el a gyümölcsöket amiket egy párszor kínáltam neki.Lehet, hogy korai még adni neki? (tudásbázis kérdés)
Hat hónapos kor előtt nem ajánlott semmit adni a babának anyatejen kívül, ugyanis több energia a szükséges a megemésztéséhez, mint amennyit tartalmaz.
az én kisfiam 6hetesen ette a az alma ill. sárgarépa levét.. lereszeltem, kifacsartam neki, imádta 4hós korátol azt eszi amit mi. nem volt tejem, a tápszert meg utálta kiprobáltunk ötfélét is. igy 4hós korátol mindent evett és most másfél éves nem válogatos nem allergiás semmire. nagyon szeret mindenféle kaját..
Az én babócám 4 hónapos és nemcsak a gyómölcsöt, de a főzelékeket is már igényli,a répát nagyon szereti meg a sütőtökpürét is, s az első lépésnél sem elégedett meg egy kanálkával. Többet kért, mert a tápit nem akarta megenni. Most is igy van.
Azokat a tapanyagokat amire ennyi idosen szuksege van, nem kapja meg a gyumolcsokbol elegendo mennyisegben. Anyatej+tapszer. Nem veletlen hogy nem fogadja meg el. Majd meglatod kesobb mennyire fogja szeretni, amikor mar 'erett' lesz ra.
Igy van. Szerintem is tapszerrel potold most meg!
Köszönöm a válaszokat Mindenkinek!!
Én is 3 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, de nem többfélével, hanem egyfélével, almapürével kezdtük, az enyém nagyon imádta, de ne várd, hogy rögtön ízleni fog neki, mivel újdonság! Hozzá kell szoknia. Semmi gond, ha nem eszi meg, napi 1 teáskanálnyi még bőven elég neki ahhoz, hogy hozzászokjon az ízéhez, természetesen, ha folyamatosan visszautasítja ne kényszerítsd, mert nem akarja! Várj 1-2 hetet és utána próbáld újra! De úgyis rá fogsz jönni, hogy mi lesz neki a jó! :)
Nekem a Dokim mondta hogy adhatok neki narancslét székrekedés ellen pár kanállal evés elött.Segített is.:-)De csak 5 -hó után kezdtem el a hozzátáplálást.Arra sajna már tejci
csak reggel volt.
Ha csak hozzá kell táplálnod,ne félj tápszert adni!Sajnos nekem sem volt elég tejcim,de semmi baja nem lett attól hogy tápszert is kapott.Most 10 hós a hősöm:-),és még reggel meg este igényli a tápszert.Ja és nem lett felfujódva ha estleg attól tartasz.:-)
Az túlzás, hogy nem szabad adni, inkább csak teljesen felesleges. Az ajánlásoktól függetlenül az anyukák jórésze elkezdi már 4 hónap körül a hozzátáplálást, akár szoptatott, akár tápszeres a baba, az más kérdés, hogy ezzel jót tesz-e neki.
Augusztus 17-én lesz 4 hónapos.Azt megvárom akkor.De utána megint próbálkozok majd.
Egyébként nem döbbenek meg azon, hogy a védőnő ilyet mondott. Az én gyerekorvosom is azt tanácsolta anno, hogy székrekedésre narancslevet adjak a néhány hetes gyereknek. Furcsa volt kissé.
Ahány forrás, annyi tanács. Sajnos.
Ne ijedj meg,még nem akarja!Mért akarsz neki már adni?Ne hallgass senkire,mert majd te magad kitapasztalod!:-)Az én kisfiam se mindent fogadott el elsőre,de aztán megszerette később.
Köszi a választ.Egyenlőre még anyatejes,de már nincs sok,lassan pótolni kell.Inkább gyümit adnék mint tápszert.De azt hiszem várok még az egésszel egy pár hetet.
De azért köszi.
Bocs, hogy kérdést írtam. Korainak érzem én is.
Korai. Ha el is utasítja, akkor pedig főleg nagyon korai.
Van néhány topik, ami a hozzátáplálásról, a gyümölcsök/zöldségek bevezetéséről szól, nézz szét közöttük, ha bizonytalan vagy.
Nemrég vizsgáztam csecsemő gondozásból és ott tanultuk, hogy fél éves koráig ha az anyukának van teje akkor semmit sem kell, sőt nem szabad adni a picinek!!
Utána kezdődhet a hozzátápálásás ami nagyon kis léptekkel kell, hogy történjen.Mindig 1-1 kanál kb 2 naponta....
A málna, eper, dinnye az tiltott, mert hasfáást okoz!!
A gyümi után jöhetek a zöldségek de csak krumplival szabad sűríteni és fűszermenetesen kell csinálni.A husi adagolásásval/csirke, pulyka, hal/ kb 10 hónapos koráig kellene várni.
Persze borul a dolog, hogyha nincs elég teje az anyukának...Akkor már 3 hónap korban kb megkezdődhet a hozzátáplálás a tápszer mellett.
Remélem nagyjából tudtam segíteni, hogyha esetleg vmi kérdés lenne akkor priviben válaszolok :o)
Csak a levét próbáltam eddig is,de semmi.Kiköpte,meg sírt.Nem is eröltetem,csak megilyedtem,hogy nem fogja szeretni.Azt mondták nyugodtan adhatok már neki.
igen lehet hogy egy kicsit korai még szerintem várnod kellene .én arra tippelek hogy 6 hónapos koráig várnod kell vele .de ez csak tipp. szia
Szerintem ne erőltesd neki,még korai lehet.Esetleg majd késöbb próbáld meg,de elöször próbáld meg neki a gyümölcsnek a levét!lehet utánna könnyebben elfogadja!:-)
Hát elég korainak tűnik még a gyümölcs,pláne ha anyatejes.
Védőnőm mondta,meg itt a csajok a hoxán akikel egyidőben szültem,hogy már adhatok!Ők is adnak neki.Pont azt kérdem,hogy korai még?
igen, lehet, hogy korai, nem pici még ehhez?
15 hetesnek miért adsz gyümölcsöt?
15 hetes kislányom nem szívesen fogadja el a gyümölcsöket amiket egy párszor kínáltam neki.Lehet, hogy korai még adni neki?
További ajánlott fórumok: