Virtuális temetés (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Virtuális temetés (Napi érdekes)
Maradjon csak meg ez a hagyományos temetési forma
Az milyen? Nyilvános felravatalozás épület aulájában vagy a főtéren, esetleg nyitott vagonon körbvonatozni az elhunyttal az országot?
Anyámat autóval hozták a gyászmenet végén, mert már gyenge volt. Sutyorgott is két nő pedig ismerhették
Az utolsó hant bedobása után elmagyaráztam miért volt az autó és rendesen elhajtottam őket
Egy jóbarátomat nagyon hosszú úton vitték a sirhelyre, azt hittem, soha oda nem érünk
Akkor azt mondtam magamban, majd rokoni haveri társaságban, hanetán én fekszem az első autóban, akkor mindenki autóval kísérjen utolsó utamon
Igen, még mindig a klasszikus temetés adja a végtisztességet, pedig nem ezen múlik, hanem ott benn a lélekben.
Én támogatnám a zártláncú video közvetitést
Akkor gondolni kell arra is, hogy a végrendeletben kitiltsunk minden képi rögzítést vagy közvetítést.
Ki szeretné, ha a gyászolót Magdi és Ilonka néni kibeszélné? "Nézd már, hogy siratja! Életében meg fűt, fát pletykált róla."
Van előnye és hátránya, mégsem értek vele egyet.
Tény, hogy régen a családok a szülőhelyükön élték le az életüket, ott voltak a barátok és munkatársak is. A temetés 2-3 napon belül megtörtént és ott tudott lenni mindenki, aki akart.
Manapság széthullottak a családok, oly messzire, hogy a temetésre eljutás is nehéz. A hamvasztás segít az időpont kiválasztásában, de sokan visszaélnek ezzel. Ők mondják meg mikor érnek rá. Ez sajnálatos.
Szüleimet 72 órán belül koporsóban temettük el. Érdekes, mindenki ott volt, aki számított.
Szinte biztos, hogy ez történne.
Ahogyan megesett az ünnepi képeslapokkal, köszöntőkkel, távirattal.
Jelszó: nem költök rá, dobok a fotelből egy messenger üzenetet.
Egy temetésnek,nem a virtualitásról kell szólnia.
Elhunyt családtagunknak ,ismerősünknek,barátunknak végtisztesség megadására gyűlik össze a tömeg.
A temetés , utolsó lelki búcsú,akkor szembesülünk igazából vele,hogy szerettünk nincs többé.
Maradjon csak meg ez a hagyományos temetési forma,hogy méltóképpen elbúcsúzhassunk halottainktól.
Aki akar és tud,az úgy is részt vesz,aki pedig bármilyen okból nem tud jelen lenni ,az otthon éli meg a gyász illetve a temetés pillanatait.
Erre valók a videó vagy fotó készítések is,amik megőrzik a temetés fontos pillanatait.
Egyaránt vannak előnyei és hátrányai. Előny a beteg, távol lakó hozzátartozók számára. Sajnos a hátrányt látom ebben is. Ismét egy kibúvó, hogy miért nem megyek el, kényelmesebb így megnézni/ résztvenni a szertartáson. Egy lehetőséggel több, hogy megszakítsam azokat a kapcolatokat, családi összetartozást, amit eddig egy esküvőn, temetésen,ha máshol nem is, de még megtartottunk.
Nekem nem szimpatikus.
Jézusom....
Értem az értemi okokat, de lelkileg elutasítom!!!
Ez a megoldás különösen hasznos lehet azok számára, akik távol élnek, betegek, vagy valamilyen okból nem tudnak elutazni a temetés helyszínére. Lehetővé teszi, hogy az egymástól távol élő családtagok és barátok egy közös, online platformon gyűljenek össze, hogy megemlékezzenek és együtt gyászoljanak.
Ugrás a teljes írásra: Virtuális temetés
További ajánlott fórumok:
- Utazzunk virtuálisan! Te hova utaznál most?
- Szerinted egy virtuális barátság pótolhat igazi "hús-vér" barátságot?
- Működhetnek-e virtuális barátságok a való életben is?
- Szerelem a virtuális világból, avagy csodák pedig vannak!
- A virtuális asszisztencia bemutatása
- Mit kell törölni a számítógépről, ha azt írja ki, kevés a virtuális memória?