Vízóra probléma (beszélgetés)
Annak is vissza kellene forognia szerintem, abból gondolom, hogy egyszer kíváncsiságból már forgattam vissza egy régi leszerelt órát, és gyönyörűen pörgött visszafelé még a számláló is..
Valószínű, mert az öblitőszelepek többnyire nagyon hirtelen zárnak. És a szomszédok mit mondanak? Náluk is jelentkeznie kellene a hibának...
Ha a szolgáltatóé a vízóra akkor írj nekik egy reklamációt a pontos hibaleírással, mert nem vagy köteles olyan szolgáltatásért fizetni ami mögött nincs teljesítés.
Ha a tiéd az óra akkor izgalmasabb a helyzet mert magadnak kell megoldanod..... én beépítenék a mérő elé egy visszacsapószelepet, szerintem az addíg megtartaná az üzemi nyomást a vezetékedben, míg a szomszéd öblítő szelepe visszazár és újra visszaáll az eredeti nyomásérték a teljes rendszerben. De nem kizárt, hogy ez csak akkor lenne hatásos ha nem használjátok egyszerre a vizet, mivel akkor nálad is csökkenne a nyomás...
Vagy érdeklődj szaküzletben, talán létezik erre a problémára speciális műszaki megoldás.
A kis fekete kerék oda-vissza pördül, de a dl mérő minden alkalommal előreugrik 1 dl-t.
Szerintem a többi lakásban lévő wc öblítő szelep csinálja, mert csak olyankor mozdul a kerék, amikor azt használják.
Szerintem normális ha alulméretezett a rendszer, más kérdés mennyire kellemetlen.
A hálózati nyomás ha jól emlékszem négy bár ami nem kevés és mikor folyamatosan engeded a vizet, majd hirtelen elzárod, az áramlás sebessége rendkívül gyorsan megáll és mivel a folyadék összenyomhatatlan ezért egyfajta nyomáshullám keletkezik ami elindul a csőszakaszban az áramlás irányával szemben, és addíg terjed oda-vissza, míg a rendszerben a nyomás ki nem egyenlítődik. Ez a nyomáshullám kényszeríti a számlálódat mozgásra, ez természetes jelenség, vízütésnek hívják egyébként....... Amit én láttam, az a vízórát oda-vissza mozgatta, magyarul a kiegyenlítődés után az óra nem mutatott többletet.
Ki és hol zárja el a vizet?
Háromnegyedes gyorsöblítőszelep is simán csinálhat ilyet...ha az okozza, első körben megnézném nem lehet-e szabályozni...
Biztosan csak egy irányba mozog a számlálód?
A masik a vizoraval kapcsolatos. Egy bizonyos tevekenyseg a hazban parszor megporgeti a vizaramlast jelzo kerekunket, akkor, amikor elzarjak a vizet. Ilyenkor a dl mero eloreugrik 1 dl-t.
Ezt okozhatja a nagy nyomas? (A wc oblito szelep lenyomasakor erezni.) Vagy valami mas hiba lehet?
Én itt sehol nem látok tartály gombot!
Az én olvasatomban inkább nyomógombos lehet!
Ha ugyanazon hálózaton máshol is vizet vesznek, akkor logikus módon csökken a víznyomás. A kérdés csak az, hogy milyen mértékben.
Ha víztartályos WC szeleped van, akkor nyilván a WC tartálynak ismét fel kell töltődnie az öblítést követően.
Én a helyedben felhívnám az illetékes vízmű-kirendeltség műszaki csoportját.
Ott biztosan tudnak felvilágosítást és tanácsot is tudnak adni.
Sziasztok!
Ketto kerdesem lenne.
Negy lakasos tarsashazban lakunk. Tobbszor elofordul, hogy mosogatas, mosas kozben lecsokken a viznyomas, ha egy masik lakasban is kinyitjak a vizcsapot. Ez normalis dolog? Az elozo lakasban nem tapasztaltunk ilyet, pedig az is tarsashaz.
A masik a vizoraval kapcsolatos. Egy bizonyos tevekenyseg a hazban parszor megporgeti a vizaramlast jelzo kerekunket, akkor, amikor elzarjak a vizet. Ilyenkor a dl mero eloreugrik 1 dl-t.
Ezt okozhatja a nagy nyomas? (A wc oblito szelep lenyomasakor erezni.) Vagy valami mas hiba lehet?
Koszonom, ha segitetek.
További ajánlott fórumok:
- Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed.
- Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában?
- Szeretők egymás közt, beszéljük meg problémáinkat! (csak olyanoknak, akik nem ítélik el a szeretőket!)
- Olvastatok Nick Vujicic-ról, a kezek és lábak nélkül született 31 éves férfiról? Eltörpül-e a problémánk az övé mellett?
- Kisiskolás problémák megoldása
- Kibeszélnéd a problémáid, társaságra vágysz vagy egyszerűen csak unatkozol? Gyere, beszélgessünk. :)