Miért nem elég, ha a férjem tart csinosnak és okosnak? (beszélgetés)
Még nem:DDDDD
Pedig mondtam már neki újra, hogy nyugodtan hordja, ha tetszik neki:DDDDD
Igen, valami ilyesmit kell tenni;)
Sok nőnél baj van fejben (nálam is;)), mert egyáltalán nem biztos, hogy ronda, zavaró, takargatnivaló valami, amiről azt gondoljuk. Ezek a gondolatok max. arra jók, hogy saját önbizalmunkat egyre jobban elveszítsük.
Ahogy FI is írja: várja a környezete visszajelzését úgy, hogy 18 éves házas...
Hát, azért egy bizonyos kor után, férjjel, gyerekekkel, már nem biztos, hogy a külvilág úgy tekint ránk, ahogy pl. 20 éves korunkban. Sokan szerintem ezt nem tudják a helyén kezelni annak ellenére, hogy semmi gond nincs a kinézetükkel.
Ami szép, csinos rajtunk, azt kell hangsúlyozni, és már nem is veszi észre senki a nem annyira előnyös részeinket ! :)
Pl. ha nem vagy megelégedve a lábaiddal, nyilván ne vegyél fel piros harisnyát, extrém kinézetű cipőt. :) Ha feljebb minden rendben, tetszel magadnak, oda kell vonzani az emberek szemét, akár egy feltűnőbb felsővel, nyaklánccal, fülbevalóval, előnyös frizurával,stb.
Mikor elkezdtem ilyenekre figyelni, utána sokkal többen mondták, hogy milyen csinos vagyok, pedig csak ennyi volt a változás : előnyös részeim hangsúlyozása a megfelelő cuccokkal.
Időnként én is küzdök önmagammal, pedig ha csak a külvilág véleményét nézném, állandóan elégedettnek kellene lennem.
Néhány éven át nem vettem fel szoknyát pl. mert én úgy láttam, hogy ronda és vastag lábaim vannak.
Egyszer csak úgy döntöttem, hogy bár nem túl szépek, de azért az elmegy kategóriába belefér a lábaim kinézete, azóta újra felveszek bármi (akár nagyon rövidet is). A férjem pedig fellélegzett, mert végre nem picsogok, hogy ronda, vastag a lábam:DDDD
A legrosszabb ellenségeid sem tudnak annyi kárt okozni neked, mint a saját gondolataid!..."
Erre a problémára nem létezik névre szóló recept. Egyszerűen csak érezd jól magad a saját bőrödben!🙂
További ajánlott fórumok:
- Válságban a férjemmel-szerinte nem figyelek rá eléggé.....
- Mi a titka annak, hogy a környezeted okosnak gondoljon?
- Szabad-e okosnak lenni?
- Szerintetek az elég ok a válásra, ha a férjem nem áll mellém a családjaval szemben? Pl, ha anyósom sérteget, és ő ezt egy szó nélkül hagyja?
- Bevallom, hogy nem vagyok elégedett a férjem méreteivel....
- Kicsit már elegem van az olimpiából, annyit nézi a férjem.