Viszkető, vörös kiütések a karon, és a testen, mitől lehetnek? (kép az adatlapon) (tudásbázis)
Hűűű! Bonyolódik ez a dolog! Valamikor a nyár végén, amikor olvastuk, hogy szelént is ajánlatos elegendő mennyiségben bevinnünk a szervezetükbe a koronavírus elleni védekezésül, kinéztem a neten, hogy mely élelmiszerekben van főként szelén. No, írták, hogy például a különböző dió és mogyoró félékben. Mi a férjemmel a hazai diót nem szeretjük, a mogyoró, amit teremnek a kertünk nagy bokrai, az idén ehetetlen lett, talán az összevissza időjárás miatt. Ezért hát elkezdtem rendszeresen venni kesudiót, amit nagyon szeretünk, és eszegettük rendszeresen.
Majd egy idő után tele lett a testem piros szúnyogcsípésre hasonlító kiütésekkel, amelyek nagyon viszketnek. Nap mint nap jelentek meg újabbak, a mellemen is, a fenekemen is. A netes kutakodásaim alapján elkezdtem gyanakodni, hogy ágyi poloskánk van! Vicc...!! Szerencsére kitűnő bőrgyógyász főorvos az egyik barátnőm, de másik városban él, tehát csak elmondtam neki a tüneteket, nem látta a kiütéseimet. Jó ízűt nevetett a poloska feltételezésen. És hát a férjemen nem is jelent meg egy kiütés sem! Mondta, hogy inkább allergia lehet, gondoljam végig, mi új az étrendünkben. Hát, a kesudió! Le is álltam a fogyasztásával, és lassan, kb. egy hét alatt tűntek el a kiütéseim. Elég nehezen tisztult ki ezek szerint az allergén anyag a szervezetemből.
Majd gondoltam, hogy szelén mégis csak kellene, vettem egy nagy doboz szerves szelén tablettát, a BioCo gyártmányát, mert azokban megbízom. Pár nap múlva újra kijöttek a rémes viszketős kiütések!! Most már nem szedem a tablettát sem, de most nehezebben múlnak a viszketősök, nyilván a tablettában nagyobb volt a szelén adagja, lassabban ürül ki a szervezetemből.
És mit reagált még az egészre a bőrgyógyász főorvosom? A maga szakmai módján örvendezett annak, amit elmondtam, mert: Azt mondja, hogy napok óta több beteg is megjelent nála rejtélyes piros kiütésekkel, amelyek érdekes módon leszáradnak. És fogalma sincs, mi lehet!! De most elkezdi majd kérdezgeti a pácienseket, a koronavírus ellen milyen új ételt, étrendkiegészítőt vesznek magukhoz. Mi most itt tartunk!
Nem akarok okosabb lenni,mint egy orvostanhallgató,de az ágyipoloska csípés pont így néz ki,és egy apartmanban simán összeszedhető.
A lányomat Barcelónában marták meg,pont így nézett ki,és piszkosul viszket.
Nem feltétlenül, a négytagú családból a másik gyerek sem kapta el, és a felnőttek sem.
Viszont mikor megtudták, mindent kifőztek, átgőzöltek.
Ezt én már említettem az előző fórumon is, mert nekem is volt egy ismerősöm, akinek szintén a kezén jött ki a rüh és a dokija mondta is, hogy a tiszta emberek is megkaphatják, pl. egy szállodai szobában, és sok esetben a kezükön jön ki.
De szerintem a rüh nem így néz ki, nem?
Én úgy látom, hogy ezek olyan vízhólyagszerű kiütések, a rüh meg nem olyan...
Nem rég kovidosok voltunk.
A fiamnak egyik tünete a herpesz volt. Szinte az összes ujján voltak herpesz kiütések, valamint könyék hajlatban, a szemei alatt és a szája körül is.
Nekem pedig az orromnál.
A bárányhimlő ugyan úgy néz ki, mint a herpesz. Ha nem volt még, akkor bármikor lehet, akár egy övsömöröstől is kaphat bárányhimlőt. A bárányhimlőnek lehetnek egyéb tünetei, de nem biztos, hogy a kiütéseken kívül jelentkezik bármi, hiába 31 éves.
Én nem várnék a háziorvosra, amíg kitalálja, hogy szerinte mi lehet, irány a bőrgyógyász!
Én lehet, hogy sürgősségire is elmennék...
Szia!
Hűha. :( és arra van valamilyen gyógymód?
Herpesz? Miféle herpeszek vannak, amik így jelennek meg?
Covidról nem tudunk, bárányhimlős még nem volt. De annak lenne kísérőtünete (fôleg 31 évesen), szóval nem hiszem.
Allergia?
Hát az nem így néz ki.
ez inkább tűnik valami herpesz félének.
Volt már bárányhimlős?
Nem kovidos esetleg?
Páromnak előző hét vasárnap jelentek meg apró, vörös pettyek a jobb kézfején, akkor még nem volt különösebb tünete. Mivel apartmanban aludtunk, arra gondoltunk, megmászta valami, de rajtam nem jött ki semmi (azóta sem), ám az ő állapota súlyosbodott. A feltöltött kép a mait ábrázolja, azt mondja, sűrűn viszket neki nagyon, amúgy csak enyhén/semennyire, viszont a másik kézfején is megjelent, a térdén és a hátán is. Semmi egyéb tünete nincsen. Orvos írt fel neki Cetirizin Hexal-t, mert allergiára gyanakszik (himlőt kizárta), de ha nem javul, bőrgyógyászat. Mi a franc lehet ez, van valami tippetek? :( nem élünk együtt amúgy.
Köszönöm a segítséget.