Zabfasírt recept

A Zabfasírt hozzávalói:
1 bögre zabpehely
1 kis fej vöröshagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 tojás
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál só
bors, majoranna ízlés szerint
olaj a sütéshez


Zabfasírt 1.Zabfasírt 2.Zabfasírt 3.Zabfasírt 4.


A Zabfasírt elkészítési módja:
A zabpelyhet 1 bögre forró vízzel leöntöm, állni hagyom. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszelem és az apróra vágott hagymával megdinsztelem. A kihűlt zabot fűszerezem, hozzáadom a tojást és összekeverem a párolt hagymával, répával. A dinsztelésre használt serpenyőben kevés olajat forrósítok. A masszából nedves kézzel lapos pogácsákat formázok és közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára sütöm.

Kínálhatjuk petrezselymes burgonya mellé, vagy bármilyen főzelékhez feltétnek, de hidegen is finom.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A zabfasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook