Zsírban sült csirkemáj recept
30 perc
A Zsírban sült csirkemáj hozzávalói:
Kb. 1/2 kg csirkemáj szívvel
kb.1/2 kg zsír
1-2 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
oregánó
bazsalikom
pici só
A Zsírban sült csirkemáj elkészítési módja:
A májat átnézem,levágom a szívről a hártyát,és kettéhasítom,az epét eltávolítom.A feldarabolt hagymát a zsírral felteszem dinsztelődni.Meleg zsírba fektetem a májat.Mikor a külseje kicsit kivilágosodik lejjebb veszem,lazán lefedem,hogy ne fröcsköljön.Nézegetem időnként.Teszek bele oregánót,bazsalikomot,fele fokhagymát belereszelem.Addig sütöm,míg szétvágásnál láthatóan átsült.Beleteszek kis sót,és a maradék fokhagymát.Leveszem,hagyom kihűlni,megdermedni.Hűtőben jól eltartható.
A fűszereket nem szabad túl sokáig sütni,mert megkeserednek.Magas jénai edénybe szoktam tenni,hogy a zsír ellepje a májat.Az asztalnál akár egy kenőkéssel vághatjuk,kenhetjük a kenyerünkre,akár a vajat.Nem kell sok egy-egy falatra,és kiadós az egész családnak akár egy hétig is,mikor kedvünk szottyan rá.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: hettikem, 2008. nov. 23. 11:44
A zsírban sült csirkemáj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.