12 napos kínlódás, avagy egy kórházba fektetett kismama tortúrája (beszélgetés)
Igen? Nem ismerem a Szűcsöt (se).
Mivel én rácalmási vagyok, én TB-re járhatok Kulcsra a Barnához, úgyhogy egy problémával kevesebb és nem kér konkrét összeget, sőt ha nem adsz neki se szenyó. Én pár éve költöztem ide Pestről, úgyhogy nemigen ismerem az orvosokat, csak a gyerekes ismerőseim véleményére támaszkodhatok! Amúgy a Barna nagyon szimpatikus, mindig kedves, ha megyek hozzá fejből fújja a szülésemet és gátseb mizériámat, pedig ugye ott se volt.
Én tudom neked ajánlani!
Kívánom, hogy mihamarabb túl tudd tenni magad a történteken, bár elhiszem, hogy nem könnyű.
Nagyon sajnálom, ami veled történt, számomra is érthetetlen. Egy kisbaba születésénél még az sem elnézendő, hogy rossz napja van az orvosnak, nővérnek, akárkinek.
Ó hidd el, érdekelne hol szülsz, a Szűcs egy pszichopata.
Ha lesz kistesó(egyelőre nagyon rettegek) akkor vagy a Barna vagy a Medve lesz felfogadva, attól függ mennyit enged a pénztárcám.
Komolyan nem értem miért így bántak velünk és miért kellett megalázni. A lányom hetekig nyugtalan volt miután megszületett, rémálmai voltak, nem tudom hogy ez közrejátszott-e benne, de nem tartom kizártnak
Hát, egyik dokit sem ismerem, mármint úgy értve, hogy nem vizsgáltak. Illetve a Medve volt éjjel ügyeletbe, mikor szülés után 2 héttel bent voltam az ügyeleten, nagyon gáz volt a gátsebem.
Ezeket a magzatvíz vizsgálatokat a Barna végezte és bár tegnap azt írtam nem éreztem semmit, közbe eszembe jutott, hogy az a burokrepesztésnél volt. Ez a magzatvíz vizsgálat nem volt kellemes a legkisebb kütyüvel sem. Emlékszem, hogy önkéntelenül kúsztam felfelé a vizsgálón. Ahogy írtad, hogy a babád felmenekült a tüdődhöz, kirázott a hideg és bekönnyeztem, szegény baba, azt hitte bántani akarják.
Én akkor 2111 méhszájjal voltam. 2 nap múlva megint volt, nem vártam. Ezt a tágításos vizsgálatot annyiszor hallottam, hogy féltem is tőle, de szülésnél a Sárközi csinálta és gondolom akkor még nem mert ilyen műveleteket végezni, mert csak megnézte hogy állok és kész, nem fájt, a burokrepesztést meg abszolút nem éreztem, csak, hogy elönt a meleg lé.
A varrást viszont nem vállalta! Beült a hátsómhoz, neki is készült, de mikor ránézett, inkább szólt a szülésznőnek, hogy hívja oda a Harsányi dokit. Ő is másfél órát csinálta. 100x szülnék, mint ez a nyavalyás varrás.
Szenvedtem vele rendesen, 11 hétig!
Az volt a baj, hogy nem akartam tágulni az istennek se, 3 újjnyira voltam, mikor burkot repesztett és a fájások se akartak 5 percesnél sűrűbbek lenni, na én így szültem, nem csoda, hogy repedtem.
A takarítónő mit szól be, mit vár egy szülészeti osztályon, mit kell takarítani?
Azt mondták öt perces fájásokkal nem járkálnál? Hülyeség, ki hogy viseli, én ha engedték volna járkálva, de legalábbis állva szültem volna, úgy volt a leg kényelmesebb.
Most tervezzük a tesót és a Barnához fogok járni, de csak a tb-s rendelésére Kulcsra. Amúgy ha nem lenne ott a Sárközi, még ennyire se érdekelne kinél szülök, de legközelebb kisebb gátsebbel szeretném megúszni.
Kapus csinálta az első kettőt, a harmadikat a Medve csinálta volna, de nem merte bevállalni, ugyanis 21 éve nála születtem, mivel anyunak ugyanezt a vizsgálatot megcsinálta, minek következtében elfojt a magzatvíz és csaszi lett...na szóval engem nem mert bevállalni...
nagy mákom volt és éjjel a Medvénél szültem...
az egyik szobatársam nappal szült, és képzeld el, a Sárközit beállították hozzá, nem is tudom ki asszisztált neki...a lényeg h ő varrta vagy egy órát, többször elrontotta és összehúzta hullámosra a bőrt...
Kedves Tevecca!
Döbbenettel olvastam a történeted!
Én is Dunaújvárosba szültem augusztusba, de amennyire féltem a kórháztól, annyira pozitívan csalódtam benne.
Nem volt fogadott orvosom, sőt nem is oda jártam terhesrendelésre. Mondjuk a főorvos ez miatt elég gusztustalanul beszólt, szóval a Kohutot kerülöm azóta is nagyívben, de amúgy semmi gondom nem volt.
