14000 a havi vízszámlám. Mennyi lenne, ha naponta fürdenék? (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Bocs, de ez lemaradt! Mi nem átalányt fizetünk!
Az ajtóra csak akkor írjuk ki a vízóra állást, ha az adott időben nem vagyunk otthon, de 90 %-ban WEB-en diktálom be az állást (Covid ideje alatt is, mert akkor sehova nem mentek a leolvasók) így mindig az elfogyasztott mennyiség kerül elszámolásra!
Nálatok nincs ilyen lehetőség, hogy WEB-en diktáld be az állást?, (így látnád a tényleges fogyasztásotokat)
persze ez is a vizszolgáltatótól függ.
Jól megemelték az átalányotokat, nem mondom!!😱
Ez a mostani brutál sok, mégha 2 háztartás és 5 felnőtt is van.
Nálunk úgy működik (társasház) hogy 2 havonta kiírjuk a víz-állását, aláírja a vízleolvasó és ez alapján számláznak.
Persze, gondolom ez cs.háznál nem opció.
A víz árát az önkormányzat határozza meg polgármesteri javaslatra amit 90 %-ban meg is szavaznak a közgyűlésen, ezért van az, hogy sokféle árak vannak települések között.
Mint lejjebb is írtam, mi 3-an vagyunk és általában 10 m3 a 2 havi vízfogyasztásunk. Van amikor 11-12
Tehár polgármestere válogatja.
Viccet félretéve, a fürdéses részből annyi igaz, hogy biztosan volt már olyan nap, amikor nem fürödtem. :D
Fúrt kútról locsolok, a medencét is onnan töltöm, már amikor töltöm.
7600 Ft átalányt fizettem eddig, 2 éve nem találkoztam a leolvasó emberrel. Mostanában sikerült megejteni ezt is, és kijött egy kb 150 ezres számla, a havi díjat meg felemelték 14 ezerre. Ez 2 háztartás, ami 5 felnőtt embert takar. Az összeg természetesen csatornadíjjal együtt értendő.
Elképedve olvasom a 3-5-7 ezres számlákat.
Hogy lehet ekkora különbség települések között?
Én tuti, hogy lecseréltem a gépben is a vizet, mert akkor én a fehérekhez mindig öntöttem hypót;)
A pelenkák szöszesek is voltak, így teljesen külön, ahogy írod.
De minde ezek után jött a kemény 5x öblítés, kádba hajolgatva...
Én még mindig szombaton mosok:DDDDD
Csak most lehet közben mást is csinálni;)
Az nem úgy volt, hogy először a fehérek, utána sorban a többi? Nyilván a textilpelenka mindentől kúlön.
Hagyományos mosás szombaton szokott lenni, mert időigényes volt. Falun utána kihordták a leeresztett vizet, csatorna híján.
Most csak unatkozunk este a gépnél, hát bedobunk egy adagot.
Nálunk megy szinte háromszor négyszer a mosógép hetente, vagy még többször is, fürdés, na meg a mosogatás.
Elképzelni nem tudom a szomszédasszony hogy jön ki , fele ennyi vízből.
Ugye!?
El nem tudom képzelni, hogy ennél kevesebb vizet használjunk el.
Bele sem merek gondolni, hogy mi volt amikor még keverőtárcsás gépem volt és 5x öblítettem egy-egy adag ruhát...
Bocs, akkor tévedtem, eddig úgy tudtam (igaz, állítólag!!) Ezek szerint mégsem nálunk a legolcsóbb!!🤔
Örülök, hogy vannak még ilyen "olcsó" vízdíjak, mert sajnos a Balaton viszi a prímet!!
Nálunk 10 m3 4.526.- Ft.
Igaz, állítólag városunkban a legolcsóbb a víz.
Húha!! Ez brutálisan sok!!😱
Mi 3-an vagyunk, 2 havonta fizetünk 15 ezret és minden nap tusolunk (nyáron többször is) mosunk kb. 2 naponta, mosogatunk, WC-t használunk, stb.
Jesszus! Mondjuk ha "medanszéd" van ne csodálkozz(nem kacsaúsztató)
Egyébként a fürödjél nyugodtan az már nem oszt, nem szoroz.
Azt mondják, hogy én sok vizet használok.
Amikor panelban laktunk a vízdíjszedő javasolta, hogy na fürödjünk annyit, elég heti 1 alkalommal, mert akkor kevesebb lesz a vízszámlám.
Majd én eldöntöm, hogy tudom e finanszírozni;)
Tehát, 3-an élünk a lakásban. Minden nap, minimum kétszer tusolunk, nyárom még többet.
Mosok, főzök, takarítok, stb.
2 havonta fizetek 15 ezret.
Ha neked havi 15 ezer és még a fürdést sem teszed meg napinta, akkor érdemes megnézetni, hogy hová folyik el a víz! Ott valami bibi van...
További ajánlott fórumok:
- Igénytelennek tartom azokat, akik naponta nem fürdenek,...
- Sokáig fürdenek - nem rossz a bőrnek?
- Nagyon magas a vízszámlánk, és nem tudjuk miért?
- Mit tartalmaz a vízszámla?
- Más vízszámláját fizetem, miért?
- Víztakarékos csaptelepre szerelhető perlátorokkal kapcsolatban van tapasztalatotok? Tényleg lehet vele spórolni a vízszámlán?