Whirpool mosogatógépembe valahonnan szennyvíz került. Mit lehet tenni ellene? (tudásbázis)
Nekem Ariston mosogatógépem van, annál egy kódot jelzett és nem indult el, ugyanígy szennyvíz látszott benne.
A szervizes telefonon mondta, hogy van benne az aljában egy érzékelő, ami leblokkolja a gépet, ha elér egy bizonyos szintet a víz. Valószínű a lefolyócsöve úgy áll, hogy vissza tud bele csorogni a víz, ami a mosogatótálcából lefolyik.
Kihúztam a helyéről a gépet, szemből jobbra meg balra kellett billenteni a gépet, semmi esetre sem előre hátra, és így kifolyt a benne lévő víz.
Egy próbát megér, hátha nem kell szerelő.
Nincs leírásod a mosógéphez? Abban benne van,hogy mit kell csinálni,ha villog valamelyik lámpa.
A szűrő a mosógép elején szokott lenni alul,a burkolaton kell egy kis ajtót kinyitni,azon belül van a biztonsági szűrő.Azt ki kell csavarni,és meglátod,van e benne valami,ami a dugulást okozta.
akkor az tiszta.
Hat meg egy dolgot megprobalhatnal. Bar nekem egy masik marka van, de a problema hasonlo volt.
Felhivtam a marka szervizt, es azt mondtak, hogy huzzam ki a konnektorbol 60 (!) percre. Ugy van kitalalva a gep, hogy ha 60 percig nem kap aramot, akkor a gyari beallitasok visszaallitodnak, es ez a legtobb ilyen elektromos hibajelzest megoldja, Tehat hogy nem fog ma villogni.
nem tudom, hogy a whirpoolnal mukodik-e de egy probat meger, mert ingyen van.
húzd ki a konnektorból pár percre
majd dugd vissza
a koszos vizet gondolom, kiszedted belőle, a szűrője tiszta.
remélhetőleg elindul
Sajnos nem tudom átmosni, mert nem indul el!!!!
Folyamatosan villog a lámpa, ami hibát jelez!
mi ereszti még a használt vizet abba a lefolyóba??
Ha csak a kézi mosogató, akkor valószínűleg volt egy kis dugulás, és onnan folyt bele a gépbe. Ha ez a dugulás azóta magától megoldódott, akkor most nyilván nem látjátok a problémát.
Ha a mosógéped is oda ürít, akkor lehet, hogy az volt.
Ha eddig sose tapasztaltál ilyet, akkor tuti dugulástól volt!
Én nem venném ki a helyetekben a gépet, hanem jól átmosnám mosogatógéptisztító folyadékkal, vagy ha az nincs, akkor egy tablettával, üresen.
Nezzd meg a szurojet!
Olyan dugulasgyanusnak tunik a dolog.
Történt már valakivel ilyen! Tud segíteni ötleteivel valaki?
Nem használtam már a mosogatógépet vagy két hete, és most, amikor kinyitottam az ajtaját, tele volt piszkos vízzel (Amikor utoljára használtam, leszivattyúzott rendesen, azóta került bele a szennyvíz) Olyan büdös csatornaszag volt benne, hogy borzalom.
Próbáltam lerezetálni, de csak egy a szivattyúzásig jut és továbbra is küldi a bibajelet (villog egy lámpa)
Arra gondoltam, hogy esetleg a sima mosogató lefolyójából folyt vissza bele a piszkos víz, de többször feltöltöttem a mosogató medencéjét és simán lement a víz.
Most szomorú vagyok, mert pénzem nincs szerelőre. Ma még megpróbáljuk kiemelni a helyéről, hátha hátul van valami, amitől okosabbak leszünk.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg takarékossabb/olcsóbb a mosogatógép, mint a kézi mosogatás? (energia, vízhasználat, stb.)
- Melyik dalt hallottad legutóbb? (Nem, amit feltétlen te akartál hallgatni, hanem ami csak úgy szólt valahonnan.)
- Érdemes venni mosógatógépet?
- Mosogatószer ízű edények a mosogatógépből
- Whirpool ADG 923-as mosogatógéphez keresek használati utasítást! Tud valaki segíteni?
- Whirpool (ADP 4109/1) mosogatógépe van valakinek?