Voltatok már a csiksomlyói Pünkösdi búcsún? (beszélgetés)
én voltam tavaly...10 éve,hogy vártam rá és teljesült a kívánságom és ha a a szüzanya megsegít mennék az idén is.
szakadt az eső,de az az élmény felülmúlhatatlan egyszerűen ezt látni kell, egyszer legalább mindenkinek.
Húú, de régen járt erre vki, de azért válaszolok!
Igen, voltam, kétszer. Fantasztikus élmény, csodálatos táj, emberek!
Tavaly voltam másodjára, nem túl jó csoporttal, nem érdekelte őket az egésznek a lényege, rohanás volt.
Idén is el szeretnék menni, de még nem tudom, hogy mivel és kivel.
Igen voltam és a fiam vitte a zászlót.Ez már több mint 10 éve volt,nagyon szép időt fogtunk mi ki.
Hosszú,fárasztó út volt,de egyszer ezt látni kell.
Örülök,hogy ezt megélhettem.
Igen voltam és az idén is megyek!Nagyon várom a szombat reggelt,mert gyalog megyünk a kereszttel!Szerintem nagyon szép ennyi embert,zarándokot látni akik a Szüz Máriához sietnek,eröt vigaszt kérni!Erdély legszebb ünnepe a Csiksomlyói pünkösdi bucsú.Gyerekkorom óta majdnem minden évben elzarándokolunk és a Szüzanya segitségét kérjük!Nekem minden kérésemet teljesitette eddig és ezért nagyon nagy hálával tartozom Neki.Nem csak a bucsú alkalmával szoktam Somlyóra járogatni,mikor Csikszeredában vagyok ha időm van mindig kimegyek a kegytemplomhoz.Aki még nem volt annak érdemes életében legalább egyszer elmennie erre a csodálatos helyre.
én voltam egyszer sok évvel ezelőtt... ahol én lakom innen csak kb 66 km. ... elmehetnék , de nem szeretem a nagy tömeget... mikor voltam még egyszer akkor is a korai vonattal mentem , reggel voltam a nagytemplomba, s az első rend emberrel mentem ki a hegyre..
ha még mennék oda --Somlyóra ,inkább más alkalommal mennék el , nyugodtan gyönyörködnék a tájban , a templomban..
Igen voltam,de többet a búcsúban nem szeretnék menni,mert óriási tömeg van a millió ember a utcán nyomul fel felé a hármas oltárhoz a misét hallgatni.Azoknak ajánlom akik igazán vallásosak. Erdélyt és az egész környéket nagyon meg szerettem,így minden évben 5-6 napra elmegyünk,amíg lehetőségem engedi az egés Erdélyt szeretném megismerni.Mindenkinek csak ajánlom.Az első útunk után nagyon rossz érzés volt haza jönni és abban a tudatban lenni,hogy régen ez mind magyar föld volt.Az emberek egyszerűek,szerények.
Nem mert nem igazán érdekel éngem az ilyesmi, peddig egész közel van hozzám...
Csíksomlyón már voltam, (gyönyörű hely, a szívemhez nőtt - meg egész Erdély) de a búcsún még nem. Szeretnék egyszer, talán jövőre.
Szép dolog, Gratulálok, biztos sikerült örömet szereznetek, és abba is bizom, hogy innen csak pozitiv élményekkel térnek haza. Kivánom úgy legyen!
Még nem voltam,de jövőre elmegyünk.Kissebbik manókám 5 hónapos,idén kihaggyuk.Sógoromék már többször voltak.Idén anyósomékat befizettük 6 napra mennek./ 3 fiuk+3 meny/.Szerintem szép ajándék.Székely földről jöttek. Aki megy,annak jó pihenést,és élvezzék a gyönyörű tájat.
igen voltam, és idén is megyek
Ha igen akkor miért és ha nem, akkor miért nem?
További ajánlott fórumok: