Zörögnek a radiátor csövek (beszélgetés)
Ha a vizfolyás bucsborékolását lehet hallani , akkor levegős a rendszer, ha éles pattogó hang, akkor a csövek tágulása adja
Gondolom vascsöveken és nem rézen megy a víz
Ez utóbbi esetben semmi gond
Ha mégis fel kell tölteni, akkor két eset van
Slag a csapra és a cirkóra, lassan megnyitni és közben végigjárni a radiátorokat meg a letelenitő szelepek és kiengedni a levegőt
A másik fajta cirkónál a töltés be van épitve, kötve a rendszerbe, jellemzően a cirkó alatt egy csap, akkor csak azt kell megnyitni
Feszmérő meg csak egy van, vagy a cirkóban vagy a csőrendszerben, annak kell 1 bar/atm köröl állni
ha fel van töltve
radiátorok nem feltétlen hidegek, csak nagyon zörögnek, amikor beindul a fűtés.
amúgy köszönöm a segítséget mindenkinek.
Bocsi, de így nem lehet segíteni. Ha nem értesz hozzá, akkor ne nyújt bele.
Amúgy hideg a radiátor?
Sajnos nem tudok, nem Pesti vagyok.
Nem tudom milyen kazánod van, milyen órád. Általában 0.8 és 1 bar között kell lenni.
Tehát azt nézd, ahol Bar van, az a nyomás!
és hogy töltöm fel vízzel?
hívnék egy szakembert, aki megmutatna, PEsten tud valakit, aki nem túl drága, és szombat este kijönne, mivel egész nap nem leszek itthon.
főleg, amikor beindul a fűtés, cirkóm van.
Valaki tudja, miért?
Üresek a csövek, fel kellene őket tölteni vízzel?
köszi!!
További ajánlott fórumok:
- Ha van egy 30 °C-os radiátorunk, és ebből kettőt veszünk, majd mindig többet és többet, növekedni fog a hőmérséklet?
- Miért nem fűti be az egyébként forró radiátor a gyermekem szobáját?
- Hogy lehetne elérni, hogy folyton legalább langyos legyen a radiátort? Cirkó keringteti a radiátorokban a meleg vizet, azaz azzal fűtünk.
- Ha a radiátort a fal színére szeretném festeni, lefesthetem a falfestékkel?
- Szeretnék narancsot szárítani, de mivel nem radiátoros fűtésünk van sütőben próbálnám meg! Van valakinek tapasztalata idő, hőfok?
- A radiátorról hogyan lehet a filctollat leszedni?SOS