Volt már valaki góckutatásos vizsgálaton? (tudásbázis)
Azért, mert egy ált.vizsg. nem elég alapos, pl. nem néznek helicobactert.
Viszont van szemvizsgálat, de attól, hogy Te el tudod olvasni a táblán az utolsó sort, még nem derül ki, hogy mitől hullik a hajad.
Tehát nagyon jól ki van találva, hogy ilyenkor mit kell nézni és mi felesleges.
"A góc egy gyulladásos szövet, melyben a kórokozók továbbra is jelen vannak. Leggyakoribb gócok a mandulákban, a fogakban, az arcüregekben, az epehólyagban, a húgy-ivarszervekben bújnak meg."
Mégis minek kellene hívni azt a vizsgálatot, amikor gyulladást keresnek? Nem értem, mi a problémád.
Lehet egy olyan gyulladt góc a szervezetedben, ami okozza a panaszokat.
Például ha valakinek hullik a haja, az lehet egy gyulladt fogtól is.
Vagy a pajzsmirigy szinte mindenre kihat, ha kiderül, hogy gond van vele, kezelhető és megszűnnek a problémák.
De sok betegségnek nem egyértelműek a tünetei, mert több minden okozhatja, ezért kell megkeresni, hogy éppen mivel van gond.
Igen nekem is ezeket csinálták annakidején.
hasi UH, orr-fül-gégészet, fogászat, nőgyógyászat, vizelettenyésztés...
A góckutatásnak semmi köze az alternatív gyógymódokhoz.
Már csak azért sem lehet, mert nem gyógymód, hanem kivizsgálás.
Megkeresik van egy gyulladás a szervezetben.
Géghészet,fogászat,hasi ultrahang,nőgyógyászat,vagy urológia a pasiknak,meg esetleg vizelettenyésztés.
Igaziból a helyi protokolltól függ mi tartozik bele.Műtétet előtt szokták csinálni,vagy akkor mikor gyulladásos paraméterek vannak a vérképben,de nem lehet tudni honan indul a gyulladás.
Sziasztok!
A góckutatás során azt nézik,hogy a szervezetben hol van gyulladás. Nekem többször is volt.
Fogászat, fül-orr-gégészet,stb vizsgálatokra kell elmenni,ahol kimondottan azt nézik,hogy van e gyulladás.
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki magzatvíz vizsgálaton?
- Volt már valakinek HSG vizsgálata? Egy kicsit tartok tőle!
- Volt már valaki terheléses cukor vizsgálaton? Nagyon szörnyű? Kedden megyek és eléggé parázok!
- Milyen az izotópos vizsgálat? Volt már valaki? Főleg vese-izotópról várnék tapasztalatokat!
- Volt már valaki sav mérés vizsgálaton?
- Hoxások!Volt már valakinek Pet-ct vizsgálata?Tényleg ilyen drága ha az OEP nem támogatja?