Zabfasírt recept
A Zabfasírt hozzávalói:1 bögre zabpehely
1 kis fej vöröshagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 tojás
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál só
bors, majoranna ízlés szerint
olaj a sütéshez
A Zabfasírt elkészítési módja:
A zabpelyhet 1 bögre forró vízzel leöntöm, állni hagyom. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszelem és az apróra vágott hagymával megdinsztelem. A kihűlt zabot fűszerezem, hozzáadom a tojást és összekeverem a párolt hagymával, répával. A dinsztelésre használt serpenyőben kevés olajat forrósítok. A masszából nedves kézzel lapos pogácsákat formázok és közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára sütöm.
Kínálhatjuk petrezselymes burgonya mellé, vagy bármilyen főzelékhez feltétnek, de hidegen is finom.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2021. aug. 7. 15:50
A zabfasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.