1-2-3. nap és megszületett (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: 1-2-3. nap és megszületett
Szia Dittti!
Gratulálok a Kisfiadhoz!Én is hasonló módon jártam,csak azzal a különbséggel,hogy a kis Zsomborom nem nagyon bírta a hosszú vajúdást,pedig már mi is a vége felé jártunk,én is nyomtam már,de belekakilt a magzat vízbe és lelassult a légzése :( ,így műtőben kötöttünk ki :( Én a Szülőszobában 32 órát töltöttem el,sajnos eredménytelenül,de a végeredmény számít :) Nagyon csodálatos dolog Anyának lenni,szeretem minden nehézségével együtt :)
Gratulálok a picihez.
Nekem csak a szoptatás miatt volt minimális problémám a nővérekkel, amúgy minden oké volt, kedvesek voltak és aranyosak.
Mondjuk nálam a nem tágulás és magas vérnyomás miatt toltak szépen a műtőbe... :-/
Szia!
Tényleg nem elfogultság, -mert más dokikkal is volt azért jó tapasztalatom Győrben - de ez protokoll. Magyarországon bármelyik kórházban ugyanezt csinálták volna Veled. Engem a szülésem előtt, amikor bementem Papp Zsolt és Likár doktor úr vizsgált, ők mondták, hogy amíg nincs tágulás és az NST nem mutat kb 70-es erősségű fájásokat, addig ambulánsként vesznek fel, hiába van szabad ágy. Nekem is hozták a kaját, de én biztonságban éreztem magam, mert tudtam, hogy legalább szólhatok majd valakinek. Nekem is 5 perces fájásaim voltak, de az NST csak 20-as 30-as erősségűeket mutatott, ezekkel pedig nem lehet szülni (ekkor a Mika doktor úr vizsgált), holott már én is úgy éreztem, hogy szétszakadok, de aztán utána megtudtam, milyenek az "igaziak".
Szóval nekem egybehangzóan minden doki ugyanezt mondta és tette, mint Nálad Stummer doktor úr, ő akkor bent sem volt még nálam. Egyébként iszonyat sokáig vajúdtam én is, zselét is kaptam, szóval végigcsináltam én is mindent, amit itthon előírnak és csak az utolsó percben császároztak meg, amikor kiderült, hogy a kisfiam arccal előre van a szülőcsatornában és soha az életben nem tudtam volna hüvelyi úton megszülni.
Egyébként minden dokira lehet rosszat mondani, ha éppen a kismamának "nem jön be", mondhatnám én is a Papp doktor úrra, hogy miért hagyott szenvedni több napig, de elmagyarázta, hogy ha nem indokolt, akkor nem kezdenek rögtön oxitocynnal, mint korábban, mert állítólag szabályzat írja elő a folyamatot (nyilván van jó sok indokolt eset, amikor eltérnek ettől).
Szóval szerintem nehéz megítélni egy ilyen helyzetben, amikor az ember legszívesebben 2 perc alatt túl lenne a szülésen, hogy a karjaiba foghassa a babáját, hogy ki, milyen orvos és igaza van-e vagy sem. Remélem azért majd megszépülnek az emlékeid, jó egészséget Neked!
Hát írtam hogy voltam benn jósló fájásokkal, ő volt az egyetlen az összes ügyeletes közül aki meg sem vizsgált és mégis azt mondta hogy szerinte ezek tankönyvi jósló fájások, pedig előtte adatott egy injekciót, aminek ha tényleg jósló fájás lett volna el kellett volna mulasztania, persze én mondtam hogy nem múltak el a fájások, de ő nem hitte el. A zárójelentésen pedig ez szerepelt az ő (minden doki akivel dolgom volt leírta mit tapasztalt) az ő bejegyzésénél, jóslófájásokkal jött az osztályra, ittartása nem indokolt de a kismama kérésére az osztályra felvettük. Én ilyent nem kértem sőt ha tényleg lehetett volna akkor haza is jöttem volna (kb. tíz percre lakom a kórháztól gyalog).
Ja és szépen elintézte hogy ambulánsként vegyenek fel(pedig volt fenn az ún. kórtermekben szabad ágy), így a párom rohangált nekem kajáért, mert hajnali hattól nem ettem semmit du kettőig, csak vizet ittam, már az éhségtől szédültem(nem mertem enni mert ugye az első szülésem császár volt és nem tudtam mit akarnak).
