Hoxások!Volt már valakinek Pet-ct vizsgálata?Tényleg ilyen drága ha az OEP nem támogatja? (tudásbázis)
Sajnálom az Édesanyád esetét nagyon.
Én csak azt írtam le, amit első kézből hallottam. És ott daganatról volt szó, ráadásul azt kellett bizonyítania, hogy a tüdejében nem a melanóma áttétje van, hanem "csak" sima tüdőrák. Ettől függetlenül is alig akarták megműteni és Ő is elköszönt mindenkitől végrendeletet hagyva...
Indokolt esetben támogatja, pl. kezdeti stádiumban lévő daganatnál. Nagy segítséget nyújt sejtszinten van-e, maradt-e daganatos sejt.
A Ti esetetekben, sajnos valószínűleg tudják, hogy már áttét lett, és milyen :(
Már, ha a daganatos megbetegedést mutatja.
Anyukám egy tüdőrákból éppen felgyógyulva (sok kemó, millió sugár, műtét, aztán megint kemó) elment, mert az orvos szerint biztos, ami biztos. Két hónapos határidő után megcsinálták neki. Igen, drága.
Kimutattak egy újabb daganatot a tüdőben, újabb műtét. A műtét után kiderült, hogy csak egy gyulladást látott a Pet-ct. Daganat nem volt. Jól megkínozták szegényt újra. És, ami a legrosszabb, hogy még egyszer elbúcsúzott mindenkitől, megint elrendezett mindent maga után.
Elhiszem, hogy sokaknak az életét menti meg, én is kifizetném (ki is fizettük), ha a családtagomról lenne szó, de sajnos még ez sem biztos. És, amiért ennyit fizetünk az legalább legyen már igaz.
Hozzátartozómat nem utalták be ide. Vállaltuk, hogy kifizetjük, de lebeszéltek róla, hogy nem szükséges.
Haldoklik, és mai napig nem tudják, honnan származnak az áttétei. No comment... nem szükséges?
Nekem egyszer felmerül, hogy lesz, támogatta is volna az állam, de nem volt rá szükség végül, másképp lett. fMRI és traktographia volt meg műtét.
Igen, annyira pontos. A CT nem pontos. Legalábbis nem annyira, mint az MRI.
De ezek sem adnak olyan baromi pontos 100%-ra tudható képet. :'(
A lényeg, hogy az MRI képet ad, a PET meg azt mondja meg, ill. mutatja, hogy mi van benne. Mondjuk egy daganatban. Mit tartalmaz.
További ajánlott fórumok:
- Ti támogatjátok anyagilag a gyermekeitek életkezdését? Ha nem, akkor miért nem?
- Volt már valaki magzatvíz vizsgálaton?
- Üzemorvos munkaalkalmassági vizsgálat
- Volt már valakinek HSG vizsgálata? Egy kicsit tartok tőle!
- A TORCH -vizsgálat tényleg fizetős?
- A citogenetikai vizsgálatot támogatja a tb vagy csak fizetős formában végzik?