12 éves lánygyereknek milyen könyveket ajánlanátok? (tudásbázis)
Melyik Szabó Magda-et? Mondjuk Az ajtó-t?
Kérdés, eddig mit olvasott a kislány.
Eleanor H. Porter: Az élet játéka
én is ezt a könyvet ajánlottam volna, még jó, h megnéztem az előző hozzászólásokat!!!
anno nekem egy természetgyógyász "néni" ajánlotta.
komolyan mondom, h amit ma hiszek, ahog yma az életről gondolkodom, abban sokat segített ez a könyv!
nagyon hasznos! és kedves történet! tanít.
Erich K. : A két Lotti
Szabó Magda könyveket
Eleanor H. Porter: Az élet játéka (Pollyanna az eredeti címe,film is készült belőle) nagyon szép történet!
G. Szabó Judit: Sok a csinos lány, Mari ne bomolj!! és a többi könyve most vettem ki a könyvtárból és olvasom el sokadjára :-) Tizenéves koromban is imádtam!
Jacqueline Wilson - Mi baj, lányok?
1790.- ft
(tizen éves lányok nagy problémáiról szól) nagyon szórakoztató, csak ajánlani tudom :)
Az összeset a Pöttös és Csíkos sorozatból. Én ebben a korban rengeteg Fekete István, Gárdonyi, Jókai, Dumas könyvet olvastam, de a mai gyerekeknek más az ízlésük.
Nagyon jó a [{[{[A HREF=" [link] TARGET="_blank"]}]}]Harry Potter[{[{[/A]}]}] sorozat, többször elolvastam. És ha szereti a tündéres, sárkányos meséket, akkor elkezdheti a fantasy irodalmat is pl. Sárkánydárda Krónikák.
De olvashat Benedek Elek, Grimm és Andersen meséket is.
Enissa-nak s igaza van!
Pl. : én mostanában olyan könyveket olvasok aminek van egy ki szemernyi köze a szerelemhez!
emagdi, az a film ,, Az arany iránytű"?
Ha az, akkor azt mondom ( én mindig ez vallom minden könyvről) először a könyvet olvasd el, utánna nézd meg a filmet. A filmben gyakran elhagynak sok-sok fontos részletet. Olyan, mint az hogy Luc Beson-tól az ,, Arthur és a villangók" sorozat 4 könyvből áll. A filmben az első három kötetet filmesítették meg. Elmondom! Az úgy volt rossz ahogy volt! Kihagytak millió fontos részt.
P. Pullmann: Északi fény trilógiát. Tavaly filmet is készítettek belőle, de az sajnos nem igazán sikeredett jóra, de a könyvek fantasztikusak! Gyerekek és felnőttek is nagyon élvezték amikor olvasták (többmindenkinek kölcsönadtam már az én könyveimet a rokonságban és baráti körben).
3 kötet, mindhármat érdemes elolvasni egymás után, mert ez így kerek történet.
Nagyon-nagyon köszönöm Nektek az ötleteket:))
Akkor neki is állok válogatni neki.
Sziasztok! Én decemberben leszek 12 éves.
Én nagyon szeretek olvasni. A következő könyveket saját tapasztalat alapján ajánlom:
Meg Cabot: Locsifecsi királynő, Neveletlen Hercegnő naplója 1.2.3.4.4 és 1/2, 5. 6. 7. 7 és 1/2, 7 és 3/4, 8
Thomas Brezina: Fiúk kizárva! kötet részei.
és még sorolhatnám!
De, ha annyira érdekel akkkor mnjél fel az www.alexandra.hu - ra, ott a lap bal oldalán vannak felsorolva könyv- fajták. Ott keresd meg a gyermekkönyvek-modult és kattints rá, akkor bejönnek könyvek, de azok még kicsiknek szólnak. Keresd meg az ifjúsági irodalmat. Ott vannak könyvek.
Én ennyi idősen imádtam a Dzsungel könyvét,meg Karl May indián regényeit.Talán azok miatt szeretek mind a mai napig olvasni.Aztán a [{[{[A HREF=" [link] TARGET="_blank"]}]}]Harry Potter[{[{[/A]}]}]eket még nagyobbacska fejjel sem tudtam letenni,igaz ez sem az irodalom remeke,de jó olvasmány.
A hugomnak is nagyon bejött Darren Sheen,bár az tényleg kicsit horrorisztikus,viszont izgalmas.Vámpíros könyvből én csak egyet szerettem,de azt legalább 4*olvastam.Bram Stroker Drakula az 1800as évekből,nálam ez a top:)(De csak Wass Albert után,igaz őhozzá még túl fiatal,ahhoz fel kell nőni.)
Szia!
Vernét is ajánlanám, én is kb. ennyi idõs voltam, mikor rákaptam :) Esetleg Roald Dahl?
További ajánlott fórumok:
- Milyen könyveket olvastok?
- Milyen szépirodalmi könyveket érdemes olvasni?
- Akik egyetemre járnak, milyen módszerrel tanuljátok meg a 200-300 oldalas könyveket?
- Ti milyen gyereknevelési könyveket olvastatok?
- Milyen könyveket szerettek? Miket szoktatok olvasni?
- Idén fogok érettségizni biológiából.Milyen könyveket érdemes elolvasni?