Ki csinálta neked azt a magzatvíz vizsgálatot? Én attól annyira féltem, mivel az istennek sem akartam tágulni, de szinte nem is éreztem semmit, talán a doki volt ügyesebb? Szintén bent feküdtem terminus túllépés miatt. Na, annak én sem örültem, hogy ha az ember jól van, akkor minek befeküdni?
Kinél szültél, meg szabad tudni?
Tényleg meg vagyok lepve, mert mikor én szültem, tömve volt az osztály friss anyukákkal, de senkitől egy rossz szót nem kaptunk, az én szobámban senki nem fizetett senkinek, mégis rendesen bántak velünk!
Bugyit csak a szülés után nem szabad venni, hogy lássák, hogy mennyire vérzik az ember, utána miért ne lehetne, csak vizitkor le kell venni, hogy az orvos lássa mi újság a gátsebbel. A takarítónőt végképp nem értem, annak mi beszólni valója van egy frissen szült anyukához?
Remélem már túltetted magad a történteken és a babáddal együtt jó egészségnek örvendtek!
Tanultam az esetből, elhihetitek. Ezt nem csak velem csinálták meg, amíg bent voltunk még 2 kismamával. Aztán ki tudja kivel még. Szadisták. Igen, sajna ez a valóság, két doki között ekkorák a különbségek.
Köszönöm mindenkinek hogy írt!
Én ezt tényleg nem értem! Ekkora különbség van két kórház vagy épp két orvos szokásai között??
9-10 nappal hordtam túl a lányomat, de az ég világon semmi ilyen vizsgálatot sem végeztek rajtam, hála istennek. Az NST-n kívül természetesen... Én úgy tudom, hogy a túlhordás 2. hetében csinálnak csak vizsgálatokat. Bár mi az orvosommal arról még akkor, az első héten nem beszéltünk, hogy miről is lenne szó majd, merthogy csak beindult a szülés.
Egyébként velem egy időben nagyon sokan túlhordásosak voltak, de egyikőjüktől sem hallottam effajta vizsgálatokról...
Ehhez nem kellett volna magzatvíz vétel :(
Én is túlhordtam,nekem is néztek magzatvizet,de nem mintavétellel.Egy kacsát vagy mit tett oda a doki,mint a rákszűrésnél,elővett egy műszert amit feldugott,ő meg belenézett a másik végébe.Ehhez egy icipicit nyitva kell lenni,de csak épp annyira,hogy át lehessen kicsit látni.Látják ezzel is,ha zavaros a víz..
Szia!
Hát megáll az eszem! Hogy jönnek ők ahhoz, hogy így bánjanak egy terhes anyukával??!! Az én férjem is egyenruhás (bv-s). Szégyen, hogy ez kellett hozzá, hogy ember számba vegyenek a kórházban téged!! Én nem vagyok egy kiabálós, nagyszájú ember, de az tuti, hogy a férjem kiverte volna a balhét. Legközelebb ne ott szülj, ha megteheted!
Én ezzel a nővéreknél találkoztam.Én 22 évesen szültem.Tényleg,mintha egy megesett kamaszlánnyal álltak volna szemben,elég kellemetlen volt..
Nem kezdhettem el mindenkinek bizonygatni,hogy dehát egy régóta várt baba van a pocakomban..maradt a hallgatás és a megalázkodás..
az az érdekes benne,hogy egy pillanatra sem jutott eszembe,hogy nekem rossza az,hogy velük vagyok egy szobában.
pont fordítva volt.legszívesebben láthatatlanná váltam volna.el sem tudom képzelni pl milyen érzés lehetett a mellettem fekvőnek az,hogy én ott vagyok.8 hónaposan felakasztotta a babája magát a köldökzsinórral és meghalt :( én meg ott feszítettem az óriási pocakommal,benne egy egészséges babával.nem hiszem,hogy javítottam a lekiállapotán :((
Szia!
Hát ez nem semmi! Felháborító, hogy mit engednek meg maguknak. Én Székesfehérváron szültem, volt ott is gond, de azért nem ilyen durván! Nekem sem volt fogadott dokim, mert nem engedhettük meg. Nálam egyszer néztek magzatvizet, aznap amikorra ki voltam írva. Szörnyű volt! Görcsöltem utána rendesen, azt hittem, hogy megyek vissza szülni a kórházba. Két napra rá szültem, akkor is megvizsgáltak néztek magzatvizet is. Rettegtem tőle, de meg sem éreztem. Akkor voltam egy ici-picit nyitva. Tehát a korábbinál nem. Én úgy tudtam, hogy ha nincs egy kicsit sem nyitva, akkor nem szabad nézni. De biztos én tudom rosszul. A férjem bent volt végig a szülésnél, legközelebb is így lesz. Csak gratulálni tudok neked, hogy kibírtad!! Jó egészséget nektek!!