Lehet-én se arra készültem hogy fekszem majd.
De a végén nem bírtam tartani magam-jól jött volna egy kötél a plafonból-és a másik-erősebbek voltak a fájások ha ültem-ennek ellenére hagytak feküdni-csak amikor a méhszáj már eltünt-ültettek fel-simogatták a babát-ő meg csavarodott egyet és lejebb kerüt.Engem csak a fizikai erőm hagyott el-hogy tartsam magam-kellett segítség.És a párom egyedül kevésnek bizonyult, hogy megtartson-hát ilyen is van.:)Mondjuk-én már tágultam előtte-nyákdugó egy héttel előtte már távozott-és a méhszáj is nyitva volt.
Érdekelne...
(Már megijedtem, hogy Bodai dokira gondolsz, őt nagyon szeretem...:))
Én szülésnél nem azzal foglalkoztam, hogy nekem mi a jó, hanem mindig próbáltam a babára koncentrálni. Neki pedig úgy segítettem, ha labdán meg szülőszéken ültem. Neki sem jó, ha elhúzódik a szülés.
Egyébként nem tudom elképzelni, hogy lehet fekve kényelmesebb, és hogy lehet úgy vajúdni.
Írtam is, hogy a tájékozatlanságról nem te tehetsz.
A hisztit sem bántásnak szántam, de az egész hangvétele meg néhány dolog alapján nekem az jött le, hogy kicsit higgadtabban is hozzá lehetett volna állni, főleg az elején.
Pl. ha azt mondják, ülj a labdára, akkor rá kell ülni, és nem vitatkozni, akkor is, ha azt akkor nem érzed kényelmesnek, mert órákkal lerövidíti a vajúdást. Nem akarnak rosszat.
Szia,
Le a kalappal, amit végig csináltál. Borzalom, amin keresztül kellett menned. Én szűk i egy ujjnyival mentem be a 41. héten voltam, magzatvíz szivárgott, kaptam egyből beöntést és oxit is, nem vártak vele. Főleg nem napokig.:) Mondták is, hogy ma szülünk...
Gyönyörű a Kisfiad.:) Gratulálok hozzá!:))
Akkor elnézést, kicsit furcsállottam is, mert róla én is csak jókat hallottam.
Van egy pár idős, akiről aztán tényleg semmi jót nem lehet mondani...
Dittinek ezúton is még 1x gratulálok, bár már sokszor írtam neki!
Kicsit megvédeném Stummer doktor urat, mert nem ő volt Ditti "orvosa", nem ő miatta vajúdott szegény 3 napig, csak ő volt, akinél végre megszületett Noel. Én is nála szültem és nála is szeretném a következőt is, hihetetlen türelemmel és empátiával volt felém, ott ült mellettem - pedig a párom is ott volt - ha felálltam, jött velem, szóval szerintem ő nagyon jó orvos...nekem sem volt könnyű szülésem, végül császár lett belőle, de engem meg pont a nagy tapasztalt, idősebb dokik hagytak 2 napig vajúdni szivárgó magzatvíz mellett....
Gratulálok a kisfiúhoz!
Én is Győrben szültem mindkétszer (Bodainál), semmi kellemetlen élményem nem volt, és aki ügyeletes dokikkal találkoztam, mind nagyon kedvesek voltak kivétel nélkül, és a szülésznők is.
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de kicsit kevesebb hisztivel könnyebb lett volna lelkileg a dolog, és kicsivel több tájékozottság sem ártott volna (pl. táguláskor valóban van vérzés), ez persze nem a te hibád.
Tény, hogy 3 napig nem kellett volna kínlódni hagyni téged, szerintem ez S.J. hibája, nagyon fiatal még és nincs elég tapasztalata.
További ajánlott fórumok:
- 35.héten megszületett magzatnak milyenek az életesélyei?
- Milyen érzés, amikor legelőször adják oda kisbabát miután megszületik?
- Vérzés terhesség alatt, de egészségesen megszületett! Pozitív történetek gyüjtése
- Hoxa kisbabája megszületett!
- Babát szeretnénk a párommal. Írnátok nekem, kb mi az ami feltétlenül szükséges, ha megszületik a baba?
- Mióta megszületett a babám eltűntek a barátnők!