1 személyes kft... van itt valaki itt, aki ilyet működtet és főállásúként? (tudásbázis)
Attól függ, hogy mi a végzettséged.
Mert ha magas, akkor szakmunkás minimálbérre nem jelentheted be magadat.
Alsó hangon olyan 90 ezer lesz a bruttód, és kötelező fizetned a nyugdíjbizotsítási járulékot, a munkaerőpiaci alapot, és asszem az szját is.
Attól függ, hogy mivel foglalkozol.
A székhelyed ha bérelt, akkor bérleti díj+rezsi. Ha saját helyiség, akkor csak a rezsi.
Aztán attól függ, hogy mire vállalkozol.
Ha árut árulsz, akkor a beszerzés költségei. (üzemanyag,parkolódíj,beszerzési ár)
És egyetértek!
Egy jó könyvelőt kell találni. Aranyat ér.
Mert megmondja, hogy mikkel kell felszerelkezned. Pl. nyugta, pénztárgép, számlatömb stb., amik ha nincsenek, megbüntet az APEh.
Magadnak köteles vagy havi bért fizetni, úgy tudom.
Szerintem nehéz így megmondani, hogy mennyi, amit fizetned kell.
A könyvelő díja attól függ, hogy Pesten laksz, vagy vidéken. Mifelénk olyan 15 ezernél kezdődik a könyvelő díja.
Könyvelő díja fix havonta. 20ezertől indul és határ a csillagos ég. Bérköltség és járulékai. Bejelentett bruttó 150e ft-nál az utalandó 87400 ft az apehnak. Nekem pont most számolták ki.
Különbség a kft és az egyéni vállalkozó között, hogy kft-nél az alapító tag a bevitt vagyon mértékéig felel a cég üzleti dolgaiért, míg egyéni vállalkozóként a teljes vagyonával.
Az egyik fiam így dolgozik. Felvették volna alkalmazottnak is. Kérdeztem, mi neki a jó ebben. Azt válaszolta, hogy ezt is ki kell próbálni.
Való igaz: az első dolga volt egy jó könyvelőt felkeresni, aki mondja neki az okosságokat.
oktatásnak hangzik de nem annak szánom kivételesen...
először 1 jó könyvelő...aranyat ér...ha már felkutattad,lehet akármi...soxorosan visszahozza a számára kifizetett munkabért...de!ritka mint a "fehér holló"soxerencsét
További ajánlott fórumok:
- Szójáték személyes névmásokkal. Sorrendben: ÉN, TE, Ő, MI, TI, ŐK (A szóban bárhol lehet)
- Szavak - személyes névmásokkal!
- Miért van ilyen sok konfliktus, veszekedés és személyeskedés a Hoxán?
- Társkereső, de személyesen nem akar?
- Húsvéti ünnepek alatt el tudok menni a rendőrségre feljelentést tenni személyesen?
- Van valaki aki nemrég főállásúként 1 személyes kft-t hozott létre? Kérdezi szereték